SON DAKİKA



Haber > Spor > Geleceği birlikte yazalım

Geleceği birlikte yazalım

26 Nisan 2017 Çarşamba - 10:09




Trabzon ASKF Başkan Vekili Mahmut Memişoğlu’ndan delegelere çağrı...





Memişoğlu, “Bizim tek derdimiz Trabzon amatörünü daha iyi yerlere taşımak. Bunun içinde delegeden yetki istiyoruz. Yönetim olarak birlikte sırt sırta vererek güzel günlere doğru yol almayı onlara vaad ediyoruz” dedi.

ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Trabzon ASKF Başkan Vekili Mahmut Memişoğlu 1 Mayıs’ta yapılacak olan olağan genel kurul öncesinde Karadeniz Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.  Geride kalan süre zarfında ASKF yönetimi olarak iyi işlere imza attıklarını, yeniden göreve gelmeleri halinde önemli projeleri Trabzon spor kamuoyu ile buluşturacaklarını ifade etti. İşte Memişoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar.

ERDEM İYİ BİR ŞANS

Cahit Erdem’in Trabzon sporu için iyi bir şans olduğunu dile getiren Memişoğlu, “Cahit başkanın Trabzon amatörüne katkılarını kimse inkar edemez. Çünkü her günü ilk günkü heyecanla yaşıyor başkan. Böylede olunca iyi eserler ortaya çıkıyor.   Trabzon’u iyi biliyor ve Trabzon’a neler yapıldığını, neler yapılması gerektiğinin de farkında. Yönetimi ile iyi bir uyum yakaladı ve bu yolda Trabzon için önemli işlere imza atıyor” dedi.


HEYECAN GETİRDİ

Başka bir aday listesinin genel kurulda karşılarına çıkmasının kendisini heyecanlandırdığını belirten Mahmut  Memişoğlu, “İkinci bir listenin ortaya  çıkması kongreyi daha bir heyecanlı hale getirdi. Tek listeli seçimlerin açık söylemek gerekirse tadı tuzu olmuyordu. Sonuçta bu bir yarış. Elbette kazanan bir taraf olacak. Son sözü Trabzon delegesi söyleyecek. Sonuç ne çıkarsa çıksın herkes saygı ile bunu karşılayacak” dedi.

TRABZON’DA SAHA SIKINTISI DEVAM EDİYOR

Memişoğlu: “Belediye, Trabzonspor ve Üniversite’den gerekli desteği görmemiz halinde Trabzon  çok şeyler kazanır”

ÖNEMLİ PROJELER


Trabzon’da yeterli sahanın olmadığını belirten Memişoğlu, “Trabzon coğrafi konumuna baktığımızda yerler çok değerli. Trabzon’da yeterli futbol sahası yok. Onla ilgili yeni dönemde büyük çalışmalarımız var. Mevcut başkanımızın Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğundan dolayı orada bu noksanları daha iyi dile getiriyor. Belediye’den, Trabzonspor’dan ve Üniversite’den gerekli desteği görmemiz halinde Trabzon  çok şeyler kazanır” dedi.

ÖDENEK ÇIKTI

“Bulundukları mevcut binanın kuzey deniz tarafında bir alan vardı. Bu alanı 3-4 yıl önce düzeltme çalışmaları yaptık. Ondan sonra bu düşüncemizi Büyükşehir Belediye Başkanına getirdik” diyen Memişoğlu, “Burada ikinci bir sahanın yapılmasını istedik. Şuanda oranın altyapısının yapılma aşamasında. Yüzde 30’u yapıldı. Faroz Sahası’nda 3-4 kulüp, Yavuz Selim Sahası’ndaki kulüpler ise sıkışık durumda. Seçim bittikten sonra yerlerini belirlediğimiz ödeneğini çıkardığımız sahalarımız var.”

YERLER BELİRLENDİ

Memişoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Araştırıp bulduğumuz Osman Altıntaş okulunun üstünde bir tane futbol sahası var. Orayı büyütüp yine soyunma odalarını yaparak alt yapıların idman yapacağı yer olarak düşünüyoruz. Polis Okulu’nun altında yine bir saha yaptık. Orayla ilgili bir çalışmamız var. Trabzon’da mevcut futbol sahaları yeterli değil. Seçimden sonra belirlemiş olduğumuz yerlere saha yapmayı düşünüyoruz” dedi.


FUTBOL BİR FABRİKA

Futbolun bir fabrika olduğunu belirten Memişoğlu, “Trabzon’da futbol ve spor bacasız bir fabrika. Biz bu fabrikayı nasıl daha iyi bir hale getiririzin çalışmasını yapıyoruz. Bu da alt yapıyı bir adım dahaöne çıkarmaktan geçiyor. Trabzon amatör kulüplerinde üst düzeye yüzde 30 ilgi, diğer branşlara ise yüzde 90 ilgi var. Kulüplerin yüzde 80’i faal futbolla diğerleri ise diğer branşlarla ilgileniyor” dedi.

TECRÜBELİ ARKADAŞLARLA YOLA ÇIKIYORUZ

Kulüplerin büyük başarılar yerine günlük başarıya endeksli olduğunu belirten Memişoğlu, “Kulüplerimiz günlük başarılara endekslenmemeli. Bugün hakem hata yapıyor. Yarın diğer kulübe hata yapıyor. Önemli olan bizim daha ileriye bakmamız. Futbol sahalarıyla ilgili, oyun kurallarıyla ilgili, seminerlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bilgi birikimin oluştuğu bir kadromuz var. Geçmiş yıllarında tecrübesi olan arkadaşlarla yola çıkıyoruz” diye konuştu. 

KARALAMA DEĞİL İŞ YAPIYORUZ


YARIŞA girdikleri arkadaşlarla birlikte bir zaman sırt sırta çalışma fırsatı bulduklarını belirten Memişoğlu, “Bunlar kendi aralarında konsorsiyum yaparak amatör spor kulüplerine kendi bildiklerini aktarmak için liste yaptılar. Bundan doğal hiçbir şey olamaz. Bizim görmediklerimizi, bilmediklerimizi görerek amatöre hizmet için yola çıktılar. Genelde biz bu seçim süresinde karalama yapmıyoruz. Neler yapabiliriz. Trabzon amatörüne kaç tane saha kazandırabiliriz, ne kadar malzeme yardımında bulunabiliriz. Trabzonspor’la anlaşmamız nasıl olur. Bizim tek derbimiz bu yönde” dedi.

AMATÖR İÇİN YARGILANDI

“En büyük hayalimiz Trabzon amatörünün toplanacağı bir tesisti. Bu hayali gerçekleştirdik. Çok büyük zorluklar yaşamamıza rağmen bunu başardık. Başkanımız Cahit Erdem bu tesis için yargılandı. O bina yapıldığı zaman sahil yolu geçmiyordu. Deniz dalgaları binaya zarar vereceğinden granit yaptırdık. Bizim en büyük hayalimiz Trabzon’a istediğimiz kadar futbol sahası yapmak. Şuanda şehir merkezinde olan askeriyenin şehir dışına çıkması planlanıyor. Özellikle bu alanlarda sahaların yapılmasını amaçlıyoruz” dedi.

DELEGELER BİZ GÜVENİYOR

Mahmut Memişoğlu delegenin kendilerine güvendiğini belirterek, “Delege geriye dönük yaptıklarımızı biliyor ve bize güveniyor. Seçimde göreceksiniz kulüpler tek yumruk olmuş. Ne söz vermişsek yerine getirdik. Bundan sonra da vereceğimiz sözlerin altında ezilmeyeceğimizin garantisini kendi adıma verebilirim.  İnşallah kazanırız. Biz o konuda rahatız” ifadelerini kullandı.


YAVUZ SELİM BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ

Memişoğlu, “Yavuz Selim Sahası Trabzon insanı için bir yaşam biçimi. Bunu korumak ve daha iyi şartlara getirmek için yaptığımız mücadele yerini bulacaktır” dedi.

Yavuz Selim Sahası’nın korunması için yönetim olarak çok büyük bir mücadele verdiklerini dile getiren Mahmut Memişoğlu, “Yavuz Selim bizim için vazgeçilmez bir yerimizdir.

Burayla ilgili geniş bir dosya hazırlayarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’na gönderdik. Onlarda sağolsunlar bu duruma kayıtsız kalmadılar. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve milletvekillerimizin de buraya bakışı her zaman pozitif oldu.

Yavuz Selim için hiçbir zaman siyasetle irtibatımızı koparmadık” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon amatörüne çok önembverdiğini belirten Memişoğlu, “Bakanımızda bu mücadelemizde yanımızda saf tutuyor. Ayrıca Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş’ta Yavuz Selim Sahası için gerekli desteği bizlere veriyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yavuz Selim Sahası’nın iyileştirilme yapılbması konusunda da önemli sürprizlerimiz var. Burayı daha güzel bir şekilde amatörün hizmetine sunacağız” diye konuştu. Memişoğlu, “Her yönetim iki yılda bir oradan gidecekse gelecek olan yönetim dilekçe bile yazamaz. Şu olmalı, orada işi bilen 5-10 kişilik kemik bir kadro durmalı.

O sürece hep yenilenmişiz. Önümüzdeki yıllarda futbol sahaları, Yavuz Selim’in bitirilmesi, onun altında hentbol ve voleybolun oynanması için alanların yaratılması, salon sporları da bizim vazgeçilmezimiz. Mağdur edilmeyeceğimizin sözünü aldık. Düşüncelerimizin bir çoğu yapılacağı ifade edildi.”

ETLE TIRNAK GİBİYİZ

1Mayıs’taki kongrede kaybeden olmayacağını belirten Memişoğlu, “Karşı listedeki arkadaşlarımızın bizde emekleri var. Benim onlar dava arkadaşlarım. İşlerinin yoğunluğundan dolayı ayrıldılar. O arkadaşlarımın da çok iyi şeyler yapacağından eminim. Bizde seçilirsek öyle güzel işlere imza atacağız ki herkes bizi parmakla gösterecek. Onlar kaybetse bizim bir parçamız, biz kaybetsek benim gözümde bizde onların bir parçası olmalı. Biz etle tırnak gibiyiz. Trabzon’u germemek lazım. Bu seçim sürecinde insanların yapacaklarını anlatmalı. O arkadaşlarımızda amatöre emeği var. Onlarda kaybetse bize yardımcı olacak biz de kaybetsek onlara yardımcı olacağız.  Küskünlük olacağına inanmıyorum” dedi.

ORTAK PROJE ÇALIŞMAMIZ VAR

Memişoğlu, “Trabzonspor’a ziyaret bulunduk. Biz kendilerine bir proje sunduk. Başkan Muharrem Usta heyecanlanırken hemen hayata geçirelim dedi. Trabzon amatörü hiçbir kamu kuruluşundan destek görmedi. Trabzonspor’a projemizi getirdiğimizde bizde heyecanlandık. Kendisinin yardım edebileceğini söyledi. Çok memnun olduk. Kendilerinin bize vermiş olduğu sözler var, bizim de onlara sözlerimiz var. Bunu Trabzon amatörüyle yeri  geldiğinde paylaşacağız. Trabzonspor bizi dinliyor bizde onları dinliyoruz” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap