SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.08.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 05.08.2024

05 Ağustos 2024 Pazartesi - 08:54




Olaylar ve Yaşananlar | 05.08.2024





NUMUNE HASTANESİ YIKILACAK MI?

Trabzon Akyazı’da yapımı devam eden şehir hastanesi tamamlanınca Trabzon Numune Hastanesi, Kemik Hastanesi ve Çamlık Hastanesinin tek çatı altında Şehir Hastanesinde konumlandırma durumu söz konusu. Halen sadece çocuk acil ve kadın doğum hastalıkları için hizmet veren Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yıkılması gündemde. Fakat hastane yeri mülk sahiplerinin vasiyetine göre bu alan sadece sağlık hizmetleri ve hastane için kullanılmalı noktasında. Yani Trabzon Numune Hastanesi yıkılsa bile başka bir amaçla kullanılamaz. Trabzon’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin Numune Hastanesinin “Hasta Yakınları İçin Refakatçi Konuk Evi” yapılması noktasında girişimleri var. Trabzon için önemli bir ihtiyaç. 12 ilden Trabzon’a hasta geliyor. Hasta yakınları konaklama noktasında büyük zorluk yaşıyor.

TEPKİLER DİNMEK BİLMİYOR




Karadeniz Bölgesi'nde direkt ve dolaylı olarak 500 bin ailenin geçimini sağladığı ve Türkiye'nin yüzde 70 ile üretiminde dünya lideri olduğu milli ürün fındıkta üreticinin yüzü yine gülmedi. Günlerdir üreticilerin açıklanmasını beklediği fındık fiyatı TMO tarafından miting günü levant kalite fındık için 130 lira, Giresun kalite fındık için 132 lira olarak duyuruldu. Giresun’da CHP tarafından yapılan fındık mitinginde "Emekliyi yediniz, fındığımızı yedirmeyiz", "Dinune imanuna, bak funduğun halina!", "Fındık üreticisi hakkını alacak", "Fındık dalda vatandaş darda" yazılı dövizlerle mitingde yer alan fındık üreticileri bir yıl boyunca emek verdikleri ürünün karşılığını alamadıklarını dile getirdiler.

FINDIK DALDA VİCDAN CÜZDANDA




Üreticiler, açıklanan 132 liralık fiyatın maliyet fiyatı olduğunu ve emeklerinin karşılığı için en az 160 liralık fiyat verilmesi gerektiğini belirterek “Fındık dalda vicdanlar cüzdanda kaldı” şeklinde tepki gösterdiler. Eskiden fındık hasadıyla geçim sağlayabildiklerini şimdi ise gelir kalemi olmaktan çıktığını belirten üreticiler, "Karadeniz insanı fındığını satarak, evlenecek çocuğunu evlendirebilir, yıllık ihtiyaçlarını karşılar, hatta arazisi fazla olanlar fındığını satıp ev alabiliyorlardı. Şimdi ise ek gelir olmaya bile yetmiyor" yorumlarını yaptılar. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, üreticilerin hakkını arama noktasında eylemlere, basın açıklamalarına devam edeceklerini, gerekirse Giresun’dan sonra Trabzon’da miting yapacaklarını dile getirdi.

NE DEVLET NE VAKIF... HER YERDE ZAM!

Üniversitelerde yeni akademik yıl zamla açılacak. Özel ve vakıf üniversitelerinin yeni akademik yılda harç ücretleri için açıkladıkları yüksek zam oranları, öğrencileri ve velileri zor durumda bırakıyor. Öğrenciler, harçlara yapılan fahiş zamların yanı sıra yemeiçme ve barınma konusunda da zorlanıyor. Üniversitede okuyan öğrenci sayısı. 6 milyon 204 bin: Devlet üniversitelerinde okuyan öğrenci sayısı. 735 bin 433: Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenci sayısı. 10 bin 631: Vakıf meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrenci sayısı. Son dönemde yurt genelinde vakıf üniversitelerinin yaptığı fahiş zamlara karşı öğrenciler ve aileleri çok sayıda eylem yaparak zamların geri alınmasını istedi.




YARIN BU KEZ İNDİRİM VAR!

Sektörden gelen bilgilere göre, benzine salı gününden itibaren geçerli olacak bir indirim bekleniyor. Bütçe açığını kapatmak için iktidar A’dan Z’ye her şeye zam yapıyor. Akaryakıt fiyatlarına bir zam, bir indirim geliyor. Brent petrol fiyatlarındaki iniş ve çıkışlardan dolayı benzin, motorin ve LPG fiyatlarına indirim ve zam haberleri değişkenlik gösteriyor. Akaryakıta indirim geleceği aktarıldı. Sektörden gelen bilgilere göre, 6 Ağustos 2024 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine indirim gelecek. Benzine 1 lira 73 kuruş indirim bekleniyor. Whatsapp ihbar hattı: 0552 310 02 61 / gazetekarad
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap