SON DAKİKA



Haber > Spor > Biz birilerinin değil amatörün adamıyız

Biz birilerinin değil amatörün adamıyız

25 Mart 2017 Cumartesi - 08:37




Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimlerine aday olan Hüseyin Balaban, "Amatörün çilesini çeken insanlarla yola çıktık. Sıkıntıları biliyoru





Röportaj: Murat SELİM

Fotoğraflar: Şükran ATALAR

GÖREVE TALİP OLDU

Mayıs ayında yapılacak olan Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlığına aday olan Hüseyin Balaban, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Balaban, 6-7 aylık bir araştırmanın ardından göreve talip olduklarını belirtirken, amatörün çilesini çekmiş, amatörün her zaman yanında olan kişilerle bu göreve talip olduklarını söyledi.

SORUNU ÇÖZEMEDİLER


"Amatör kulüplerin çoğunda idarecilik, başkanlık yaptım, yöneticilik yaptım, futbol oynadım. Sendikacılık hayatımda da amatörün içinde olmaya devam ettim. Futbolun ve sporun içerisindeyiz. Bahçecikspor’daki görevimde arkadaşlarımız mevcut ASKF idaresine sorunları getirmesine rağmen bir sonuç alamadılar."

İSİM VAR KULÜP YOK

“Bu olay sonrasında biz burayı inceleyip durum araştırması yaptık. Amatöre neden buradan fayda gelmediğini araştırdık. Bir kulüp kuracak olan kişiden 2 bin TL gibi bir para alınıyor. Tüzüğü inceledikten sonra böyle bir paranın alınmasının doğru olmadığını gördüm. Bir başka araştırmada ise 10-12 tane kulübün sadece isimlerin geçtiğini, bu kulübün kapandığını bildiğimi ancak kulübün ASKF’nin mevcut başkanının elinde olduğunu gördüm."

ARKADAŞLARI DİNLEDİK

“10-12 kulübün hiçbir faaliyette bulunmadığını gördüm. Dolayısıyla arkadaşlardan şunu istedik: Amatöre gerçekten hizmet eden, bir çift çorap alan, amatörün kahrını çeken, sporcuları kendi arabasıyla getirip kendi ekmeğinden fedakarlık yapan, zamanından veren kişilerle yola çıkalım dedik. Bu arkadaşları 6-7 ay dinledik. Çok büyük sıkıntılar olduğunu fark ettik.”


ALTYAPISINI YAPTIK

“Kulüp bazına indirgediğimiz zaman gerçekten kulüp sahibi olup da bu amatörün içinde olan, ASKF’de görev yapan çok az arkadaşımız var. Biz amatöre ne katkı sağlayabiliriz? Bir ekip anlayışıyla çıkalım. Kimseyi yermek veya karşımıza almak gibi bir düşüncemiz yok. Amatöre ne yapabilirizin altyapısını yaptık. Amatöre kim katkı sağlıyor; belediyeler, Trabzonspor, Futbol Federasyonu, amatöre bir çakıl taşı dahil katkısı olan birim ve yetkililerin hepsiyle tek tek konuştuk.”

NABIZ YOKLADIK

“Olumlu sinyaller aldık. Kapılarının çok çalınmadığını gördük. Israrcı olunmadığını hissettik. Zaman zaman yaptığımız gezilerde nabız yokluyorduk. Bazı kulüp başkanları 10 yıldır kulüp başkanı olmalarına rağmen geçenlerde birilerinin yanlarına gelerek aday olduklarını söyledi. Bizim adaylığımız söz konusu olduğunda amatörler hatırlanmaya başlandı. Bunlar beni sevindirdi."

KOLTUK SEVDALISI ASLA OLMAYACAĞIZ


Mevcut yönetimin heyecanını her geçen gün yitirdiğini belirten Balaban, “Eğer yaptığınız görevde heyecanınızı kaybederseniz o zaman faydanız olmaz. Heyecanınızı kaybetmeyeceksiniz. Takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Geçmiş yıllarda mevcut başkanla birlikte ASKF başkan yardımcılığı görevi yaptık. O devam etti. 20-22 yıldır bu süreç içerisinde. Bu göreve gelirsem iki dönemden fazla başkanlık yapmayı düşünmüyorum. Koltuk sevdalısı değilim. Tüzüğe 'iki dönem başkanlık yapacak' maddesini ekleyeceğiz. Genç başkan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızı da bu işin içerisine katacağız. Faal olan, dinamik ve bu işe gönül vermiş insanlarla iş yapacağız” dedi.

YAVUZ SELİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Balaban, Yavuz Selim sahası konusunda da düşüncelerini aktardı: “Yavuz Selim sahasının yanından geçerken 'şu maç kaç kaç, kim oynuyor' diye bakmayan var mı? Asla yoktur. Sayın yetkililerle biz de konuştuk. Yavuz Selim’in orada korunmasını istiyoruz. Çünkü Yavuz Selim olmasa Trabzon’un amatöre katkı sağlayacak katmanlarını eritiriz. Güzel  ve kısa bir tribüne yolu açmayacak bir şekilde arabasıyla duran kişinin kimin oynadığını ve skorun kaç kaç olduğunu görebileceği bir spor tesisi olmalı. Bu, Avni Aker de olabilir. Mevcut haliyle yan kenarlarını indirip orayı da bu şekilde kullanabilirsiniz. Yavuz Selim sahası olmazsa olmazımız arasındadır. Burası kalmalı. Kalkarsa heyecan kaybı yaşanır, futbolumuza büyük darbe vurur."

SİYASETTEN YARARLANACAĞIZ

Balaban, siyaset argümanını sporun gelişimi için kullanacaklarının altını çizerek, çocukları bilgisayar ortamından soyutlayıp spora çekmeyi planladıklarını da kaydetti.


“Geçmişte mahalle aralarında, parklarda futbol oynardık. Buralara sokak aralarından geldik. Yavuz Selim sahasının çamurunda top oynadım. Artık bilgisayar çağındayız. Çocuklarımız bilgisayarın başında. Sokaktan gelmiyor topçu. Eskiden civar il ve ilçeler Trabzon amatöründen besleniyordu. Bu bitti. Amatörden ne üst liglere futbolcu gidiyor ne de Trabzonspor’a altyapıdan futbolcu gidiyor. O zaman burada bir sıkıntı var. Ya bunu yönetenlerde sıkıntı var ya bizde bir sıkıntı var. O zaman bu soruna gerçekten inmemiz lazım. Tesisleşmede kimi kullanacaksınız? İzmir, Denizli gibi iller amatöre büyük katkı sağlarken bu durumu harekete geçirmemiz lazım. Trabzonspor’u bu işin içerisine koyacaksınız. Belediyeler olmazsa olmazlarımızdan. Siyasete buluşmayacağız, bu açık. Ancak siyaseti de bu işin içerisinde kullanacağız. Onlardan da yararlanacağız."

HER KESİMİN KAPISINI ÇALACAĞIZ

Kendilerinin kimsenin adamı olmadığını belirten Balaban, “Biz amatörün adamıyız. Amatöre katkısı olabilecek her kesimin kapısını çalacağız. Talep edeceğiz. Bunu saha bazında düşünebilirsiniz, taşıma-ulaşım bazında düşünebilirsiniz, tesisleşme bazında düşünebilirsiniz. Bu konuda da araştırmalarımız var. 6-7 aylık bir araştırmanın içindeyiz. Bu çalışmaya bu göreve talip olduk. Amatöre alan değil veren konumunda olacağız” dedi.

TABELA KULÜPLERİYLE İŞİMİZ YOK

Balaban, “Tüzüğümüz Trabzon’da faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri hepsi bunun içinde. Futbol öne çıktığı için bunu futbolla endeksliyoruz. 38 tane salon kulübümüz amatör spor kulüplerinin dışında kalmış. Kimi müracaat etmiş, başka engellerle karşılaşmış. Biz bunları da bu işin içerisine katacağız. Sadece futbol olmayacak. Aklınıza gelebilecek her amatör branşa yardımcı olacağız. Bizim tabela kulüpleriyle işimiz yok. Faaliyet olan bu işi emek vermiş kulüplerle yola çıkacağız” dedi.


BU EKİBE İNANMALI VE GÜVENMELİLER

ASKF Başkan Adayı Hüseyin Balaban, delegelere de seslendi: "Birincisi, delegeler ekibimize inanmalı. İkincisi, bu işi başaracağımıza inanmalı. Üçüncüsü, bu ekiple amatörü ayağa kaldıracağımıza inandırabilirsem bu işi başarırım. Amatörün çilesini çeken insanların beni anlayacağını düşünüyorum. Bize oy vereceklerine inanıyorum. Gerçekten bu işin cefasını çekmiş, kulüp idareciliği, başkanlığı yapmış kişilerle yola çıkacağımızı söyledim. Eğer delegeye de bunu yansıtabilirsek bu işi amatör adına kazanacağımıza inandığım için Hüseyin Balaban’a oy vermelerini isteyeceğim."

YENİ YÜZLER ARAMIZDA OLACAK

Balaban, “Biz bir şeye söz vereceksek gelip o insanlar bize hesap sorabilirler. Bizim ekip de aynen bu şekilde hareket ediyor. Yapabileceklerimizin sözünü veriyoruz. Amatör spor kulüplerinin tüm sorunlarıyla ilgilenmeye çalışacağız. Amatörün her katmanıyla ilgileneceğiz. Şeffaf, denetlebilir, sürdürülebilir… Birlikte yönetebilen bir kadro olmalıyız. Bütün amatör küme kulüp başkanlarıyla ben bu işi yönetmeye talibim” dedi.

SIKINTILARINI DİNLİYORUZ

Amatörün her zaman yanında olan kişilerle yola çıktıklarını belirten Balaban, şunları söyledi: "Bizim amatöre veren durumuna gelmemiz lazım. Biz amatörden yararlanan durumuna gelmeyeceğiz. Taşın altına elimizi koyduk. Şimdi ise tam elimizi taşın altına ittik. Gerçekten amatöre hizmet eden, gerçekten amatörün kahrını çeken kulüp başkanları, kulüp idarecileri, antrenör ve futbolcularımızla birlikte hareket etmeliyiz. Biz Kulüpler Birliği'yle bu işi yönetmeye talibiz. Kulüp başkan ve idarecilerinin yanı sıra kim katkı sağlayacaksa onlarla birlikte bu işi yönetmek için yola çıktık. Arkadaşlarımızın yanına giderek onların dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm kulüplerin sıkıntılarını çözüme kavuşturacak projeleri açıklayacağız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap