SON DAKİKA
SON DAKİKA


Altılı Masadan Geriye Kalan Servet
13.07.2024
Bildiğiniz gibi mevcut ekonomik çöküşe dur demek ve muhalefet bloğunu birleştirmek için 'Altılı Masa' adında muhalefet partileri birleşmiş ve çeşitli denklemlerle seçime ortak girilmişti.
Cumhurbaşkanı olmak için Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeşitli hamleleri sonucunda 'muhafazakar' adlandırılan kesim ilk kez CHP'ye oy vermişti.
Muhalefetin sağladığı yerel seçim başarısının altında aslında Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun dönem önce başlattığı muhafazakar seçmen ile barışma ve kaynaşma çabalarının bir sonucudur.
Bugün 'asla CHP'ye oy vermem' diyenler ellerinde broşürlerle Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP listesindeki kendi vekil adaylarına oy istediler. Beraber aynı SKM'lerde sabahlara kadar mücadele ettiler. Çok uç grupları bile sahada savunmak zorunda kaldılar.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonradan ortaya çıkan tüm yanlışlarına rağmen Ekrem İmamoğlu ve ekipleri sayesinde bu muhafazakar kitle CHP'ye oy vermeye devam etti.
Tabi sonucu sadece buna yormak mümkün değil..!
Ak Parti'nin inatla yaptığı yanlışlar, emekli ve asgari ücretliyi düşürdüğü durumlar çöküşü hızlandırdı.
Şimdi CHP'nin başında Özel var ve arkasında Ekrem İmamoğlu var..!
Ortada neredeyse dağılmış bir muhalefet bloğu ile birlikte milyonlarca muhafazakar seçmen var.
Özel bu seçmene ne yazık ki hitap etmiyor...
Bu neden ile Ekrem İmamoğlu faktörü burada çok önemli bir rol oynuyor.
İmamoğlu ve ekipleri özellikle Ak Parti'nin güçlü olduğu illerde bu muhafazakar partilerde sıyrılmış, genç donanımlı gençleri hala bırakmıyor ve temas halindeler.
CHP'nin iktidar yolundaki en büyük sınavının adı bence Ekrem İmamoğlu'na biçeceği değer ve onu koyacağı yerdir.
Eğer CHP'de o eski sevdalar hortlar ve Ekrem İmamoğlu küstürülürse DSP'nin yaşadığı çöküş kaçınılmaz olur benden söylemesi...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap