SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2024

25 Haziran 2024 Salı - 08:51




Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2024





KORAY AYDIN’IN YOL HARİTASI

İYİ Parti’den istifası artık an meselesi olan Koray Aydın’ın yol haritası noktasında belirsizlik devam ediyor. Trabzonlu hemşehrimiz, eski bakan, İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın bir süre bağımsız vekil olarak Meclis çalışmalarına devam edeceği, daha sonraki süreçte ya yeni parti kurma ya da var olan partilerle işbirliği noktasında bir karar vereceği belirtildi. Aydın’ın İYİ Parti’den 14 vekille birlikte ayrılacağı ve Demokrat Parti’nin başına geçeceği iddiaları ise yalanladı. Aydın, bağımsız vekil olarak devam etmek istediğini belirtti. Ayrıca, Mansur Yavaş’a yakın olduğu ve onunla hareket edebileceği iddialarına da gülerek, “Mansur Bey’le de, Ekrem İmamoğlu Bey’le de ilişkilerimiz iyidir, hukukumuz vardır, o kadar” dediği öğrenildi.

**
KONUT SATIŞLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ!

Trabzon’da konut satışlarında son yılların en durağan dönemi yaşanıyor. Ev almak isteyenleri ilgilendiren liste belli oldu. Ev almak isteyenler en ucuz faiz oranları için araştırmaya girdi. Konut kredisi faiz oranları banka banka yenilendi. Bu kapsamda 'En uygun konut kredisi veren bankalar' yakın takibe alındı. Ev almak isteyenler için 3.000.000 TL'nin 10 yıllık vadeli konut kredisi faiz oranları belli oldu. Son güncellemelere göre 3 milyon TL'nin 10 yıllık vadeli konut kredisi faiz oranları ve aylık taksitleri şöyle: AKBANK: Faiz Oranı: Yüzde 3,05 Aylık Taksit: 94.056 TL, Toplam Ödeme: 11 milyon 316 bin 388 TL İŞ BANKASI: Faiz Oranı: Yüzde 3,05, Aylık Taksit: 94.056 TL,
Toplam Ödeme: 11 milyon 316 bin 388 TL, VAKIFBANK: Faiz Oranı: Yüzde 3,89, Aylık Taksit: 117.909 TL, Toplam Ödeme: 14 milyon 175 bin 171 TL.

**
YENİDEN MASKEYE Mİ DÖNECEĞİZ?

Trabzon’da son dönem artış gösteren enfeksiyon ve parazit kaynaklı hastalıkların artışında bir Türkiye gerçeği ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) duyurduğu ölüm ve ölüm sebebi istatistiklerine göre; 2023 yılında enfeksiyon ve parazit kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı, son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. 2018 tarihinde enfeksiyon ve parazit kaynaklı hastalıklar sebebiyle 10 bin 854 kişi hayatını kaybetti. 2023'te ise 9 bin 999'u erkek, 9 bin 592'si kadın olmak üzere toplam 19 bin 591 kişi yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ölümlerin daha çok viral ve bakteriyel enfeksiyonu kapsadığını, dolayısıyla burada da her yıl biraz daha artış görüldüğünü, şu anda Türkiye'de ölüme sebep olabilen solunum yolu enfeksiyonlarının hepsinde artış olduğunu, sadece Türkiye'de değil, dünyadaki bütün ülkelerde ölüm artış hızının bu şekilde olduğunu söyledi.

**
ÖĞRETMENLER İŞSİZ KALDI!

Aldıkları asgari ücretin altındaki maaşlar ile sık sık gündeme gelen yaklaşık 67 bin ücretli öğretmen eğitim öğretim dönemlerinin sona ermesi ile birlikte yaz tatili boyunca işsiz kaldı. Ücretli öğretmenlik sistemi, öğretmen açığını kapatmak amacıyla uygulanmaya devam ederken, bu sistemde çalışan öğretmenler ciddi mağduriyetler yaşıyor. Eğitimini tamamlayıp mesleklerini icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları kadrolu meslektaşlarıyla farklı şartlar altında çalışmaktan dolayı tepkilerini dile getiriyorlar. Düşük ücretler, eksik sigorta primleri ve yaz tatillerinde işsiz kalmaları, ücretli öğretmenlerin en büyük sorunları arasında yer alıyor.

**
ARTVİNLİ İLKİN’DEN MESAJ VAR

Henüz 24 yaşında ama hırsı ve disiplini ile ustalara taş çıkaracak başarılara imza atıyor Artvinli İlkin Aydın. Sporcu bir aileden geliyor oluşu onun bu tutkusuna büyük katkı sağlamış... İlkin’in babası Taner Aydın yıllarca profesyonel futbolculuk yapmış ve şu an teknik direktörlük kariyerinde ilerledi. İlkin, her kız çocuğu gibi kahramanı gördüğü babasına duyduğu hayranlıktan olsa gerek başta futbola ilgi duysa da Türk Telekom maçında Hırvat voleybolcu Maja Poljak’ı izleyince hayatının kararını vererek voleybola yöneldi. 2024 Paris Olimpiyatlar’da ter dökmek için sabırsızlandığını belirten İlkin, “Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğu gururunu yaşatacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap