SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bakanlıktan aşı açıklaması

Bakanlıktan aşı açıklaması

22 Haziran 2015 Pazartesi - 16:58




Sağlık Bakanlığı, aşılar ve otizm arasında bir ilişki olup olmadığını araştırmak için pek çok araştırma yapıldığını açıkladı.





Sağlık Bakanlığı, 'Çocuklarına Hepatit-B aşısını içerisinde sağlığa zararlı madde olduğu iddiasıyla yaptırmayan bir aile ile ilgili olarak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin almış olduğu kararın' medyaya yansıması dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Aşılar ve otizm arasında bir ilişki olup olmadığını araştırmak için pek çok araştırma yapılmıştır. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda aşılar ile otizm arasında doğrudan bir ilişki saptanmamıştır. Söz konusu haberde bahsi geçen "Tiyomersal" maddesidir. Tiyomersal (sodyum etil-cıva tiyosalisilat), organik bir cıva bileşiğidir. 1930'lu yıllardan beri çoklu-doz aşıların içerisine eklenerek, enjektöre aşı çekilmesi veya aşının üretimi sırasında oluşabilecek bakteri ve mantar bulaşmalarını önlemek amacıyla koruyucu olarak kullanılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı çalışmalara göre tiyomersal içeren aşı uygulanan çocuklarda cıva miktarının eşik değerlerin altında kaldığı gösterilmiştir” denildi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap