SON DAKİKA



Haber > Spor > Fenerbahçe Ribas transferi için iki strateji belir

Fenerbahçe Ribas transferi için iki strateji belir

12 Temmuz 2016 Salı - 12:31




Fenerbahçe yönetimi tarafından kendine kulüp bul denen Diego Ribas için Brezilya kulüpleri 'bonservisini al öyle gel' teklifinde bulundu.





2014-2015 sezonunda Fenerbahçe ile 5 milyon Euro imza parası artı yıllık 3,5 milyon Euro maaş karşılığında anlaşmaya varan Diego Ribas, geride bırakılan 3 sezonda takıma beklenilen katkıyı yapamamış, geçen sezon birçok maçta sarı lacivertli taraftarların protestosuyla karşı karşıya kalmıştı. Yeni sezon hazırlıklarına Topuk Yaylası’nda başlayan Fenerbahçe’de Diego Ribas antrenmanlara alınmamış, oyuncuya ‘kendine takım bul’ direktifi verilmişti.

DİEGO İÇİN FENERBAHÇE YÖNETİMİ İKİ SEÇENEK BELİRLEDİ

Diego Ribas kendisi hakkında alınan bu karardan sonra Brezilya’da bazı kulüplerle görüşmelere başladı. Önce eski kulübü Santos’la masaya oturan tecrübeli futbolcu daha sonra Flamengo yönetimi ile bağlantı kurarken, 30 yaşındaki oyuncu için her iki kulübünde yıllık ücretinden dolayı geri adım attığı belirtildi. Diego Ribas ile geçtiğimiz sezonda ilgilenen Santos’un 3,5 milyon Euro ödeyecek durumunun olmadığı öğrenilirken Fenerbahçe’nin Brezilyalı orta saha için iki seçeneği masaya yatırdığı anlaşıldı.

DİEGO RİBAS ÇİN'E GİTMEZSE İŞLER ÇOK ZOR!

Fenerbahçe yönetimi Diego Ribas konusunda birinci seçenek olarak Çin’den gelen teklifleri bekleyecek. Şu anda kanat oyuncularına, 10 numaralı isimlere ve yıldız forvetlere rağbet gösteren Çinliler Diego Ribas’ı takip ederken, sarı lacivertli kulübün gelecek tekliflerle bir an önce oyuncuyu elden çıkarmayı düşündüğü ortaya çıktı.


İkinci seçenek ise; Eğer Çin ekipleri Diego’yu istemezse bu sefer Fenerbahçe yönetimi yarı yarıya sistemine gidecek. Deneyimli 10 numara için yıllık 3,5 milyon Euro ödeyen Fenerbahçe, Diego’yu isteyen takımlara ‘yıllık ücretin yarısını siz verin yarısını biz karşılayalım’ teklifiyle yaklaşmak isterken bu öneriye özellikle Brezilya ekiplerinin sıcak baktığı belirtildi.

SANTOS'UN ESKİ SPORTİF DİREKÖTÜ ZANOTTA'DAN DİEGO RİBAS AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz sezon Santos’ta Sportif Direktörlük görevini yapan Andre Zanotta’nın Diego Ribas için Fenerbahçe ile görüştüklerini oyuncunun fazla maaşı yüzünden bu transferin gerçekleşmediğini belirtti.

Lucas Lima – Diego Ribas takasına da değinen Zanotta “Diego, Lima’nın neredeyse 3,5 – 4 katı maaş alıyor, Santos böyle bir takasa asla girmez. Santos Lima için yaklaşık 1 milyon Euro civarında bir para ödüyor, Diego kulübüyle problemlerini halledip öyle gelmesi lazım” açıklamasını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap