SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan seçim için iddialı konuştu: 2023'te sandıkları patlatacağız!

Erdoğan seçim için iddialı konuştu: 2023'te sandıkları patlatacağız!

26 Ağustos 2022 Cuma - 13:25




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde cumhurbaşkanlığı seçimleri için iddialı konuştu. Erdoğan, "2023'te sandıkları patlatacağız!" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. yılı münasebetiyle Malazgirt Milli Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuştu.

Malazgirt Zaferi'nin tarihi öneminden bahseden Erdoğan, Suriye'ye operasyonu ve 2023 seçimleri hakkında dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, "2023'te sandıkları patlatacağız!" dedi.

'DOSTLUK ELİ UZATTIĞIMIZ DEVLETLER İBRET ALSIN'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sultan Alparslan, tıpkı bugünkü gibi bir Cuma günü atının kuyruğunu bizzat bağlayıp ordusunu hücuma kaldırdı. Bugün burada biliyorsunuz Cuma namazımızı kılacağız. O gün gece yarısına kadar süren savaş Sultan Alparslan öncülüğünde zafere ulaştı.


Malazgirt Zaferi'nin ardından küçük devletler önce Anadolu Selçuklu Devleti, sonra Osmanlı'nın bünyesinde toplanarak bir cihan devleti oluşturmuştur. Türkiye'nin dostluk elini uzattığı kimi devletlerin olanları bir ibret olarak görmesi gerekir.

'MALAZGİRT, TÜM ZAFERLERİN İLK ADIMI'

Türk tarihinde pek çok zafer varken Malazgirt'in üzerinde bu kadar çok durmamızın bir sebebi var. Malazgirt kazandığımız tüm zaferlerin ilk adımıdır. Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu zaferi, bizden sonraki nesillere işlemeliyiz. Şayet Alparslan, Anadolu'nun kapılarını bize kapanmamak üzerine açmasaydı sonrasında yaptıklarımızı yapamazdık.

Sınır ötesi harekatlarımızın her birinde bu ruhla mücadelemizi yürüttük.

'TEK BİR MASUMUN CANINA HALEL GETİRMEDİK'


Bizi ecdadın özellikle yad ettiği ve sürekli olarak düşmana bakışını ifade ettiği yerde, tıpkı Alparslan, Fatih'in, Yavuz'un, Sultan Süleyman'ın yaptığı gibi er meydanında mücadele verirken tek bir masumun canına halel getirmedik ve bu hassasiyetle hareket ediyoruz. Bayrağımızın dalgalandığı her yerde güven hissedilsin. Elbette bu inceliği istismar etmek isteyenler çıkmaktadır. Ama biz vakur duruşumuzla onlarında üstesinden geliyoruz.

'ÜLKEMİZİN HERKESE YETECEK İMKANI VAR'

Biz bu ezanlar dinmeyecek, bu bayraklar inmeyecek dedikçe titreyenler endişe etmesin. Bu ezanlar, bayraklar onların da teminatı. Yeter ki düşmanlık etmesinler. Geri kalan herkes başımızın tacıdır. Ülkemizin herkese yetecek imkanı vardır. Devletimiz her bir vatandaşına sahip çıkacak güce, kudrete sahiptir. Vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya çalışan kimseye göz yummayız. Onun dışında herkese kapımız açıktır.

'2023'TE SANDIKLARI PATLATMAYA HAZIR MIYIZ?'

Ülkemizde son dönemde en iddialı vizyon olan 2023 hedeflerimizi cumhuriyetimize armağan edeceğiz. 2023'te sandıkları patlatmaya hazır mıyız?


Son peygamber ordusu Sultan Alparslan ve ordusunu saygıyla, hürmetle anıyorum."

Beğendim
0
Sevdim
3
Beğenmedim
7
Üzgün
0
İnanılmaz
5

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap