SON DAKİKA



Haber > Spor > Şampiyonluğun formülü çok açık

Şampiyonluğun formülü çok açık

16 Nisan 2015 Perşembe - 10:52




Trabzonspor’un efsanesi Ali Kemal Denizci’den Karadeniz’e samimi açıklamalar.





Ali Kemal Denizci… Bir zamanlar ligin altını üstüne getiren 'Fırtına' Trabzonspor'un kadrosunda şampiyonluklar yaşayan, 'Fırtına Kemal' olarak anılan efsane futbolcu… Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta futbol topunun peşinden koşarken gözlerin odaklandığı, herkesin hayranlıkla izlediği Ali Kemal Denizci, Trabzonspor'un ilk milli futbolcusu olarak da bilinir. Bu efsane futbolcuyu yazarımız Miraç Özağcı Antalya'da buldu ve kendisiyle keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. Denizci, satırları arasına Trabzonspor’un kurtuluş reçetesini de sığdırdı ve camiayı topyekün birlikte hareket etmeye davet etti.

ŞAMPİYON OLMAK HAYAL DEĞİL

Türk futbolu her geçen gün geriye gitmektedir. Bu, hem saha içi hem de saha dışı olaylarıyla olmaktadır. Hiçbir takım için şampiyonluk hayal değil. Oynanan futbol ortada. Eskisi gibi özellikli oyuncular da kalmadı veya çok az. O nedenle iyi bir yönetimi olan, taraftarıyla bütünleşen, teknik ekibi ve futbolcu kadrosuyla bir bütün olan takım neden şampiyon olmasın? Yeter ki hata asgari derecede yapılsın. Tabii burada güven de çok önemli. Camia, yönetenlere güven duymalı.

YETER Kİ DOĞRU DÜZGÜN YAPILSIN

Beşiktaş'a bakın, bir Gökhan Töre ile yakaladığı başarı ortada. Gökhan, yetenekli bir oyuncu. O özelliklerini sahaya yansıtınca, takımı daha da baskılı oynayabiliyor. Beşiktaş'ın kazandığı maçlara bakın, hemen hemen hepsinde Gökhan'ın imzası var. Ha biz böyle oyuncuları bulabilir miyiz? İşte diyorum ya, işini doğru düzgün yaptın mı neden bulamayasın? Trabzonspor'un bu tür oyuncuları çıkaracak o yetenekte futbol adamları var, ancak her nedense onlar işin başında değiller.


GİDİŞAT BİR FACİA

Trabzonspor'un şu anki gidişatı tam bir facia! Düşünebiliyor musunuz, kaynak yaratmakta zorluk çekiliyor. Bütün gelirlerine temlik konulmuş, müthiş bir borçlanma yapılmış. O nedenle zor bir süreçten geçiyor Trabzonspor, krediler bile tükendi. Yönetim kuruluna talip olan kim olursa olsun, mutlak suretle sıcak parayla gelmelidir, yoksa işin içerisinden çıkmaları zor ve güç olur. Ve işin ilginç yanı; bunlar yapılırken, diğer yandan da futbol takımını diri tutmak zorundadırlar, "Ben şampiyonluğa oynayamıyorum" dememeliler.

TARAFTAR ÖNEMLİ

Trabzonspor'daki taraftar yapısı hiçbir kulüpte yok. Trabzonspor'u ölümüne seviyorlar, tek sevdaları Trabzonspor. Şimdi bakıyorum, ben de Trabzon'da geziyorum. Taraftarların yönetim kuruluna inançları kalmamış. Eğer yönetime inanmış olsalar, ben inanıyorum ki; Trabzonspor Avni Aker'de taraftar sıkıntısı yaşamaz ve eskiden olduğu gibi takımın peşine akın akın giderler. Ama bunları da kaybetmiş Trabzonspor.

1461 seçimlerin en büyük kozu oldu

Hani adından sanından çokça bahsedilen 1461 Trabzon takımı ne oldu? Bir iki sezon öncesine bakın, bir de şimdiki kadrosuna. Aradaki farkı görüyorsunuz herhalde. O dönemlerde 1461 Trabzon'dan bahsetmeyen kimse var mıydı? Bu takımı bile elbirliği ile yok olma noktasına getirdik. Kuruluş amacı Trabzonspor'un ara takımı olmaktı, bugün geldiği nokta, 'seçimlerin en büyük kozu' oldu. Yani 1461 Trabzon üzerinden oy pazarlığı yapılmaya başlandı. Olacak şey mi bu? Gelecek yönetim kurulu, 1461 Trabzon'u mutlaka eski konumuna getirmelidir.

Scout projesi hayata geçmeli

Mevcut yönetim kurulu öyle yanlışlar yapıyor ki; bütün takımlara bakın, izleme komiteleri  vardır. Soruyorum size: Trabzonspor'da neden yok? Olmamasının nedeni, olayın arkasında başka şeylerin olması mıdır? Baksanıza, transferler yine menajerler sayesinde yapılıyor. İşinde ehil olmayan insanlara futbolcu izletiyorlar ve onlarla birlikte transferler yapılıyor. İşte sonuç ortada! 'Süper bir kadro kuruyoruz' dediler. Kurulan kadroya bakıyoruz, ortada ne süperi görüyoruz ne de dizeli! Scout ekibi mutlak suretle kurulmalıdır. İlla 'o isim olsun, bu isim olmasın' diye bir kural yok. İşini kim iyi yapıyorsa görev ona verilsin.

İnadı bırak kongre yap

Belli ki, gözle de apaçık görülüyor ki; Trabzonspor'da önemli bir yönetim krizi var. Bir kere yönetim kurulunun yarısı istifa etmiş. Kalanların da sesi soluğu çıkmıyor. İcraat olarak önemli görevlerde bulunan arkadaşlarımızın da icraatın içerisinde olmadıklarını görmekteyiz. O nedenle  diyorum ki; "Yönetim kurulu bir an önce genel kurul kararı almalıdır." Mevcut yönetim kurulu devam etmek istiyorsa, yeniden aday olabilirler. Üstelik genel kurul kararıyla da, girecekleri seçimde güven tazelemiş olurlar. Galatasaray buna örnektir. 6 aylık yönetim kurulunun yaptığı başarı ve işler ortadadır. Trabzonspor bunu neden yapmasın?

Yabancı kamburundan Trabzon kurtulmalı

'Özümüze döneceğiz' diye beyanatlar verilmişti. Şu tabloda öze dönüş diye bir şey var mı? Sizler görebiliyor musunuz? Camia böyle süslü sözlerle aldatılmıştır. Onlarca transfer yapıldı, iskelet kuruldu. 'Bu oyuncular iskeletin oyuncularıdır' diyebileceğiniz kaç tane oyuncu vardır? Yabancı oyuncuların hali ortada, çoğundan katkı alamıyorsun, birkaçıyla da problem yaşanıyor. Kısa sürede Trabzonspor bu yabancı kamburundan çok zarar etmeden kurtulmalı, gönderilecekleri hemen göndermelidir.

Amatörü hor görme!

'Altyapı, altyapı' diye söyleniyor ancak ortada çok da bir şey görünmüyor. Zira 'öze dönüşü' rafa kaldırdığınız zaman, altyapıdan söz etmeniz mümkün olabilir mi? Altyapı olarak Trabzon amatörü de kullanılmalıdır. Trabzonspor altyapısına da eğitim şarttır. Hemen belirteyim, Trabzonspor’un altyapısında da yetenekli, bilgili hocaların olması gerekir.

Teklif var ama erken

Başkan adaylarının birkaçından teklif aldım. Gelen teklifler elbette beni onure etti. Ancak şu an her şey flu, ortada alınmış bir genel kurul kararı yok. Genel kurul kararı alındığında gelen teklifleri elbette değerlendireceğim. Bütün hedefim Trabzonspor’a hizmet ederken başarıyı yakalamaktır. Transferlerde hatalar yapmamaktadır. Yönetimlerde görev alırsam, tamamen futbolun başında olmak isterim. Kuracak olduğumuz ekiple Trabzonspor'u hedeflerine taşımak öncelikli görevimizlerden biri olmalı.

Miraç ÖZAĞCI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap