SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 01.07.2024

01 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:57




Olaylar ve Yaşananlar | 01.07.2024





YÖNETİCİLER NE KADAR FORMA ALDI?

Her yıl her sezon hep aynı sitem gündeme geliyor? Vekillere-belediye başkanlara-bürokratlara ve iş dünyasına aynı soru soruluyor? Kaç tane Trabzonspor forması aldınız diye? Bu anlamda adeta sosyal medya üzerinden linç kampanyası başlatan bile var. Geçtiğimiz günlerde Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ta bu konuya yönelik sitemini dile getirdi? Başkan Bıyık “ her gün bana soruyorlar kaç tane forma aldın diye? Ben de kendi imkanlarımla 6 forma aldım” diyerek anlamlı bir cevap verdi. Trabzonspor forması elbet satılmalı kulübe destek olunmalı. Ama sormazlar mı bu kulübün yöneticileri taraftar dernek başkanları ve kulüp idarecileri sahi siz kaç forma aldınız? Her kes herkesi sıkıştırıyor? Bizden buradan soruyoruz. Trabzonspor Kulübü  yöneticileri Divan Kurulu ve üyeler sahi siz kaç forma aldınız?

BAK AK PARTİYİ RAHATSIZ ETTİ!

CHP  Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Bak “Ortahisar Belediyesini kazandık. Geldiğimiz nokta ortada. Belediyenin 1 milyar TL’ye yakın borcu var. Bütün alanı kapatılmış. Yatırım yapacak, istihdam alacak hiç bir alan bırakmamışlar. Bin 700 küsur personeli doldurmuşlar, seçim yatırımı yapmışlar, ama bu personelden bir kısının görevi yok, bir kısmını nerede çalıştığını bilen yok. Personele maaş veriyorsun. Kimin maaşı ile veriyorsun, buradaki insanların maaşı ile veriyorsun. Yazıktır günahtır” açıklaması AK Parti cephesinde rahatsızlık yarattı. Bak’ın popülist politikalarla algı yarattığını belirten AK Parti Trabzon teşkilatları bir önceki dönem Ortahisar Belediye Başkanı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in her fırsatta gerekli açıklamalarını yaptığını dile getiriyorlar

AYAR DAHA NE YAPSIN?

MHP Trabzon İl Başkanı 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdiği başarılı çıkışı aynen sürdürüyor. Her fırsatta  vatandaşın arasında olan esnaf ve ev ziyaretleri yapan Ömer Ayar yarın seçim olacakmış gibi hem kendini hem de teşkilatlarını diri tutuyor. Bir günde üç-dört ilçe gezecek kadar yoğun bir programa dahil olan Ömer Ayar yaz sıcaklarına aldırış etmiyor. Ömer başkanı aynı gün içinde Çarşıbaşı’nda cenazede Of’ta düğünde Maçka’da sergide  kendi gözlerimizle görünce hakkını teslim edelim dedik. MHP Trabzon’da son yılların belki de en başarılı başkan ve yönetimine sahip. Bu durum aynı zamanda MHP’nin Trabzon’da birlik ve beraberliği anlamına geliyor. Partililerin bu süreçte hem her konuda şeffaf davranan başkan Ayar’a hem de ekibine daha çok destek vermesi gerek. Maddi ve manevi anlamda bu yükü sadece başkan ve belirli kişilere yüklememek doğru değil diye düşünüyoruz.

EMEKLİYE KÖTÜ HABER!

TÜİK'in 3 Temmuz'da açıklayacağı haziran ayı TÜFE verileriyle birlikte 2024 yılının ilk altı aylık enflasyon farkı netleşecek. Memur ve emeklilere yapılacak zam oranına ilişkin açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Nergis Şimşek'in değerlendirmelerine göre; hükümet tarafından bir adım atılmazsa memurlar enflasyonun altında zam alacak. Ayrıca kök maaşı 10 bin liranın altında olan birçok emekli de zam alamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Temmuz ayında birçok emeklinin zam alamayacağını belirten Şimşek, "Örneğin, bir SSK emeklisinin kök maaşı 8 bin lira ise yüzde 27 zam uygulandığında maaşı 10 bin 160 lira olacak ve bu kişiye 10 bin liranın üzerinde ödeme yapılacaktır. Ancak, kök maaşı 7 bin lira olan bir emekli yüzde 27 zamla 8 bin 890 lira alacak ve bu miktar 10 bin liranın altında kaldığı için yine 10 bin lira ödeme yapılacaktır. Yani, 10 bin lira alt sınırı uygulandığı için birçok emekli, gerçek maaşlarının üzerine ek zam almayacak ve 10 bin lira almaya devam edecek" dedi

İÇKİ VE SİGARAYA BÜYÜK ZAM GELİYOR!

AK Parti iktidarı 'baz etkisiyle enflasyon düşecek' açıklamasını yaparken elektriğe yapılan yüzde 38 zammın ardından akaryakıt, sigara ve içkiye dev zam geliyor. TÜİK’in çarşamba günü yapacağı enflasyon açıklaması sonrası akaryakıt, içki  ve sigara ürünlerinin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 20 oranında otomatik zam yapılacak. Rakı, viski, cin gibi yüksek içkilerin 1.062 TL olan maktu ÖTV tutarı temmuzda yüzde 20 oranında zamlanarak 1. 275 liraya yükseltilecek. Vergideki bu artışın ardından 1 litrelik rakının fiyatı en az 115 lira artarak 1.075 liradan 1.190 liraya çıkacak. Tüm maliyetlerinin toplamı 417.7 TL olan 1 litre rakının üzerindeki vergi yükü yeni zamlarla 657 liradan 772 liraya çıkacak. Ayrıca şarap ve bira dahil tüm içkilerin ÖTV’si yüzde 20 civarında zamlanacak. Temmuzda sigorta şirketleri de yüzde 3.5 zam yapacak.

HABER MERKEZİ
 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap