SON DAKİKA



Haber > Spor > Galatasaray iptal kararlarına karşı çıktı

Galatasaray iptal kararlarına karşı çıktı

11 Mayıs 2020 Pazartesi - 17:06




Galatasaray Kulübünün Türkiye Basketbol Federasyonuna erkek ve kadınlarda liglerin oynanarak tamamlanması yönünde görüş belirttiği öğrenildi.





Sarı-kırmızılı voleybol takımları, normal sezonda Efeler Ligi'ni 3, Sultanlar Ligi'ni ise 4. sırada tamamlayarak play-off'a oynamaya hak kazanmıştı.

Eczacıbaşı'ndan karara destek

Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Ural, Türkiye Voleybol Federasyonunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle şampiyon ilan etmeden ligleri tescil etmesi kararına destek verdi.

Ural, yaptığı açıklamada, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini belirterek, "Liglerin bu şekilde tescilini olumlu buluyoruz. Bir süredir beklediğimiz karardı. Biz de federasyona bu yönde karar bildirmiştik." dedi.

Avrupa kupalarının yanı sıra milli takım düzeyindeki maçların ve organizasyonların da iptal edildiğine dikkati çeken Ural, "CEV ve FIVB de organizasyonları iptal etti. Öncelik her zaman sağlık." diye konuştu.

Sezon içinde 7-8 ay boyunca bir emek verildiğini ve paralar harcandığını vurgulayan Ural, "Üzücü olan bu, verilen bir emek var. Öngörülemez bir şey yaşandı. Artık yavaş yavaş gelecek sezonun planlamasını yapacağız. Genç oyuncularımız olduğu gibi yaşı ilerlemiş yönetici, antrenör ve çalışan var. Seyirci olmasa bile bulaş için uygun bir ortam oluyordu. Kimsenin riske atılmayacağı bir durum. Çok emek var, harcanan paralar var. Oyuncuların alamadığı paralar var. Maalesef pandemiden dolayı bu yaşandı." değerlendirmesinde bulundu.

Turuncu-beyazlı takımda Kovid-19 vakası yaşanmadığını kaydeden Ural, "Yabancı oyuncular zaten ayrıldı. Sakat oyuncularımızla uğraşıyoruz. Sosyal mesafelerini koruyarak onların rehabilitasyon sürecini yürütüyoruz. Pandemi sürecinde yaşananlardan dolayı sezonu erken açma durumumuz olacak." ifadelerini kullandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre sarı-kırmızılı kulüp, TBF'ye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen liglerin akıbetiyle ilgili görüşlerini iletti. Kulüp, liglerin oynanarak tamamlanması yönünde bekleme sürecinden yana olduklarını bildirdi.
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi'nde 23. haftayı 3. sırada tamamlamış, sarı-kırmızılı kadın takımı ise Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 19. maç sonunda 2. sırada bulunuyordu.

TBF, bugün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm liglerin şampiyon ilan edilmeden ve küme düşme olmadan sonlandırıldığını açıkladı.

Galatasaray, Türkiye Voleybol Federasyonu'na kararına karşı çıktı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sarı-kırmızılı kulüp, voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi'nin oynanarak tamamlanmasını talep etti.

Galatasaray Kulübünden TVF'ye gönderilen yazıda, "Gerekli sağlık önlemlerinin alınması kaydıyla Galatasaray Spor Kulübü olarak 2019-2020 sezonunun geri kalan kısmının oynanarak tamamlanmasını talep etmekteyiz. Bu haliyle liglerin mevcut haliyle tescil edilmesine karşı olduğumuzu da bilgilerinize arz ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap