SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Türkiye’de korkutan ‘domuz gribi’ gerçeği!

Türkiye’de korkutan ‘domuz gribi’ gerçeği!

17 Mart 2015 Salı - 10:55




Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş: “170 vakamız domuz gribidir, 11 vakayı domuz gribinden kaybettik” dedi.





Türkiye’de son günlerde yaşanan grip vakalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 2015’in ikinci haftası itibari ile vakalarda artış görüldüğünü söyledi.

170 vakanın domuz gribi olduğunu ifade eden Gümüş, “11 vakayı domuz gribinden kaybettik” dedi. Gümüş, salgının göründüğü iller arasında Antalya, Kocaeli, Sivas, Mersin, Samsun ‘un yer aldığını dile getirdi.

Domuz gribi vakalarında geçmişteki yıllara oranla ciddi bir artış olmadığını ifade eden Gümüş, şöyle konuştu:

"2015 yılı itibarıyla, bize ulaşan 3 bin 117 numune gelmiştir. Bunlar içerisinde 170 vakamız H1N1 dediğimiz domuz gribidir. Bugün itibarıyla toplam 11 domuz gribi vakamız kaybedilmiştir.

2014'ten bu yana toplam 16 kişi gripten dolayı hayatını kaybetti. Bunlardan 11'i domuz gribi, 5'i virüsün diğer tiplerinden dolayı yaşamını yitirdi. Bilim Kurulumuz toplandı, buna göre şu anda bir salgın durumu söz konusu değil."


“Risk gruplarına yönelik tedbirlerimizi artıracağız” diyen Gümüş, “Bilim kurulumuz herhangi bir salgın olmadığında mutabakata vardı” diye konuştu.

Grip konusunda da uyarılarda bulunan Müsteşar Gümüş, “Grip öldürücü bir hastalık haline geliyor, hızla ilerleyebiliyor” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap