SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti GİK’ten Bomba Kulisler

İYİ Parti GİK’ten Bomba Kulisler

06 Aralık 2023 Çarşamba - 10:56




İyi Parti'nin GİK toplantısında çıkan kararlar gündeme bomba gibi düştü.






İYİ Parti, CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini oy çokluğuyla reddetme kararı almıştı. Genel İdare Kurulu'nda (GİK) 50 kişinin oy kullandığı oylamada 35 üye 'hayır' dedi.Gergin geçen GİK toplantısından kulis bilgileri gündeme adeta bomba gibi düştü.

İşte o kulisler;




ŞİMDİ ÇIKIP KAZANSINLAR!

CHP ile ittifaka 14'e karşı 35 hayır oyu çıkınca tartışma yaşandı. CHP ile ittifaka hayır oyu kullananlar İmamoğlu ve Yavaş’a yönelik “Cumhurbaşkanlığını reddeden iki belediye başkanının, belediye başkanlığını kaybetme kaygısı olmaması gerekir” sözleri damga vurdu.

YAVAŞ-İMAMOĞLU




Tüm gözlerin çevrildiği İYİ Parti GİK toplantısında işbirliğine evet diyen üyelerin, CHP ile diyaloğun açık tutulması gerektiğini dile getirdikleri Ankara ve İstanbul’un hediye edileceğine dikkat çektikleri öğrenildi. Karşı çıkan üyeler ise, “Cumhurbaşkanlığını reddeden iki belediye başkanının, belediye başkanlığını kaybetme kaygısı olmaması gerektiği” ifade ettiler.

SİYASETİ ZEHİRLEDİ




CHP ile seçim iş birliğine karşı çıkanlar 13 Eylül ile 4 Aralık arasında partileri açısından değişen bir durum olmadığını; ittifakların “siyaseti zehirlediğini” ve kutuplaşmayı artırdığını, kutuplaşmanın da iktidarın işine yaradığını ifade ettiler. Bazı üyeler ittifaklar nedeniyle, partinin kendi kimliğini ortaya koyamadığı ve büyüyemediği görüşünü dile getirdiler.

ÖZGÜRCÜ-EKREMCİ

CHP'nin yeni yönetimi de sadece İYİ Parti ve HEDEP'le ittifak yapıp yapamama sorunu yaşamıyor. "Ablama ne vereyim" ya da "HEDEP ne isterse?" sorunundan çok daha kritik "Kemalci- Ekremci" çatışması gibi yeni bir "Özgürcü-Ekremci" çatışması kaçınılmaz olduğu parti kulislerinde yüksek sesle dile getirildiği belirtildi.




HEDEP NE DİYECEK

Daha önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in HEDEP’in kendilerinden randevu istediğini belirtmesinin ardından HEDEP'in ne isteyeceği, neyle yetineceği belirsiz. Açık ittifakla mı yetinecekler yoksa İstanbul'dan Esenyurt'u veya İzmir'den Narlıdere'yi mi isteyecekler ya da hesapta olmayan sürpriz bir birleşme mi olacak belli değil,
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap