SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kulis: Kılıçdaroğlu'na karşı el yükseltti! İşte Erdoğan'ın stratejisi

Kulis: Kılıçdaroğlu'na karşı el yükseltti! İşte Erdoğan'ın stratejisi

06 Ekim 2022 Perşembe - 07:12




Cumhurbaşkanı Erdoğan dün başörtüsü sorununun anayasa ile çözülmesi için çağrı yapmıştı. Erdoğan'ın stratejisi kulislere yansıdı. AKP'li kurmaylar, "Erdoğan el yükseltme kararı aldı" dedi.





CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Başörtüsü yasası" çıkışı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan dün başörtüsü sorununun anayasa ile çözülmesi için çağrı yapmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise "arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa" şartı ile "her türlü desteği vermeye hazırız" demişti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun desteğini "Bay Kemal, Anayasa değişikliğine 'kabul oyu vermeyiz' dedi. Bunlar yalancı." diyerek çarpıtmıştı. Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na karşı uyguladığı strateji belli oldu. 

ERDOĞAN'IN STRATEJİSİ BELLİ OLDU

Kulislere yansıyanlara göre Kılıçdaroğlu’nun 'başörtüsü çıkışı' üzerine Erdoğan kurmaylarını yeniden toplayarak stratejisini belirledi.

AK Parti kurmaylarına göre aslında 1 Ekim’de TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında "Yeni Anayasa’yla, bu kazanımların ahdi temelini de olması gereken hale getirmek istiyoruz"  sözleriyle bir anlamda başörtüsüne 'anayasal güvence' hedefine de dikkat çekmişti.

'EL YÜKSELTME KARARI ALINDI'


MYK toplantısında ağırlıklı görüş, başörtüsü serbestisinin önünde yasal engel olmadığı yönünde olmakla birlikte, Kılıçdaroğlu’na karşı 'el yükseltme' kararı alındı ve kulislere yeni yasama yılının ilk grup toplantısında Erdoğan’ın 'anayasal güvence' çıkışı yapabileceği duyumu yayıldı.

'STRATEJİSİNİ BİLGİ VE BELGELERİ KAMUOYUNA AÇIKLAMAK ÜZERİNE KURDU'

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre Erdoğan stratejisini, her ne kadar 'yanlışlarını kabul etse de, Kılıçdaroğlu ve CHP’nin samimi olmadığını' gösterecek bilgi ve belgeleri kamuoyuna açıklamak üzerine kurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap