SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kış hastalıklarından aşıyla korunun

Kış hastalıklarından aşıyla korunun

25 Kasım 2015 Çarşamba - 15:52








Kış mevsiminin kapıya dayandığı şu günlerde sağlıkla ilgili tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ali Şengül, "Aşıyla korunma her insanın hakkıdır. Aşılama sadece çocuklara yönelik bir işlem gibi düşünülmemelidir. Unutulmaması gereken şey; korunma, tedavi etmekten daha kolay, ucuz ve güvenlidir" dedi.

Kış mevsiminin yavaş yavaş kendini hissettirdiğini ve hastalıkların da ortaya çıkmaya başladığını belirten İmmünoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Ali Şengül, "Bu günlerde çoğu kişi soğuk algınlığı ve nezle nedeniyle keyifsiz. Neyse ki henüz grip virüsü dolaşıma girmedi. Bu yıl nasıl bir grip salgınıyla karşı karşıya kalacağız bilmiyoruz. Grip sonrası artan zatürre ve diğer hastalıkları da unutmamak gerekli" şeklinde konuştu.Özellikle Kasım-Mayıs ayları arasında ortaya çıkan grip enfeksiyonlarından korunabilmek için, her yıl aşı olmak gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Şengül, "Bu aşının koruyuculuğu, o yıl dolaşımda olacağı düşünülen grip virüsleriyle sınırlıdır. Aşılama ancak aşı içeriğinde bulunan virüslere karşı korunma sağlar. 'Aşı olduktan sonra gribe yakalandım' sözünü siz de duymuşsunuzdur. Bu sözü söyleyenlerin çoğunluğu grip dışındaki çeşitli soğuk algınlığı ve nezle virüsleriyle hastalandıklarından habersizdir. Grip aşısının etkisizliğinden bahsederek, istemeden de olsa başkalarının etkilenmesi ve aşılanmamasına, bunun sonucunda da hastalanmalarına sebep olma sorumluluğuyla karşı karşıya kalmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap