SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 27.06.2024

27 Haziran 2024 Perşembe - 07:08




Olaylar ve Yaşananlar | 27.06.2024





SÜRECE KİMSE ANLAM VEREMİYOR!

AK Parti cephesinde 31 Mart yerel seçim sonucu değişim bekleyen bazı illerde hayal kırıklığı devam ediyor. AK Parti’de 7 il başkanı görevden alındı ama değişim bekleyen bir çok il ve ilçe teşkilatları hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ediyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara gibi büyükşehirlerde yapılacak değişimin önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarda netleşeceği öğrenildi. Önce büyük iller ardından da küçük illerle ilgili değişiklikler ufak ufak gerçekleşecek. AK Parti’nin Ekim ayında ilçe kongreleri 2025 Nisan’ında da büyük kongresi gerçekleşecek. Bu süreçte Erdoğan’a sunum yapan Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in görevden alınacağı konuşulurken o ise yıldızını parlatmayı başardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile Erkan Kandemir’in aynı dönem mezun ve arkadaş olduğunu bir kenara da not düşelim

ÇAY OCAKLARI DENETLENİYOR MU?




Trabzon’un şehir merkezi ve ara sokakları çay ocaklarına teslim olmuş durumda. Bazen yürümekte bile zorlanıyor insan. Eskiden bir sınır vardı şimdilerde kimse ne sınır ne kural tanıyor. Çay ocakları elbette vatandaşın nefes alması sohbet etmesi bir bardak çay içmesi noktasında önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ama  çay ocakları ne kadar hijyen ne kadar sağlıklı ne kadar güvenli ona bakmak gerek. Normalde bardakların sıcak su ile çalkanması gerekirken bazen müşterinin önüne aynı bardak defalarca konabiliyor. Temiz ve sağlıklı su kullanılıyor mu? Çay ocakları işletenler sadece ekonomiye odaklanmayıp iş yeri temizliği ve hijyene önem verirse kazanan yine onlar olur .Zaten fiyatlardan dolayı çay içemeyen vatandaşa birde böyle kötü koşullar dayatılırsa işin içinde çıkılmaz olur bizden hatırlatması

MÜLTECİLER CİDDİ TEHDİT!




iktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, ekonomiden siyasete birçok konuda vatandaşlara yönetilen soruların cevaplarını köşesine taşıdı. Ankette Türkiye’nin gündemi sorulduğunda ekonomi ilk sırada çıkmıştı. Sizce ekonomi hangi yönde seyrediyor? sorusuna ankete katılanların yüzde 30.9’u ‘olumlu yönde’ yanıtını verirken, ‘olumsuz yönde’ diyenlerin oranı yüzde 69.1 çıkıyor. Türk halkı, Suriyeli mültecileri kendi güvenliği için bir tehdit olarak görüyor mu? 2023’te ‘evet’ diyenlerin oranı yüzde 62 iken, 2024 yılında bu oran yüzde 73.4’e yükselmiş. ‘Hayır’ diyenlerin oranı ise 2023’teki yüzde 38’den, 1 yıl sonra yüzde 26.6’ya gerilemiş .Suriyeli mültecilerin ekonomiye katkısı da sorulmuş. ‘Ekonomiye katkıdan çok zarar veriyorlar’ diyenlerin oranı yüzde 79 çıkarken, ‘katkı sağlıyorlar’ diyenlerin oranı yüzde 21’de kalıyor.

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

Millî Eğitim Bakanlığı, 9 dersin 4’ünden veya fazlasından başarısız olan lise öğrencilerine sınıf tekrarı getirdi. Bu uygulama kademeli olarak başlayacak ve bu sene sadece 9. sınıf öğrencilerini kapsayacak, gelecek yıllarda ise 10. ve 11. sınıfları da içine alacak. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, sınıf tekrarı uygulamasının öğrencilerde başarısızlık hissi oluşturacağından dolayı iyi olmadığını savunuyor. Irmak, “Bu durum, öğrencilerin kendilerini yetersiz hissetmelerine ve toplum tarafından başarısız olarak görülmelerine yol açıyor. Bu; eleyici, ayıklayıcı, altta bırakan, çocukların kendi özgün özelliklerini açığa çıkarmayan bir sistemin tıkanmasının sonucudur” diyor.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap