SON DAKİKA



Haber > Spor > ASKF'de Başkan belli oldu

ASKF'de Başkan belli oldu

01 Mayıs 2017 Pazartesi - 17:55




Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi başkanlık seçimi bugün yapıldı.





Mevcut Başkan Cahit Erdem 267'ye 137 üstünlükle yeniden başkanlığa seçildi.

Toplam delege sayısı 426 iken oy kullanan delege sayısı ise 404 olarak belirlendi.

OYLAMA ÖNCESİ YAŞANANLAR

Hüseyin Balaban’ın listesi: Tuna Taşkın, Nihat Demir, Şaban Bülbül, Minür Kochan, Recep Keleş, Yener Durmuş, Aydın Saral, Zekeriya Öztürk, Burhan Saral, Ahmet Akyüz, Muhammet Menteşe, Hüseyin Öztürk, Faruk Kuduban, İsmail Uçkun, Zafer Cora, Yaşar İnan, Mehmet Öztürk, Onur Kobya, Mehmet Ataman, Cüneyt Hayal.  

Cahit Erdem’in listesi: Zeki Kurt, Mahmut Memişoğlu, Sebahattin Alemdar, Hasan Cahit Atasoy, İsmail İnan, Muhammet Yıldız, Fuat Küçük, Celal Bayram, Ömer Aliş, Yaşar İnan, Fikret Sert, Mehmet Ersin Erol, Sabri Demirkaya, Orhan Bal, Kemal Turhan, Recep Keleş, Yener Kum, Bayram Turan, Göksal Sönmez.


BİLGİSAYAR DESTEĞİNİ ARTIRACAĞIZ

Erdem, “Trabzon’da sporun sorunlarını tartışıp belirleyeceğimiz spor şurası yapacağız. Yavuz Selim Sahası’nın yakınında 200 metrekarelik yer satın alacağız. Yarı parası temin edildi. 75 kulübe verilen bilgisayar desteği diğer kulüplere de verilecek. Yerlerini belirlediğimiz şehrimizin güneyinde 2 futbol sahası 4 tane Akçaabat Yaylacık’ta soyunma odası, Yenicuma’da semt sahaları yapacağız. Yenicuma’daki ihale edilmiştir. Trabzon’daki tüm spor bileşenleriyle birlik olursak bu sorunların üstesinden gelebiliriz” dedi.

SAHA YIKILMASINA KARŞI ÇIKTIK

Mevcut Başkan Burhan Cahit Erdem, “Satan değil, satın alan kelimesini kullanan benim. Meclis kararına satma kararına imza atanları kastettim. Hüseyin Balaban ile alakası yoktur. Boztepe’de biz sahanın yıkılması kararına sahip çıkarken o karara imza atanlaraydı tüm söylediklerim. Bizim yönetimimiz için güzel şeyler yaptığımızı ve kendinizin daha iyi işler yapacağınızı söylediniz. Boztepe sahasını yargıya taşıyan bizim yönetimimizdir. Bunu da belediye meclerinde 2-3 kez konuştuk” dedi.  

TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ


Erdem, “Tüzüğümüz bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek durumda değil. En kısa zamanda bunu gözden geçireceğiz. Tüzük bizim tüzüğümüzdür en kısa zamanda modern hale getirmek için çalışacağız. Hukuk dışı yaptığımız bir şey varsa yargıya başvurabilirsiniz. 1 tesis yapmak için 5 mahkemede yargılandım. Ben oradayken 1 tane arkadaşım yanında yoktu. Faaliyet raporu ile ilgili de isteyene yazılı bir şekilde ulaştırabilirim” diye konuştu.  

TRABZONSPOR’DAN GELEN PARA EŞİT DAĞITILACAK

Erdem, “Yavuz Selim Sahası’nın orada Amatör Evi yapalım dedik. Seçim çalışmasına girerken burası için olan parayı da kullanabilirdik. Trabzonspor’dan bir kaynak olduğu zaman futbol il temsilcimiz burada. Kendisi kategorileri belirler o oranda da dağıtır. Biz sadece olayın takipçisiyiz. Süğer Amatör küme benim il temsilciliği yaptımız zaman vardı. BAL çıktığı için şuan yok. Futbol federasyonu diyor ki eğer BAL ligi takımları bir araya gelir, “Biz BAL ligi oynamak istemiyoruz. İllerde süper amatör olsun” derlerse federasyon bunu çözüme kavuşturur” ifadelelerini kullandı.

TRABZONSPOR SİZE PARA VERMEZ

Bir kulüp başkanının, “Trabzonspor amatöre 1 milyon lira verecekti. Bu para gelseydi faal olmayan kulüplere de pay verilecek miydi?” sorusu üzerine Divan Başkanı Mustafa Erdem, Trabzonspor size para vermez gider menajerlere verir” cevabını verdi.


SÜPER AMATÖR GERİ GELECEK

Balaban, “Kulüplerimizden tüzükte olmayan 2 bin lira aldınız. Siz kendi kurduğunuz bu kulüplerden 2 bin lira aldınız mı? Bunu açıklamanızı istiyorum. BAL Ligi amatör mü profesyonel mi anlayamadık. Profesyonel gibi para harcıyoruz ama amatör kümedeyiz. Süper Amatörü geri getireceğiz. Bunun çalışmalarını da yapacağız” ifadelerini kullandı.

SEMT SAHALARI YAPILACAK

Balaban, “Hemen yanı başımızda Boztepe’de güzel yerler var. Belediye başkanlarımızla konuştuk semt sahalarını amatöre kazandıracağız. Biz hiçbir zaman fason kulüp kurmadık. İlçerele saha yaparak takımlarımızın daha güzel bir şekilde çalışmalar yapmalarını sağlayacağız. İnşallah biz göreve geldiğimizde bunları başarırız” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR’A OYUNCU VEREMEDİK


Başkan Adayı Hüseyin Balaban, “Keşke bu slayt gösterisinde yaptıklarınızı anlatsaydınız. Bir yola çıktık. 40 yıldır sporun içerisindeyim Bahçecikspor’un yöneticiyim. Futbol Federasyonu il temsilciliği, ASKF yöneticiliğim oldu. Amatörün her noktasına dokundum. Salon sporlarında aktif bir arkadaşınızım. Faal bir kulüpte yöneticilik yapıyorum. 7-8 aydır bir çalışma yaptık. Oturduk konuştuk. Amatör spor kulüplerini masaya yatırdık. Kulüpleri ziyaret edelim dedik. Trabzonspor’a oyuncu veremedik. Biz Trabzon amatörüne ekibimizle daha çok fayda vereceğimiz konusunda karar verdik. Yaklaşık 110 kulübü ziyaret ettik. Birebir görüşmeler sağladık” dedi.  

HESAPTA OLMAYAN KULÜPLER ÇIKTI

Balaban, “Mevcut ASKF yönetimi uzun yıllar boyunca hiçbir yöneticiyi ziyaret etmediler. Biz adaylığımızı açıklayınca mevcut olanlar da ziyarete gittiler ve bu da en azından güzel bir gelişme oldu. Kulüp listelerini elimize aldık. Baktık 126 kulübümüz var. Bir anda baktık ki 2017 cak’tan sonra 27 kulüp daha önümüze çıktı. Kimseyi karalama gibi bir derdim yok. Şu anki yöneticilerin 9 tanesinin kulübü var. 12 tane arkadaşımız o ana kadar hiçbir kulübe mensup değil. 13 kulübün adresi ASKF’nin binası. Bu kabul edilemez bir durum. Emeğe saygı olması lazım. Ekmek paranızdan artıracaksınız, tozu toprağı yutacaksınız, bu kadar kulüp kurulacak ama biz amatöre hizmet için yola çıktık” diye konuştu.  

SİYASET SEÇİMİNE GİRMEDİK

Balaban, “Delege listelerini elime aldığımda sporla alakası olmayan isimleri gördüm. Biz amatöre gerçekten hizmete varsak bunu birlikte yapalım. Siyaset seçimine girmedik. Siyaseti kullanmam. Ancak faydalanma konusunda en üst düzeyde yararlanırız. El attıkça bazı şeyler karşımıza çıkıyor. Faal olan kulüplere soyunma odaların kiralanması gibi şeyler var. Ağzıma yakıştırmak istemiyorum. O kabul edilmeyen kulüplerden bir tanesinin başkanı benimn. Yıllardır evrakta tarih yok diye kabul etmiyorlar. Siz kurduğunuz kulüpleri anında kabul ettiniz. Oy kullandırmak için bile hazirun cetveline eklediniz” ifadelerini kullandı.  


BAŞKANIN 3 TANE KULÜBÜ VAR

Balaban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanın 3 tane kulübü var. Bu kadar emek veriyorsanız neden 3 kulüp kuruyorsunuz? Çağlayanspor burada 9-0 kategoride bunu getirebiliyorsunuz. Neden 3 ayrı kulüp kuruyorsunuz. Faaliyetiniz 3-4 dalda olmadığı sürece 2 yıllık kural koyacağız. Faal olmayan kulüple faal olan kulüplerin yarışması mümkün değil”

ALTYAPILAR TAMAM

Balaban, “Bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza inandığımız için talip olduk. Biz bu göreve talip olduğumuz noktada amatöre katkı sağlayacaksak nereye kadar gitmesi gerekiyorsa gideceğiz. Biz başkanlar kurulu kesinlikle oluşturacağız. 2 ayda bir başkanlarımızla toplanacağız. Amatör müzesi ve amatör evi. Bunlar da projelerimiz arasında. Trabzonspor-ASKF iş birliği projesi. Altyapısını hazırladık” dedi.

GELİR GİDER TABLOSU AÇIKLANSIN

Şaban Bülbül, “Az önce arkadaşlarımız denetleme kurulu ile birçok rakam söylediler. Gönül isterdi ki o kadar parayı nereye harcadıklarını gösterseydiler. Eğer amatöre harcadıysalar sorun yok. Tek tek yazılmasını ve sunulmasını istiyorum” dedi.

DOSTLUĞA GÖLGE DÜŞMESİN

Beşirlispor Kulüp Başkanı Bülent Marabaoğlu, söz alarak, “Dostluğa gölge düşmesini istemiyorum. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. Bahsedilen kulüpler yani yeni kulüplerden slaytta bir sporcu görmedim. Bir sürü kişi çoluk çocuğa çorap almak için bile ticaret yapan arkadaşları rahatsız ediyor. Sporu bilenlerin bizi yönetmesini istiyoruz. Sadece bir tarafı eleştirmiyorum. İki ekibin de yönetiminde sporla ilgisi olmayanlar varsa onlar çıkarılsın. Gençlerin önünü açalım bu koltukların yakasını bırakalım. Sonuç ne olursa olsun kimse kimsenin kalbini kırmasın. Ben mesaimi harcıyorum. Faaliyeti olamayn kulüpler var. Bunların olmaması gerekiyor. Maksat koltuğa sahip çıkmak ise biz de eşimizin dostumuzun üzerine kulüp açardık. Bu hareket bu şekilde oluyorsa kulüp sayısı baktınız bin 500 oldu. Bu olmamalı. Trabzonspor'a oyuncu çıkaramıyoruz. Cevherler şehrimizde. Futbolun beşiğiyiz diyoruz ama Trabzonspor'da bir tane oyuncumuz yok. Bu Trabzon amatörünün ayıbıdır” dedi. Yeni kurulan kulüplerin oy kullanıp kullanmaması için tartışmalar yaşanırken, divan başkanının bu konuyu tutanağa geçirilmesine karar verildi. Divan Kurulu oylaması yapıldı ve divan başkanlığına Mustafa Erdem Seçildi

KOORDİNASYONA İHTİYACIMIZ VAR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Ben de kongremizi öncelikle kutluyorum. Hem şehrimize hem şehrimizin spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin özellikleri ve güzellikleri iibariyle gerçekten nadide şehirlerinden bir tanesiyiz. Önemli bir şehrin evlatlarıyız. Tarihi bir şehiriz. Doğal güzellikleri olan bir şehiriz. Ve ülkemizin birlik bütünlüğüne anlam katan kazandıran bir şehiriz. Bütün bu özelliklerimizin yanı sıra sporun da başkenti olan bir şehirdir Trabzon. Mardin’den bir heyet geldi. 2-3 yıl önce de Diyarbakır’dan bir köy komple Trabzon’a gelmişti. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Trabzonspor’un taraftarlar derneğinini 3529 üyesi var. Diyarbakır’ın Çınar köyünün tamamı Trabzonsporlu. Bugün de bu amatör ruhu temsil eden ASKF’nin genel kurulundayız. Madem sporla öne çıkıyoruz. Daha iyisini yapalım. Futbolu diğer branşlarla da çeşitlendirelim. Yetekli tecrübe ve birikimimiz var. Koordinasyona da ihtiyacımız var. Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen çalışmalara katkı sağlayacağız” dedi. Mevcut ASKF Başkanı Cahit Erdem, “426 genel kurul delegesi hazirun cetvelinden 310 kişinin şuana kadar imzası alındı. Çoğunluk sağlandığı için genel kurulumuzu açıyorum. Bu genel kurulun hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Konuşmaların ve seçimin yapılacağı salon dolmaya başladı. Seçimin yapılacağı salonun önüne gelen delegeler, burada kimlik ibrazı ve imza karşılığında delege kartlarını alarak salona giriş yapıyorlar. Saat 12.00'da başlayacak olan seçim öncesi Başkan Adayı Hüseyin Balaban, delegeler için kahvaltı programı düzenledi. Mevcut Başkan Burhan Cahit Erdem’in birkaç değişiklik yaparak mevcut yönetim kurulundaki isimlerle yola devam edeceği öğrenildi. Diğer Başkan Adayı Hüseyin Balaban’ın da çok güçlü bir liste hazırladığı belirtiliyor. Bugün yapılacak olan Genel Kurul’da 426 delegenin oy kullanma hakkının olduğu belirtildi. Amatör Evi Kurulacak Mevcut Başkan Burhan Cahit Erdem, sürdürdükleri seçim çalışmaları boyunca delegelere projeleri anlattı.

Erdem bu projelerin bazılarını şöyle sıralamıştı; “Bütün spor klüplerinin yol haritasının belirleneceği bir spor şurası yapacağız. İhtiyaçlı 1.500 sporcuyu bu yıl da giydireceğiz. Yavuz Selim Sahası yeniden yapılacak. Çok Amaçlı Amatör Evi oluşturacağız, finansının yarısını karşıladık. Kalan kısmını da yakında temin edip bu projemizi hayata geçireceğiz.” Yeni Sahalar Yapılacak “Boztepe futbol sahası geçmişte satılmış, bazı arkadaşlarımız da bu satışa imza atmıştı. Şehrimizin güneyinde 2 tane futbol sahası, 4 tane şehir merkezinde semt sahası düşünüyoruz. Akçaabat Yaylacık'daki futbol sahasının soyunma odalarını yaptıracağız. Altyapıdaki her kulübümüzün 1 antrenörünün ücretinin tamamen ASKF tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

Spor malzemelerinin tamamı ASKF tarafından karşılanacak. Sokak futbolunun tarihini anlatan bir film hazırlığı içindeyiz.” Yol-İş’e Ziyaret Bu arada ASKF Yönetim Kurulu, seçim öncesi Yol İş Sendikası Başkanı Gökhan Gedikli’yi ziyaret etti. Karayolları Spor Kulübüne her türlü desteği veren Yol İş Sendikasını ziyaret eden ASKF Yönetim Kurulu projelerini anlattı. Yol İş Sendikası’nın Karayolları Spor Kulübü’ne yaptığı katkılara teşekkür ettiklerini ifade eden ASKF Başkanı Cahit Erdem, “Özelikle futbol dışı faaliyetlerindeki üstün ve özverili katkılarının çok büyük olduğunu ve kurumsal olarak yapılarını tamamladılar” ifadelerini kullandı.  

Sponsorluk Anlaşmaları Başkan adayı Hüseyin Balaban da ekibi ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde projelerini şöyle anlatmıştı; “Sponsorluk kapsamı ile maddi yardımlar alıp branş ve katıldığı yaş gruplarına göre amatör kulüplere dağıtacağız. Belediyelerimiz otopark, düğün salonu ve çay bahçesi gibi gelirlerden amatöre katkı sağlanması için Belediye Başkanları ile görüşmeleri başlatacağız.  Kulüp kurarken alınan tüzüğe aykırı, 2 bin TL’yi almayıp yerine yasal olan 24 TL’yi alacağız. Tüzük harici hiçbir ücret alınmayacaktır.”

Kaynak Fonu Oluşturulacak

“Amatörün en büyük yükü olan aktarma ücretlerinin federasyonumuz ile görüşerek indirim yapılması konusunda kararlı adımlar atacağız. Türkiye amatör şampiyonasına katılacak olan kulüplerimize gereken yardımı yapacağız.  ASKF içinde kulüplerimize kaynak oluşturacak bir fon kurulacak. Bu sayede amatörün kaynak sıkıntısı bir nebze olsa giderilecek. Bu birim bağımsız denetimciler ve kulüp başkanlarımızın tarafından denetlenecektir.”

Sağlıkla İlgili Yenilikler    

“Trabzon Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğiyle görüşerek koordineli olarak amatör maçlarımıza gerçek sağlık personelinin getirilmesi ve her müsabakaya ait bir ambulansın hazır bekletilmesini sağlayacağız. Özel Hastanelerle anlaşma yapılıp ASKF çatısı altında ki tüm yönetici, sporcu, antrenör ve diğer çalışanlara indirim yapılmasını sağlayacağız. ASKF bünyesinde beslenme, psikoloji, danışmanlık birimleri kurularak sağlıklı sporcu gelişimi modeli hayata geçirilecektir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap