SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 02.07.2024

02 Temmuz 2024 Salı - 08:03




Olaylar ve Yaşananlar | 02.07.2024





VALİ YILDIRIM OLAYA EL ATTI

Geçtiğimiz günlerde Zağnos Vadisi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Etkinlikte bulunan bir vatandaşın, Vali Yıldırım’a ''Sayın Valim, vadimiz çok güzel ama aileler olarak buralara gelmeye çekiniyoruz. Bazı gençler gruplar halinde buralara gelip alkol alıp rahatsızlık veriyor. Defalarca şikayet etmemize rağmen olay bir türlü çözüm bulmadı” diye yakınması üzerine Vali Yıldırım hemen olaya el koyarak Trabzon Emniyet Müdürünü arayıp konu hakkında bilgi almış. Aldığı bilgiden sonra gerekli talimatları veren Vali Yıldırım sorunun en kısa zamanda çözüleceğini ve tekrarlanmayacağını belirtmiş. Biz de valimiz Aziz Yıldırım'ı bu sorumlu davranışından ötürü tebrik ediyoruz.

TEDAŞ YOKUŞUNDAKİ ESNAF DÜŞÜNCELİ

Hafta sonu alınan bir karar ile Tedaş yokuşunda trafik çift yönlü olarak bölünmüş ve bir deneme sürecine girilmişti. Trabzon'da daha önce Maraş Caddesi'nin trafiğe kapatılması ile birlikte Gazi Paşa yokuşu çift yönlü, Cumhuriyet Caddesi Postane yokuşu ise tek yönlü olarak çalışıyordu. Dolmuş hatlarının güzergahında bulunan bu cadde günün bazı saatlerinde kilitlenmesine rağmen alınan bu kararın şehir trafiğine nasıl etki edeceği merak konusu olurken bölge esnafı tarafından ise tedirginlikle karşılandı. Bölgede bulunan esnaflar caddenin tüm kargo ve taşımacılık şirketlerini barındırdığından bahsederken aynı zamanda iki otelin de bu caddde olduğuna dikkat çekti. Yolun oldukça dar olduğunu belirten caddedeki esnaflar, ''Dün birçok araç dur kaklar nedeniyle trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. Bizlere gün içinde ürün geliyor, bir de süper market var caddede, yine yol ayrımında otoparklara dönen kavşaklar var. Buralara araç dönmek isteyince trafik yeniden kilitleniyor. Büyük araçlar tabelalara vura vura bayırı çıktılar. Umarız şehirimizin trafiğini planlayanlar biz esnafları ve trafikte oluşacak sıkışıklığı da hesaba katmışlardır.''

BU TÜR OLAYLAR PROVOKASYONA AÇIKTIR AMAN DİKKAT!

Türk milleti yüz yıllardır mazlumların yanında olmuş ve misafirperverliği ile bilinen bir millet olarak anılmaktadır. Birçok milletten, ırktan ve farklı dinden insanlar kardeşçe yüzyıllardır bu topraklarda yaşamayı başarmıştır. Yanı başımızda gerçekleşen savaşlar sonrası ülkemize ciddi bir göç akını olmuş, bu da Türkiye’yi hem maddi hem de manevi olarak yormuştu. Kültür ve yaşam farklılıkları, gelen insanların yaşadığı ekonomik ve psikolojik sıkıntılara rağmen uzun yıllar bu durum idare edilmiş, çıkan olaylar ise şehirlerdeki mülkü amirlerce sessizce çözülmüştü.

Ama geçtiğimiz gece Kayseri'de yaşanan olay ve sonraki gelişmeler işin boyutunu değiştirmiş ve isyan şiddete dönüşmüştü. Halkımızın tepkisini anlamakla birlikte bu tür olayların bazı çevrelerce bilinçli olarak provoke edilebileceğini hatırlarmak istiyoruz. Bu nedenle halkımızı sakin kalmaya davet ediyoruz.

SUİÇMEZ'İN AJET İSYANI

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez Ankara Sincan Cezaevinde görülecek, Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşmasına katılmak üzere Ankara'ya uçacaktı. Ama uçağının rötar yapması ve milletvekili Sibel Suiçmez’in iddiasına göre havalanında konu ile ilgili bilgilendirme yapılmadan bekletilmesi nedeniyle isyan etti: ''22.15’te Antalya’dan Ankara’ya gidecek olan uçuş önce 00.10’a rötar yaptı. Daha sonra 00.20 sularında uçağa bindirildik ve bir saattir uçak içerisinde hiçbir bilgi verilmeden bekletiliyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir Uraloğlu’na sesleniyorum; vatandaşlarımıza yaşattığınız bu eziyete artık son verin!''

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap