SON DAKİKA



Haber > Spor > Cardozo'yu yalnızlığa itme maçı kazan!

Cardozo'yu yalnızlığa itme maçı kazan!

18 Nisan 2015 Cumartesi - 10:33




Trabzonspor’un efsane futbolcularının ortak görüşü Cardozo’nun derbi maçta ileride tek başına bırakılmaması yönündeydi. Maçın kilidini açacak ismin is





BEKİR BARÇIN 

Ersun Yanal macera aramamalı. Bosingwa mutlak süretle sağ kenar oynatılmalıdır. Stoper mevkiinde ise Aykut'a şans verilmeli. Yanına ya Uğur ya da Medjani monte edilmeli. Sol bekte ise İshak veya Musa'dan birisi oynatılmalı. Trabzonspor'un Galatasaray karşısında bana göre yapacağı en önemli taktik, kontrollü oynamasıdır. 'İlla yeneceğim, saldırmam lazım' felsefesiyle oyun kurgusu yapılırsa Trabzonspor mağlup olur. Bir de orta alanda Selçuk ve Sneijder'in Burak'a yapacakları hamleleri kesmeleri gerekir. Eğer bu hattı keserse Trabzonspor önemli bir avantaj yakalar. Yine de derbi maçın skorunu önceden kestirmek çok zor.

ÖMER UZUN

Trabzonspor, ligdeki durumu ne olursa olsun, sonuçta dört büyük takımdan birisidir. Galatasaray'la bir derbi maçı oynayacak. İki takımın da performansları ve ligdeki puan durumları ortada. Galatasaray şampiyonluk şansını devam ettirmek için mutlaka gol arayıp galip gelmek isteyecek. İşte burada Trabzonspor sabırlı olup, kendi alanında yakaladığı toplarla hızlı çıkıp Galatasaray kalesinde gol aramalıdır. Bordo-Mavililerin önemli oyuncuları var. Mehmet Ekici ve Özer istenilenleri sahaya yansıtıp Cardozo'ya destek olurlarsa Trabzonspor maçı kazanır diye düşünüyorum. Tabii defans bloğu da çok önemli… Galatasaray forvetine pozisyon vermemelidirler.

ALİ KEMAL DENİZCİ


İlk yarıdaki maçta Trabzonspor Galatasaray karşısında muhteşem bir oyunla galip gelmişti. Şimdi bu neden olmasın? Kadro yapısı aynı olan Trabzonspor psikolojik olarak maça şöyle konsantre olmalıdır: 'İlk yarıda yendiğim takım aynı takımdı.' Rakip takımı böyle algılarsalar maçın galibi olabilirler. Tersi olursa, yani 'Bu takım lider, buralara kadar gelmiş, ben bunu yenemem' düşüncesi haiz olursa o zaman mağlubiyet kaçınılmaz olur. Bordo-Mavililer, Galatasaray karşısında galip gelmesi için Cardozo'yu forvet hattında yalnız bırakmamalıdırlar. Bir de Trabzonspor'un yükü sadece Mehmet Ekici'nin sırtına kalmamalı. Trabzonspor'un kadrosundaki oyuncuların performansları Galatasaray karşısında ne kadar yukarılara çıkarsa şansları da o kadar fazla olur.

43_3

MEHMET CEMİL ALTUN

Trabzonspor son haftalarda kötü oynuyor. Bir önceki maçta sahaya çıkan kadroya baktığımızda oynanan futbol daha da kötü. Trabzonspor Galatasaray karşısına o kadroyla çıkmamalıdır. Çıkarsa hezimet olur. Galatasaray iyi takım da Trabzonspor kötü takım mı? Bosingwa, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı, Cardozo gibi önemli silahları var, bunlara Medjani'yi de ekleyebiliriz. Bir derbi maçı oynuyor Trabzonspor, elbette bu maçı kazanması gerekir. Artık taraftar olarak derbilerde Trabzonspor'un kazanmasını istiyoruz. İlk maçta Ersun Yanal'ın da ilk maçıydı ve hoca değişikliği futbolcunun da özgüvenini arttırmıştı. Trabzonspor bu maçta da özgüvenle oynarsa neden galip gelmesin? Benim favorim Trabzonspor'dur.

İLYAS AKÇAY

Trabzonspor ve Galatasaray'ın ligdeki durumlarına baktığımız zaman, iki takım için de bu maçın önemi büyük. Biri kazanırsa şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmış olacak; diğeri kazanırsa Avrupa kupalarına katılma şansını devam ettirmiş olacak. O nedenle ben maçın kaliteli ve zevkli geçeceğine inanıyorum. Trabzonspor kendine yakışır oyunu oynarsa Galatasaray'ı rahat mağlup eder. Tabii bu maç iki takımın rakipleri için de önem arz ediyor. İki takımın kaybettiği puanlar yarıştıkları takımlar için artı olacak. Zor bir maç. Gönlümüz Trabzonspor'un galip gelmesinden yana, ancak rakibinin de gücü ortada. Yine de derbi maçı. Maçın zevkli ve heyecanlı geçmesini dilerken, bir dileğim de fair-play kuralları çerçevesinde oynanmasıdır.

HÜSEYİN TOK


Maçın favorisi olarak Galatasaray görünüyor. Bunu söylememin nedeni Trabzonspor'un bir türlü istikrar tutturamamasıdır. Trabzonspor kazanmak için çok iyi oynayacak, Galatasaray ise aksine kötü oynayacak. Böyle olursa Trabzonspor maça ortak olur veya insanüstü bir güçle oynamalıdır. Trabzonspor'un sergilediği futbol kalitesi ortada. Taktiksel ve tekniksel olarak ben hazır olduklarını görmüyorum. Bu gerçeklerden yola çıkarsak Trabzonspor için zor bir maç olacağı muhakkak. Galatasaray, bulunduğu konum itibariyle daha fazla özgüvenle oynayacaktır. Trabzonspor, Galatasaray karşısında üstün olabilmesi için orta alanı iyi kapatmalı, Selçuk ve Sneijder'i oynatmamalı.

HÜSNÜ ÖZKARA

Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki maçlar her zaman zevkli ve çekişmeli geçmiştir. Lider Galatasaray şüphesiz Trabzon'da maçı kazanıp İstanbul'a lider dönmek isteyecektir. Bordo-Mavili takım ise sportif açıdan "kayıp geçen bir yıl"da prestij için bu müsabakayı kazanmak amacıyla sahaya çıkacak. Trabzonspor özellikle defansında rakiplerine verdiği pozisyonları bu maçta da tekrarlarsa Galatasaray'ın etkili rakip forvetleri bunları değerlendirir. Trabzonspor defans oyuncuları ofans dönüşlerine çok dikkat etmeliler. Hücumda Cardozo yalnız bırakılmamalı ve kanatlardan desteklenmeli, ofanstan ve defanstan dönen toplara sahip olmalı. Trabzonspor'un en büyük sorunlarından bir tanesi hücumda çoğalamamak ve rakibin oynamasına izin vermek.

Hazırlayan: Miraç ÖZAĞCI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap