SON DAKİKA



Haber > Spor > Kulüplerimizle etle tırnak gibiyiz

Kulüplerimizle etle tırnak gibiyiz

30 Nisan 2017 Pazar - 16:20




ASKF seçimine saatler kala tansiyon da heyecan da yükseldi.





Orhan Bal, “Bizler kendimizi amatör spor kulüplerine hizmet etmeye adadık. Hiçbir kulübü ayırt etmiyoruz, hepsine eşit mesafedeyiz. ASKF’de yapacağımız çok iş var”

Bal, “Cahit Erdem’in Trabzon amatör sporuna yaptığı katkılar inkar edilemez. Ondaki heyecan yönetimdeki arkadaşlara da yansımış durumda. Birlikte güzel işlere imza atacağız” dedi Bal, “Cahit Erdem’in Trabzon amatör sporuna yaptığı katkılar inkar edilemez. Ondaki heyecan yönetimdeki arkadaşlara da yansımış durumda. Birlikte güzel işlere imza atacağız” dedi.

Mevcut başkan Cahit Erdem'in listesinde yer alan Orhan Bal, muhalif kesimin yaptığı açıklamaların spekülasyondan öteye geçemediğini savunarak, seçimle ilgili ılımlı mesajlar verdi. Seçilmeleri halinde yeni dönemde yapacakları hizmetleri de anlatan Bal'ın sözleri çok konuşulacak türden... Kısa adı ASKF olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimi yarın yapılacak. Mevcut başkan Cahit Erdem ve Hüseyin Balaban'ın başkanlık için aday olduğu kongre öncesi heyecan had safhada. Erdem ve Balaban'ın karşılıklı salvoları seçimin tansiyonunu artırdı. Erdem'in listesinde yer alan Orhan Bal, gazetemize verdiği demeçte ılımlı mesajlar verdi. Bal, sonuç ne olursa olsun Trabzon amatör sporun kazanması dileğinde bulundu.

KIRILAN KALPLER ZOR DÜZELİR

Trabzon küçük bir şehir. Kişisel ihtiraslar uğruna ne yalanlar konuşuyor insanlar. Seçimler gelip geçer, hayat normale döner, söylenen yalanlar, kırılan kalpler zor düzelir.


ALGI OPERASYONU

SORU: Tabela kulüplerinden bahsediliyor, bu konuda ne diyorsunuz?

CEVAP: Yasal olarak kurulan kulüplerin neresi tabela kulübü oluyor? İçişleri Bakanlığı derneklerin kurulması için elinden geldiğince destek oluyor çünkü kurulan dernek veya kulüplerin ülkemizin sosyal ve yardımlaşma alanında büyük katkıları olacağını hesap ederek sosyalleşme adına projeler yapılması için bütün derneklere her yıl yazılar gönderiyor. Devletimiz kulüp veya dernekler kurulması için herhangi bir kısıtlama koymuyor ama bugün bakıyoruz ki aday olan arkadaşlarımız kurulan kulüplerin sanki sadece seçimde oy kullanılması için kurulduklarını söylüyorlar. Dernekler Kanunu'nda bütün hükümlüklerini yerine getirdikleri için Dernekler Masası kulüpleri onaylamıştır. Bakıldığında seçimde 146 kulüp oy kullanacak. Bunların söylediklerine bakılırsa 14 kulüp kurulmasaydı sanki seçimin sonucunu etkileyecekmiş gibi bir algı operasyonu yapılıyor. Herkesin doğal hakkıdır, isteyen kulüp kurabilir. Tüzüğümüzde her kurulan kulübün oy kullanma hakkı vardı.

RENKLİ ETKİNLİKLER

SORU: Mahalleler arası futbol maçları yaptıracaklarını söylüyorlar... CEVAP: O projeyi Cahit Başkan sokak futbolunu 4 bölgeye bölerek zaten yaptı. Birincisini Maçka'nın Bahçekaya Mahallesi'nde düzenledik. Esiroğlu, Maçka, Galyan, Bahçekaya, Kaymaklı ve Çağlayan olmak üzere projeyi hayata geçirdik. İkincisini ise Akçaabat Derecik Mahallesi'nde 8 takımın katılımıyla gerçekleştik. Üçüncüsünü Of Gençlik, Ofspor, Bölümlü, Balaban, Çaykara, Hayrat, Of Gürpınar takımlarının katılımıyla Of'ta yapacağız. Bence ASKF’nin yaptığı en güzel etkinliklerden bir tanesi.


USTA ERDEM'E PLAKET VERMELİ

SORU: Münür Koçan Cahit Erdem’e atıfta bulunarak, atış poligonunun yerini neye karşılık verdiğini söylüyor. Yine ASKF yerinin Trabzonspor’a peşkeş çekildiğini ileri sürüyor...

CEVAP: Bir kere yalan söylüyor. Atış poligonunun yeri belediyenin malı idi. Orayı belediye verdi onlara. ASKF ile bir alakası yok. Şu anki atış poligonunun yerinde kulüplerimizin soyunma odaları vardı. Cahit Başkan onları tekrar atış poligonunun arkasına yapılması şartıyla yıktırmıştı. Çok uğraşlar sonucu daha modern, daha büyük soyunma odalarını yaptırarak büyük bir iş başarmıştır. Bunları da daha önce yönetimde olan Münür Koçan çok iyi biliyor. Şimdi bir seçim uğruna yıllardır görev yaptığı başkanını olmadık şeylerle eleştiriyor. İkincisi 'ASKF’nin malıymış gibi neye karşılık Trabzonspor’a verdi' diyor. Cahit Başkan orayı vermişse ona helal olsun! Kime vermiş orayı? Trabzonspor’a. Trabzonspor kim? Trabzon'un üst kimliği. Trabzon'un en büyük markası bence. Münür Koçan’ın dediği gibi ASKF’nin yeri idi de Trabzonspor’a vermişse Trabzonspor Başkanı Sayın Muharrem Usta Trabzon adına Cahit Başkana plaket vermeli. Burası büyük ama küçük bir şehir. Kişisel ihtiraslar uğruna ne yalanlar konuşuyor insanlar. Seçimler gelip geçer, hayat normale döner, söylenen yalanlar, kırılan kalpler zor düzelir.

BİRÇOK HİZMETE İMZA ATTIK

SORU: Neler yaptınız Cahit Erdem’in başkanlığında? CEVAP: Neler yapmadık ki; sokak futbolundan Maçka Kaymakamlığı ile Milli Eğitim arasında imzalamış olduğumuz Esiroğlu Bahçekaya Mahallesi'nde okulumuzun hami kurum başkanlığının okulun bütün ihtiyaçlarını karşılamaya, KOSGEB girişimcilik kurslarının açılmasından şampiyon olan takımlarımıza Büyükşehir Belediyesinden ödenek çıkartarak maddi yardımlarda bulunmalarına, Büyükşehir Belediyesinin malzeme yardımında bulunmasından Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile kulüplerimize malzeme yardımı ile ASKF sahasının zeminin yeniden yapılmasına, ASKF tribünlerinin koltuklarının yapılması ve üstünün kapatılmasından Akçaabat Belediye sahasının zeminin yapılmasına, ASKF sahasınn her yıl Gazeteciler Cemiyeti’nin turnuvalarında tahsis edilmesinden diğer sivil örgütlerinin talepleri gelmesi halinde sahalarımızın kullanılmasına ve ihtiyaçlı sporcularımıza kıyafet yardımına kadar birçok şeye imza attık.


BİR KURUŞ ALMADIK

SORU: Seçildikleri zaman sporculara burs vereceklerini söylüyorlar...

CEVAP: Onların birçoğu zaten iş adamı. Zaten burs veriyorlardır ama ASKF’nin öyle bir lüksü yok. Eğer seçilirseler önce ASKF’nin eleman giderlerini karşılasınlar yeter. Bakın, biz ilk seçildiğimizde cebimizden aylık para verirdik, bizden öncekiler de veriyordu. Dışardan bakıldığında 'orada yöneticilik yapanlar maaş alıyor' diyorlar. Veyahut bir gelirleri oluyor. Ben 6 yıldır orada yöneticiyim. Hiçbir kuruş aldığını hatırlamam, hep verirdik ama Cahit Başkan'ın beraber başladığımız 6 yıllık başkanlığı döneminde yapmış olduğu projeler sayesinde ASKF’nin artık maddi olarak hiçbir sıkıntısı yoktur, ödemelerimizi de zamanında yapıyoruz. Cahit Başkan bu projeleri hayata geçirmeseydi ASKF bu kadar güçlü olamazdı. Hatta hiç kimse cesaret edip de başkan adayı çıkamazdı, zira bu kadar giderin altından kimse kalkamazdı. Düşünün bu kadar bakanımız, milletvekillerimiz, Trabzonspor kulüp başkanları ziyaretimize geliyorlar. Bizler yönetim olarak gidiyoruz. İnanın ASKF başkanımızın ilk söylediği 'Bizim maddi olarak hiçbir liraya ihtiyacımız yok. Sizden tek isteğimiz Trabzon amatörüne bir saha daha nasıl kazandırırız?' Başkan bunun uğraşını veriyor.

NE YAPTILAR Kİ NE YAPACAKLAR?

SORU: Erdem'in seçimi kaybedeceği yönünde iddialar var. Ardından Hasan Gençoğlu’nu da görevden alacaklarmış...


CEVAP: Şaban Bülbül'ün neden bu kadar hırslı olduğunu anlamak mümkün değil. Bizden önce de bu yönetimdeydiler. Ne yaptılar ki, alırsalar ne yapacaklar? 1 Mayıs’ta göreceğiz seçimi kim alacak! Onlar neye güvenerek bu kadar iddialı konuşuyorlar? Duyuyoruz ki AK Parti onlara destek verecekmişler de böylelikle seçimi alacaklarını zannediyorlar. ASKF Başkanımız İçişleri Bakanımız ile bir araya gelip fotoğraf çekildiğinde ASKF başkanlığına aday olan Hüseyin Balaban diyor ki; bakanla resim çektiriyor diye Cahit Başkan algı operasyonu yapıyormuş! Doğru, Trabzon’un en büyük sivil toplum örgütü olan ASKF'nin başkanının İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile çekildiği fotoğraf onların dediği gibi algı operasyonu oluyorsa onlar havaalanı dahil otobüslerden fotoğraf çektirmek için inmeyince neyin algı operasyonu oluyor? Sayın İçişleri Bakanımızın bu tür seçimlere karışacağını zannetmiyoruz. 

SORU: Yeni yönetim seçilirse futbolcu yetiştireceklerini ifade ediyorlar. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

CEVAP: Bunlar daha önce de ASKF'de yıllarca yöneticilik ve başkan yardımcılığı yaptılar, kaç futbolcu yetiştirdiler ki seçildikleri zaman yetiştirecekler?

YENİ DÖNEMDE İLKLER YAŞANACAK

SORU: Tekrar seçilirseniz neler yapmayı düşünüyorsunuz?


CEVAP: 1- Sokak futbolunu yapmaya devam edeceğiz. 2- Veteranlar Ligi'ne her yıl olduğu gibi devam edeceğiz. 3- Bu yaz ilk kez plaj futbolu yapacağız. 4- Amatör karma oluşturulup Rusya'nın amatör karması ile dostluk maçı yapılacak. Bunun gerekli yazışmalarını zaten başkanımız yapmıştı. En kısa zamanda gerçekleştireceğiz 5- Şalpazarıspor’a Şalpazarı Kaymakamlığı ve Şalpazarı Belediyesi yer tahsisi için uğraşıyor. Yer tahsisi yapıldığında maçlarını oynayabileceği bir saha kazandıracağız. 6- Ortahisar Belediyesi ile yapılacak olan çalışma ile kulüplerimize malzeme yardımı yapılacak. 7- Trabzonspor ile yaptığımız projeler devam ediyor. Son olarak şunu söylemek isterim ki, 1 Mayıs’ta yapılacak olan seçimin biri kazanacak, biri kaybedecektir ama Trabzon amatörü kazanacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap