SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan'ın 5'lisi seçim için harekete geçti: Kapı kapı dolaşıp...

Erdoğan'ın 5'lisi seçim için harekete geçti: Kapı kapı dolaşıp...

16 Haziran 2022 Perşembe - 10:49




Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın 5 holding iddialara göre seçim için harekete geçti. Seçimleri kaybetme riskine karşı holding temsilcileri medya kuruluşlarını kapı kapı dolaşmaya başladı.





Muhalefetin '5'li Çete' olarak adlandırdığı AK Parti iktidarından en çok ihaleyi alan Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu şirketler seçim için harekete geçti. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Allah’ın izniyle iktidar olacağız ve bu soygun düzenine son vereceğiz, beşli çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız” sözlerinin ardından Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz ‘işlerini yerinde görmeye’ çağırdığını ancak CHP liderinin gelmediğini açıklamıştı.

İddialara göre Kılıçdaroğlu'nun “Geleceğim ama sadece birisine değil; beşinize birden geleceğim. Yemin olsun ki kaçacak delik bulamayacaksınız” sözlerinin ardından söz konusu holdingler yeni arayışlara girdi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre holdingleri temsilen bazı isimler, aralarında medya grubu sahibi olan kimi büyük sermaye sahiplerinin kapısını çalmaya başladı.

Sermaye kaynaklarının aktardığı iddiaya göre holding temsilcileri, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ‘yılların birikimi sermayeye’ karşı olduğunu ve bunun karşısında ‘söz birliğinin önemini’ anlattı. Öyle ki medya grubu sahibi de olan bazı holdinglerden yayın organlarında da bunun işlenebileceği teklifi götürüldü.


‘Siyasi tartışmalara girmek istemediğini’ söyleyen sermaye gruplarının bazılarından ‘olumsuz’ yanıt alan holding sahiplerinin, bazı grupları ‘endişeleri’ için ikna ettiği iddia edildi. Buna göre sermaye sahipleri ‘beşli çete’nin ‘devlete hizmet ettiğini’, ‘serbest piyasanın Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle endişeleneceği’ni anlatmayı hedefliyor.

CHP’li kaynaklar ise kendilerine bu yönde duyumlar geldiğini, ‘beşli çete’nin aracılarla görüşme taleplerini de sık sık ilettiklerini söyledi.

Ancak kaynakların verdiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki tutumunun net olduğu aracılara iletildi. Görüşme talepleri geri çevrilirken, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının parti politikası olduğunun altı çizildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap