SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon'da Çocuk Oyunları Şenliği

Trabzon'da Çocuk Oyunları Şenliği

27 Mayıs 2014 Salı - 17:22




Trabzon Hayri Gür Spor Salonu’nda Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Geleneks





Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleşen açılışta konuşma yapan Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, “Okullardaki çocuklarımızın daha çocuk olduklarını anlama ve onların çocukluk yaşayabilecekleri bizim kendi kültürümüzün bir parçası olan oyunların hatırlaması öğrenmesi ve bilmesi çok güzel. Artık günümüzde çocuklarımız kentlerde oyun oynayabileceği maalesef alanlarımızda yok denecek kadar az. Böyle bir şansı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı birlikte tamamlayarak çok güzel bir çalışma olmuş. Ben kendilerine teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarmak, geleneksel çocuk oyunlarımızı yeniden canlandırmak amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı. 3 gün sürecek olan şenlik toplam 14 okuldan 220 çocuk müsabakalarda mücadele edecek. 3 gün sürecek olan 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' kapsamında öğrenciler; mendil kapmaca, yakan top, tombik, Yağ satarım müsabakalarında yarışacaklar. Ayrıca şenliğe gelen çocuklara Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi olan ücretsiz Yaz Spor Okulları'nın bilgilerini içeren broşür dağıtıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap