SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2024

26 Haziran 2024 Çarşamba - 08:35




Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2024





YİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK!

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimleri sonrası değişim beklentisi içinde olanlar bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Dün 7 il başkanı (Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan, Afyonkarahisar) görevden alındı ama Karadeniz Bölgesi illerinde hiçbir değişim yaşanmadı. Alınan ağır yenilgiye rağmen birçok il başkanının hala görevde kalmasına tepki gösteren partililer, “Anlaşılan kimse yaşananları umursamıyor ya da ders çıkarmak istemiyor. Bizim düşüncemizi ne dinleyen ne var ne de dikkate alan. O zaman niye bu partinin üyesi olduk. Sadece sandıkta oy kullanmak için mi? Böyle gidersek ilk genel seçimde çok ağır bir yenilgi alırız” dediler. Bölgemizde sadece AK Parti Rize İl başkanı istifa etmişti. Artvin başta olmak üzere Trabzon ve Giresun il başkanlarının görevden alınacağı beklentisi vardı.

**

ERKEN SEÇİM ŞARTI!

Siyasette gündem çalkalanıyor. Kulislerde Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP arasında bazı krizlerin olduğu iddia ediliyor. CHP PM üyesi Gamze Pamuk yeni bir iddia ortaya attı. Pamuk MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı yapabileceğini açıkladı. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamudaki MHP’li kadroları tasfiye etmesi halinde Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yapacak. CHP PM Üyesi Gamze Pamuk, "Bana bunu aktaran MHP kaynaklarım bunu bir şarta bağladı. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nda bir değişim olursa, oradaki MHP'li kadrolar tasfiye edilirse Devlet Bey erken seçim çağrısında bulunabilir.” ifadelerini kullandı.

**

VAR MI ARSA ALAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelinde bulunan Trabzon dahil 51 ilde toplam 865 arsayı cazip koşullarla satışa sunuyor. Bu kapsamda, arsalar %25 peşinat ve 24 ay vade seçenekleri ile alıcılara sunulacak. Ayrıca, peşin ödemelerde %20 indirim uygulanacak. Yatırımcılar, 9-10-11 Temmuz 2024 tarihlerinde saat 10.30'da yapılacak müzayedelere online olarak katılım sağlayabilecekler. Trabzon’daki satış tarihi ise 9 Temmuz.

**

SENSİZ GEÇEN 19 YIL!

Karadeniz müziğinin sert ve duygusal yapısını eserlerine taşıyan ve "Şair Ceketli Çocuk" olarak da tanınan Kazım Koyuncu'nun vefatının üzerinden 19 yıl geçti. 7 Kasım 1971'de doğan Koyuncu, Cavit Bey ve Hüsniye Hanım'ın 6 çocuğundan beşincisi olarak Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'de dünyaya geldi. Çocukluğunda babaannesinden masallar, "Kemençeci Yaşar" lakabıyla tanınan Yaşar Turna'dan türküler dinleyerek büyüyen Koyuncu'nun babası Hopa'da bakkallık ve berberlik yaparak ailesinin geçimini sağladı. Babasının aldığı mandolinle müziğe başlayan ve kısa ömründe şarkıları ile milyonları kendine hayran bırakan Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005'te tedavi gördüğü hastanede 33 yaşındayken hayatını kaybetti. Cenazesi dünyaya geldiği Yeşilköy'deki köy mezarlığına defnedildi.

**

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR!

Türkiye'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım yardımında yükseliş yaşanacak. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine yaklaşık olarak yüzde 20 civarında zam yapılması bekleniyor. Yüzde 20 oranında zam geldiği varsayıldığında 65 yaş aylığı 4205,80 liraya yükselecek .Yüzde 40-69 arası engeli olanlara 3357,37 lira, yüzde 70 ve üzeri olanlara 5036,04 lira, 18 yaş altı engellilere ise 3357,37 lira ödenecek. Kıdem tazminatı tavanının 42 bin 70 liraya yükselmesi bekleniyor. Bedelli askerlik ücretinin de 220 bin lira civarında olması bekleniyor. Evde bakım yardımının 9 bin 130 lira olarak belirlenmesi beklentiler dahilinde bulunuyor.

**

İSTİFA TARİHİ BELLİ OLDU!,

Trabzonlu hemşehrimiz eski bakan İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın İYİ Parti’den istifa kararını yarın sosyal medyadan kamuoyuna duyuracağı bekleniyor. İstifanın gerekçesi olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında Beştepe’de gerçekleştirilen görüşme sonrası yaşanan süreç olduğu ifade ediliyor. Söz konusu görüşmeye genel merkezin kayıtsız kalması ve tavır koymamasının Koray Aydın’ın bu kararı almasında etkili olduğu öğrenildi. İddiaların aksine Koray Aydın'ın bir partiye katılması da beklenmiyor, bir süre bağımsız milletvekili olarak görevine devam edecek.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap