SON DAKİKA



Haber > Spor > TFF Başkanlık seçimi iki aday arasında yapılacak

TFF Başkanlık seçimi iki aday arasında yapılacak

13 Temmuz 2024 Cumartesi - 12:41




18 Temmuz'da gerçekleşecek Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık seçiminde Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışacak. Kazanan aday 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetecek.





Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz Perşembe 2024 tarihinde Ankara'da yapılacak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda 2 isim karşı karşıya gelecek.

Adaylık başvuruları için süre 11 Temmuz'da dolarken TFF Genel Sekreterliği'ne yapılan başvurular olumlu TFF Statüsü'nün 38. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen meşruluk şartları ve başvuru belgelerinin incelenerek değerlendirilmesi sonrasında İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı'nın adaylık başvuruları kabul gördü.

"Çekildiğimi saygılarımla yüce milletimize arz ederim"

Ancak Servet Yardımcı çekildiğini açıklamıştı. Yardımcı, şu ifadeleri kullanmıştı:

TFF başkan adaylığımdan, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Fedrasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerimden çekildiğimi saygılarımla yüce milletimize arz ederim.

TFF Genel Sekreterliği'ne ait diğer adaylık başvuruları, TFF Statüsünün 38/1. maddesinde belirtilen Başkan adaylığına ilişkin koşullar bildirildiğinden kabul edilmedi.


Büyükekşi, aday olması hakkında konuşmadı

Gerçekleşecek bu kritik seçim öncesinde ise mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, aday olmasıyla ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

"İradeli bir yönetim ortaya koyarak güzel günlere taşıyacağız Türk futbolunu"

Diğer aday İbrahim Hacıosmanoğlu ise Asist Analiz ekranlarında yayınlanan Az Önce Konuştum Spor’da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunda irade eksikliğinin olduğunu ifade eden İbrahim Hacıosmanoğlu, şu şekilde konuştu:

Futbolun içinden geliyoruz. Daha önce de talep gelmişti bana. O zamanlar uzak durmak istiyordum ama şu an baktığınızda adil ve adaletli bir yönetime, iradeye ihtiyacı var Türk futbolunun. İrade eksikliği var Türk futbolunda. Baştaki bakanın iradesi çok önemli. Genel kurul üyeleri görevi bize verirse adil ve iradeli bir yönetim ortaya koyarak güzel günlere taşıyacağız Türk futbolunu.


"Biz hakemlere çıkıp maçlarını adaletli bir şekilde yönetmelerini söyleyeceğiz"

En büyük sorunun hakemler olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, şunları dedi:

Başkanın duruşu, iradesi çok önemli. Ona, buna, Ahmet’e, Mehmet’e, Hüseyin’e yarandığınızda kargaşa çıkıyor. Her hafta birine yaranabilirsiniz çünkü. Halbuki TFF statüsü ne diyor size; kurallar, kaideler belli. Adil ve eşit mesafede durarak herkese kuralları uygulamak. Başkan bu iradeyi ortaya koyarsa aşağıdaki tüm unsurlara bu duruş sirayet eder. Hakemler de bakıyor ki; başkan bir gün ona, bir gün buna yaranmaya çalışıyor. Onlar da ona uyuyor ve bu sorunlar ortaya çıkıyor. Böyle olunca sahada adalet olmuyor, kargaşa çıkıyor. En büyük sorun hakemler. Biz hakemlere çıkıp maçlarını adaletli bir şekilde yönetmelerini söyleyeceğiz. Buna rağmen size tepki gösteren bize gösteriyordur ve onlara da haddini bildirmek bize ait.

Kazanan 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetecek

Son kararı kulüplerin vereceği seçimde Türk futbolunun geleceği netleşecek.

Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu arasında geçecek yarışı kazanan aday 4 yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yapacak.

Ensonhaber

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
TFF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap