SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Tokat Milletvekili Özlem Zengin'den o iddialara cevap

Tokat Milletvekili Özlem Zengin'den o iddialara cevap

07 Ekim 2019 Pazartesi - 17:44




AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Tokat'taki kitap fuarıyla ilgili talimat verdiğine dair iddialara yaptığı açıklamada, "Söylediğim her sözün yaptığım her işin arkasında dururum; söylemediğim sözden yapmadığım işten dolayı muaheze olunmayı da reddederim" dedi.





AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında başlatılan linç kampanyası sonrası birçok mecradan tepkiler geldi.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olan Türkiye gazetesi yazarı, kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunarak, kaleme aldığı bir yazıdan AK Parti Grup Başkanvekili  Özlem Zengin’in rahatsız olduğunu bu sebeple imza gününün iptal edildiğini iddia etmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şahsı adına yöneltilen iddiaları yalanlamıştı.

Özlem Zengin, yaptığı açıklamada, Türkiye gazetesi yazarı ile daha önce yüz yüze gelmediğini belirterek “Tokat’taki kitap fuarı için de hiç kimseyle alakalı olumlu olumsuz bir talimat veya bir talebim olmamıştır” ifadesini kullanmıştı.

Tek taraflı ve muhataplardan birinin ifadelerini es geçerek başlatılan her saldırının maksatlı olduğu gerçeği gözönünde bulundurulduğunda, bu maksatlı saldırıların sadece TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'e olmadığı niyetlerin kötü,zihinlerin ise karışık olduğu çok bariz. Hukuk kurallarına göre, iddia sahibinin iddiasını belgelendirmesi gerekmektedir.

Zengin'in açıklaması şu şekilde:


"Kendisiyle daha önce hiç yüz yüze gelmediğim, başka bir şekilde de muhatap olmadığım bir kişi sosyal medyada şahsımı itham ederek bazı mesajlar paylaşmaktadır. 

Ben Tokat Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak, emir, talimat vererek siyaset yapan biri değilim; siyasette böyle bir tarzım da hiçbir zaman olmamıştır. Tokat’taki kitap fuarı için de hiç kimseyle alakalı olumlu olumsuz bir talimat veya bir talebim olmamıştır. 

Köşe yazarları nasıl bazı kişiler ve konularla alakalı rahatsızlıklarını ifade etme hakkına sahipse, siyasetçiler de bazı kişiler ve konular hakkında rahatsızlıklarını ifade edebilirler. Ancak kim olursa olsun, değerlendirmelerimi asgari nezaket kuralları içinde yapmaya itina gösteririm; bunu herkesten de beklerim. Bilhassa muhatapları kadınlar olunca, üstenci ve aşağılayıcı bir üslupla konuşmayı tercih edenlerle alakalı olumsuz değerlendirmelerimi TBMM Genel Kurulu dahil her ortamda yaparım.

Söylediğim her sözün yaptığım her işin arkasında dururum; söylemediğim sözden yapmadığım işten dolayı muaheze olunmayı da reddederim.

Tartışma Türkiye gazetesi yazarının Tokat’ta düzenlenmesi planlanan imza gününün, AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin’in iptal ettirdiğini iddia etmesiyle başladı. Yazar, 26 Temmuz’da yayınlanan ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazısından AK Parti’li Özlem Zengin’in rahatsız olması sebebiyle imza kitap fuarında düzenlenmesi planlanan imza gününü iptal ettirdiğini iddia etmişti. Zengin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları reddetmişti."


Tokat Milletvekili Zengin sosyal medya hesabından olayın gelişimi ile ilgili uzun bir açıklama yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap