SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı? İmamoğlu, The Guardian'a konuştu

Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı? İmamoğlu, The Guardian'a konuştu

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 15:26




İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı ve seçimlere ilişkin The Guardian'a konuştu. İmamoğlu, "Hedefimde Cumhurbaşkanlığı yok” dedi.





İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, "İstanbul belediye başkanı Erdoğan'ın rakibi mi olacak yoksa siyasetten men mi edilecek" başlığıyla kapsamlı bir haber paylaştı.

Haberde İBB Başkanı  Ekrem İmamoğlu’nun da açıklamalarına da yer verildi. 

THE GUARDİAN "ERDOĞAN'IN YERİNE GEÇECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın anımsatıldığı makalede, “İmamoğlu, Erdoğan’ın yerine geçebilecek gibi görünüyor fakat davadan çıkacak sonuç kariyerini bitirebilir. Destekçileri için İmamoğlu, Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını ve ülkenin otokrasiye kaymasına karşı en iyi umut olarak çıkıyor. Bu da onu CHP içinde gelecek yıl yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalini yükseltiyor” denildi.

İMAMOĞLU: "SEÇİM YA DA CUMHURBAŞKANLIĞI GÜNDEMİMDE YOK"


Yapılan anketlerde İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı yarışında Kılıçdaroğlu’ndan daha avantajlı konumda olduğu belirtilirken, Ankara Belediye Başkanı  Mansur Yavaş’a da yaklaştığı aktarıldı. İmamoğlu, “Şu an hedefimde cumhurbaşkanlığı seçimleri ya da cumhurbaşkanlık yok” dedi.

İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimine girmesi durumunda İBB başkanlığını bırakmak zorunda olduğu hatırlatılırken İmamoğlu buna, “Çözüm Türkiye’nin altılı masasından gelmeli” yanıtını verdi.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap