SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Metiner’den Bahçeli’yi telaşlandıran sözler: Siyasetin ahlakını bozdu

Metiner’den Bahçeli’yi telaşlandıran sözler: Siyasetin ahlakını bozdu

15 Nisan 2022 Cuma - 12:59




AK Parti’li Mehmet Metiner bugünkü köşe yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi zora sokacak bir takım ifadelerde bulundu. Bahçeli'nin savunduğu 50+1 için "Siyasetin ahlakını bozdu" diye yazdı.





AK Parti milletvekiliiği de yapmış olan Mehmet Metiner Bahçeli ve Erdoğan’ı birleştiren ve Cumhur İttifakı’nın oluşmasına neden olan yüzde 50 + 1 şartıyla ilgili siyasetin dengesini ve ahlakını bozduğunu ifade etti.

AK Parti ile MHP’nin ittifak kurmasındaki en büyük etken Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak için getirilen yüzde 50 + 1 şartı olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50 + 1 sisteminde hata yaptıklarını itiraf ederken Bahçeli "Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil, muhabbet vardır. Gerisi laf-ı güzaftır. Bu sistemin meşruiyet temeli yüzde 50 +1'dir." Diye konuşmuştu.

"SİYASETİN AHLAKINI BOZDU"

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner de yazısında Devlet Bahçeli’yi boşa çıkaracak açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın mecvut sistemden rahatsız olduğunu ifade eden Metiner “yüzde 50 artı 1 mecburiyetinin siyasetin dengesini ve ahlakını bozduğunu söyleyerek "Cumhur ittifakı siyasal-sayısal büyüklük küçüklük eksenine oturan bir ittifak değil. Bir değerler manzumesine dayanıyor. Bu yüzden çıkar ve paylaşım üzerine oturmuyor." Diye yazdı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap