SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kanserin haritası çıkartılacak

Kanserin haritası çıkartılacak

04 Ocak 2016 Pazartesi - 14:09




Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, yaptığı açıklamada sağlıkta dönüşümle birlikte devrim niteliğinde çalışmalara imza atıldığını belirtti.





Kanserle mücadele kapsamında önemli projelerin hayata girdiğini ifade eden Gümüş, tedavi başarısında yüksek tıbbi teknolojinin yanı sıra hedefe yönelik tedavilerin ve genetik özelliklerin önemli bir unsur olduğunu dile getirdi.Bu kapsamda, kanser türlerinin genetik özellikleriyle ilişkisinin ortaya konulması gerektiğini ifade eden Gümüş, bu yıl hayata geçirilecek olan Türkiye Genom Projesi ile Türkiye'ye özgü kanser haritasının belirleneceğini bildirdi.Türkiye'deki kanser vakalarının genetik taramalarının tam olarak yapılmadığını ifade eden Gümüş, bunları ortaya çıkaracak İstanbul ya da Ankara merkezli büyük bir Genom Merkezi kurulacağını açıkladı.

"ÜLKEMİZ İNSANININ GENETİK ÖZELLİKLERİNİ BELİRLEYECEĞİZ"

Gümüş, Amerika'da kanser tedavilerinin bu tip çalışmaların sonuçlarına göre yapıldığını dile getirerek, "Bizim genetik yapımız daha farklı olabilir. Bu nedenle tedavilerin de genetik özelliklere göre yapılması gerekiyor. Bu proje ile ülkemize özgü genetik özellikleri belirleyeceğiz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap