SON DAKİKA



Haber > Spor > Kulübe farkı

Kulübe farkı

04 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:57








Bir takımın oyunu itibariyle her zaman teknik direktörlerin sonuca olan katkıları hep tartışılagelmiştir. Şimdi bu maçta bizim takımın kulübesinin yaptığı hamlelerle rakip BJK takımı kulübesinin yaptığı hamlelere dikkatle bakarsak maçın neden ve nasıl tarafımızdan kaybedildiği net ve bariz olarak görülür. Bu görüntüyü fark etmek için futbol uzmanı olmaya da gerek olmadığını yapılan teknik hamlelere tribünün verdiği tepkilerden kolayca anlamak mümkündür.

***

Şimdi bunca hatalı hamlelerden sonra BJK’nin bu maçı almasını yadırgamamak gerekir. Yanlışlıklarla dolu bir Trabzonspor sahada rakibi BJK’ye üç puanı kaptırdı. Sebepleri saha içinde oyun ve oyuncu hatalarında artık aramıyoruz. Fakat her şeye rağmen oyunun ilk yarısında her iki takım da tedbirli oynuyordu. BJK liderliği kaybetmenin endişesiyle gol atma isteğini dahi ileri muhtemel Trabzonspor hatalarında aramayı daha uygun buldu. Nitekim ikinci yarıda BJK'nin teknik adamı Bilic oyunda doğru ve yerinde hamleler yaparken Trabzonspor teknik direktörü ise tamamen hatalı ve yersiz değişikliklerle adeta BJK’nin galibiyetine zemin hazırladı.

***

Waris'in oyuna girme sistemine bir göz atarsak, zaten bir oyuncunun sahada oyuna ısınması ve konsantrasyonu tıbben en az 10 dakika alır. Eee zaten Waris’le oyun bitti demektir. O zaman bu oyuncunun sahada olmasının gayesi ne?


Özer'in oyundan alınması yanlışlığını tribünün verdiği tepkiden anlamak mümkün. Yapılan bu yanlış hamle sadece sahadaki oyuncuların konsantrasyonunu bozmakla kalmadı, Erkan’ı da koruyayım derken taraftarın hedefi haline getirdiniz. Oysa Erkan’ın korunmaya ne ihtiyacı vardı? Futbolda herkes her zaman belli beyan değişebilir iken bu korumacılığa hiç gerek yoktu.

***

Bosingwa’nın sakatlığına rağmen Fatih'in dışarı alınması bu hataların en barizlerinden biriydi. Nitekim yenilen ikinci golde Bosingwa sakatlığı sebebiyle rakip oyuncuya hamle yapamayınca bordo-mavililer kalelerinde ikinci golü gördü.

BJK ikinci yarıda attığı iki golle de oyunun üstünlüğünü taktik ve teknik olarak ele geçirdiği için Trabzonspor sahada kayıpları oynadı. Bu takım açık farklı mağlubiyetten kurtuldu ise yatıp kalkıp kaleci Hakan’a teşekkür etsin.

***


Trabzonspor alt sıralarda maçlarını kaybeden rakipleri varken bu sırayı aşmak adına sahada gerekli performansı ve atağı gösterememiştir. Böyle fırsatları değerlendiremediğiniz zaman nasıl üst sıralara ilerleyeceksiniz? Trabzonspor takımında oyun içerisinde göze batan kaleci dışında sadece Bosingwa’yı gösterebiliriz.

Diğerleri ise sahada forma ıslattı fakat bu hatalarda ve performans düşüklüğüne şüphesiz teknik ekibin yanlış müdahaleleri sebep olmuştur diyebiliriz.

Şimdi siz gelin hafta boyunca basında sizin yaptığınız yanlış müdahalalere ve rotasyonlara basının yazacağı eleştirileri düşünün bakalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap