SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Belhanda’nın Yusuf’a yaptığı acımasız faul için ol

Belhanda’nın Yusuf’a yaptığı acımasız faul için ol

05 Eylül 2018 Çarşamba - 14:25




“Belhanda gibi adamların futbol sahalarından uzaklaştırılması gerekir. Bir insan meslektaşına nasıl böyle acımasızca vurur? Bu bir insanlık suçudur. Y





GÜNDEM YARATTIK

KARADENİZ’İN ‘Yırtın bu adamların lisanslarını’ manşeti gündeme bomba gibi düştü. Sporseverler, otoriteler, teknik adamlar, eski hakemler, kısacası futbolun içindeki herkes, bu olayın Türkiye’nin  kanayan yarası olduğunu, yetkili kurum olan TFF’nin buna mutlaka nihai bir çözüm bulması gerektiğini savundular. Hal böyle olunca biz de konuyu eski hakemlerden Mutlu Çelik’e sorduk.

LİSANSI İPTAL EDİLMELİ

YAŞANAN olaylarda bizim için öncelik tabi ki, Belhanda’nın Yusuf Yazıcı’ya atmış olduğu tekme oldu. Mutlu Çelik, bu olayı bize yorumlarken hem gergin hem de kızgındı.  Konuşmasına, “Bir insan meslektaşına nasıl böyle acımasızca vurur?” sözleriyle başlayan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu resmen adam öldürmeye teşebbüs bir durum. Belhanda’nın lisansının iptal edilmesi ve gönderilmesi gerekir.

EMRE 5 MAÇ CEZA ALMALI


BU suçu dışarıda bir vatandaş işlese, ‘Adam yaralamaya, hatta öldürmeye teşebbüsten’ yargılanır. Cezası da ağır olur. Oysa şimdi
2 ya da 3 maç verilip olayı unutturacaklar. Yusuf bu olayı mahkemeye taşısa, davayı kazanır.” Emre Belözoğlu’nun Erzurum’da
yaptıklarının artık sabırları taşırdığına dikkat çeken Mutlu  Çelik, “Bu adamın yaptıkları ne ilk ne de son. En az 5 maç ceza almalı” ifadesini kullandı.

BELHANDA'YA 3 MAÇ CEZA

YUSUF Yazıcı’yı sakatlamak için öldürücü tekme atan Galatasaraylı Belhanda’nın alacağı ceza aşağı yukarı belli gibi. Disiplin Talimatı’nın 43’üncü maddesine göre bu hareketi yapan Belhanda’ya, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 3 maç ceza vermesi bekleniyor.

EMRE PFDK'YA SEVK EDİLDİ

ERZURUMSPOR maçında tribünlere küfür eden ve  bir yöneticiye yumruk atan Emre Belözoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Talimatın 44’üncü maddesine göre Emre’nin 5 ile 10 maç arasında ceza alması gerekiyor. Aldığımız  bilgilere göre Emre Belözoğlu’na 5 maç ceza verilecek. Ancak olayda ‘tahrik’ unsuru olduğu öne sürülecek ve ceza 3 maça indirilecek. 


Haber: Hamdi USTA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap