A+ A-
Yorum
10

Hakan Çalhanoğlu: Hedefimiz liderlik

Yayın Tarihi: 07.09.2024 - 09:33
Uluslar Ligi'ne Galler beraberliği ile başlayan A Milli Takım'da kaptan Hakan Çalhanoğlu, maçın ardından açıklamalarda bulundu.
Kaynak:NTVSPOR

Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında A Milli Takım, Galler'e konuk oldu. Cardiff City Stadyumu'nda oynanan maç 0-0 sona erdi. Barış Alper Yılmaz, 62. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Milliler, Uluslar Ligi'ne 1 puanla başladı.

Maçın ardından kaptan Hakan Çalhanoğlu, TV8.5'a açıklamalarda bulundu.

Yıldız oyuncu, "Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Geriden daha iyi oyun kurabilirdik. Galler bizi zor duruma soktu. Fiziksel bir takım. İkinci yarı kırmızı karttan sonra biraz daha istekli oynadık. 1 puan aldık. Sonuçta buradan 1 puan almak önemli. Çok şükür daha iyiyim. 4 gündür dinleniyorum. İyiyim. Diğer maçta oynayacağım inşallah. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra eminim ki taraftarlar da bizi destekleyecekler. Onları maça bekliyoruz, bizi desteklesinler. Hedefimiz liderlik. İnşallah oradan da galibiyetle ayrılırız." dedi.

Ballon d'Or adaylığını değerlendiren Hakan Çalhanoğlu, "İkimiz de çok mutluyuz. Bizler, takımdaki arkadaşlarım ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Yıldıray Ağabey ile aram çok iyidir, sık sık arar. Daha henüz konuşmadık. Ama geçen de birlikte tatildeydik. Bana çok yardımcı oluyor. Çok mutluyum. Zor biliyorum ama o listede olmak da ayrı bir gurur benim için." ifadelerini kullandı.

Kaan Ayhan ise, "İlk önce olumlu şeylerle başlayalım, bence kırmızı karttan sonra takım ilk yarıdaki oyuna biraz reaksiyon gösterdi. Daha büyük hedeflerimiz vardı ama maçın gidişatına göre iyi kurtardık. Zor maç olacağını biliyorduk. İlk yarıda zorlandık ama sonunda iyi bir sonuç aldık baktığınızda. Herkesi maça bekliyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndan bahsettik, oradaki desteği de herkes görmüştür. Bunu İzmir'de de bekliyoruz. Görüşmek üzere. Top oranında bu kadar dengesizlik olduğunda rakibin iyi yaptığı, bizim kötü yaptığımız şeylerden kaynaklanıyor. İlk yarıda bizim taktiğimize, Avrupa Şampiyonası'nda uyguladığımız oyuna iyi bir cevap bulduklarını düşünüyorum. İlk yarıda zorlandık. Devre arasında konuştuk. İkinci yarıya daha iyi başladık. Topla oynamalarına, ilk yarıdaki gibi izin vermedik. Bu deplasmanlarda her takım zorlanıyor. Maçtan önce de kolay bir maç olmayacağını konuştuk, öyle de oldu. Bu takım genç yeteneklerle oldu. Ama eleştiri yapılacaksa tecrübeli oyunculara yapılmalı. Genç oyunculara rahat bir konfor alanı vermeliyiz. Büyümelerine izin vermeliyiz. Olumlu görmeye çalışıyorum. Bu bizim yolumuzda iyi bir tecrübe oldu." dedi.