SON DAKİKA



Haber > Spor > TOHM'da hedef Tokyo

TOHM'da hedef Tokyo

24 Nisan 2016 Pazar - 13:31




2016 yılıyla birlikte yoğun bir döneme girdiklerini söyleyen Trabzon TOHM Judo Başantrenörü Mustafa Birinci, “TOHM’un amacı 2020 Tokyo olimpiyatlarına





Trabzon TOMH Judo Başantrenörü Mustafa Birinci, yoğun bir çalışma temposu içinde girdiklerini belirtirken hedeflerinin 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olan Olimpiyatlar olduğıunu ifade etti. Birinci, “Antrenörlerimiz Murat Bostan, Seda Kazdal ve kondisyoner Selim Karaağaçlı arkadaşımızla birlikte koordinatörümüz Murat Ak önderliğinde iyi bir çalışma dönemine başladık”

“2016 yılı programına öncelikli olarak Büyükler Türkiye Şampiyonasıyla başladık. Akabinde Gençler Türkiye Şampiyonası ve Ümitler Türkiye Şampiyonasını yaptık. Bu şampiyonlarda derceler elde ettik. Milli Takımlara sporcular verdik. Anadolu Yıldızlar Ligi’nde yarışan takımımız hem geçen yıl hem bu yılda Türkiye şampiyonu oldu. Bu yılki Anadolu Yıldızlar Ligi’ndeki takımımız 61 puanla Türkiye şampiyonu oldu”

“TOHM’da genç milli takımda yarışan sporcularımız 15 gün önce Yunanistan’da yapılan Gençler Avrupa Kupası’nda dereceler elde etti, madalyalar aldık. Ümitler kategorisinde Nazım Canca Turnuvası’na burada 7 tane sporcumuzu kattık, milli takımda yarıştı. Önümüzdeki hafta Berlin’de yapılan olan Avrupa Ümitler Kupası’nda da Trabzon TOHM’u ve Türk Milli Takımı’nı temsilen burada yarışacaklar” dedi

Amacımız 2020’ye sporcu yetiştirmek

Birinci, “Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. TOHM’un amacı 2020 Tokyo olimpiyatlarına sporcu yetiştirmek. Burada hedeflediğimiz sporcularla birlikte, teknik ekibimizle beraber uyumlu bir şekilde gidiyoruz. Çalışmalarımızın meyvesini yavaş yavaş alıyoruz. İleriye dönük daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Her şey güzel olacak. Haziran’dan sonra yeni bir yapılanmaya gireceğiz. Bazı sporcularımızın devamlılığı konusu, yeni sporcuların ilavesi, belki buradan bazı sporcularımızı göndereceğiz ama hedefimizden yine şaşmayacağız. 2020’ye Trabzon TOHM merkezinden, Trabzon’dan ve Milli Takım’dan olmak üzere sporcular yetiştirerek hazırlayacağız. Gelecekte iyi bir takım bekliyoruz.”  diye konuştu.


Şampiyonaya damga vurduk

Birinci, “Anadolu Yıldızlar Ligi yaklaşık 2-3 yıldır yapılıyor. Oraya damgamızı vurduk. Çocuklar Türkiye Şampiyonu olarak geri dönüyor. Hedeflediğimiz sporcuların birkaç tanesi orada var 2020 kapsamında. Yaşları küçük. Tam bizim 4 yıl sonra hedefleyecek olduğumuz 1-2 sıklette bizi olimpiyatta yarıştırabilecek olan sporcularımız oralardan gelebilir. Aileleri destek veriyor, bizler destek veriyoruz, kendileri özveriyle çalışıyor. Bu çalışmanın sonucunda da başarı gelmemesi imkansız olur. Başarı muhakkak gelecektir” dedi

Aileler istenilen desteği vermiyor

“Şuanda 29 sporcuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sporcu sayımızı 40’a da çıkartabiliriz 20’ye de düşürebiliriz. Buraya gelecek olan, seçilecek Türkiye’den belli şampiyonalarda, derecelerde federasyonumuzla birlikte karar verecek olduğumuz istediğimiz oyuncuları buraya çağırabilirsek sayıları da artırırız. Şuandaki görünüm itibariyle bu sayıyı düşüreceğiz kanaatindeyiz. Çünkü hem altyapı olarak hem de hedeflediğimiz sporcu sayısı olarak çok istediğimiz sporcuları buraya alamıyoruz. Gerek kulüpleri gerek aileleri göndermiyor. Burada iyi bir merkez oluyor. Belki salonumuz Türkiye de tek olacak. Mükemmel bir salona sahip olacağız, mükemmel bir tesisimiz var. Burada inşallah 2020’ye Milli Takım olarak kızlarımızı hazırlayacağız”

Antrenör  sorunu var


“Eksiklerimiz var ama bunu zaman içerisinde gidermeye çalışıyoruz. Yeni bir alım oldu. Spor psikolojisinden anlayan bir psikoloğumuz geliyor, masörümüz geliyor bunlarla beraber tam bir ekip havası içerisine gireceğiz. Antrenörlerimize bir bayan daha ilave edebiliriz, yetemiyoruz. 3 tane antrenör, bir kondisyonerle çalışıyoruz 30 tane sporcu var. Belki iki tane daha antrenör olması gerekiyor.  Yaşadıkça eksiklerimizi görüyoruz. Onları da il müdürlüğümüz, genel müdürlüğümüzün destekleriyle beraber gidermeye çalışıyoruz.”

Çocuklar umut veriyor

Mustafa Birinci, “2020 için şimdiden ümit veren sporcularımız var. 2015 yılında da öyleydi, 2016 yılı içinde aynı. Hedeflediğimiz sporcular arasında 2020’de en azından burada 3,4 tane sporcu belirledik. Bunlar teknik ekiple belirlediğimiz sporcular. Bunu çocuklara hissettirmiyoruz. Çocukların gelişimleri o yönde gösteriyor.” dedi.

Ümmügülsüm AYDEMİR


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap