SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Borna Barisic açıkladı! ''Avrupa'dan teklifler aldım ama Trabzonspor'u seçtim''

Borna Barisic açıkladı! ''Avrupa'dan teklifler aldım ama Trabzonspor'u seçtim''

12 Temmuz 2024 Cuma - 11:24




Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını Macaristan'ın Szged şehrinde sürdürüyor. Bordo mavililerin yeni transferi Borna Barisic açıklamalarda bulundu.





'Bardi gibi oyuncuların büyük katkısı var'

"Bardi gibi oyuncuların büyük katkısı var. Onların bana büyük yardımı oldu. Ancak sadece onlar değil, bütün oyuncu arkadaşlarımız, teknik ekip, sağlık departmanı, bizim etrafımızda çalışan herkes çok yardımcı oldu. İlk haftadan itibaren sıcak karşılamayı hissettim. Trabzon’da ev bulma konusunda olsun, diğer yardımlar olsun, herkes sıcak şekilde davrandı. Bu da adaptasyonumu oldukça hızlandırdı."

'Asistlerim ve gollerimle takıma katkıda bulunmayaca çalışacağım'

"Sizin de bildiğiniz gibi, modern futbolda artık beklerin hücuma katkısı olmak zorunda. Bizler tabii ki öncelikle savunma oyuncusuyuz. Ancak artık modern futbolun gerekliliği, sizden hücuma da aynı şekilde asistleriniz ve gollerinizle katkıda bulunmanızı bekliyor. Hocamız ile konuştuk. Hocamızın bek oyuncularından beklentileri var. Ben de bunu en iyi şekilde öğrenip, adapte olup hocamızın benden istediklerini en iyi şekilde sahada bütün hücum oyuncularına katkıda bulunarak yapmaya çalışıyorum. Ben, bek oyuncusu olarak, özellikle hücum anlamında hem asistlerim hem de gollerimle takıma katkıda bulunmaya, önde oynayan oyuncularımıza hep katkıda bulunmaya ve onlara yardımlar yapmaya çalışan bir oyuncuyum. Yine benim de adaptasyonum gün geçtikçe daha iyiye gidecek. Hocamızın benden isteklerini karşılamaya çalışacağım."

'Maç maç daha iyiye gidiyoruz'


"Hazırlık maçında bütün oyuncularımız 45 dakika oynadı. Bizim adımıza iyi geçtiğini söyleyebilirim çünkü maç maç daha iyiye gidiyoruz. Takım olarak genel itibarıyla o gün itibarıyla iyi bir performans sergiledik. Elimizden gelenin en iyisiyle devam etmeye çalışacağız. Kamp döneminden sonra oynayacağımız ilk resmi maçımıza kadar hazırlık dönemi olarak değerlendiriyoruz. En iyi halimizi oraya taşımak için çalışıyoruz."

'Kendimi sol bek oyuncusu olarak tarif edebilirim'

"Aslında, ben kendimi bir sol bek oyuncusu olarak tarif edebilirim. Sol stoper pozisyonunda çok fazla oynamadım."

'Takım içinde rekabet her zaman sizi ileriye götürür'

"Aynı pozisyonda oynayan takım arkadaşlarımla ilgili: Çok fazla süre geçiremedik. Yaklaşık 2 hafta, belki ondan biraz daha fazla zaman geçirebildik. Çok fazla zaman değil. Ancak yine de kısa süreçte o arkadaşlarımın, özellikle insan olarak, birey olarak çok değerli insanlar olduğunu görebiliyorum. Zaten kaliteleri belli. Kaliteleri olmasaydı Trabzonspor’da olmazlardı diye düşünüyorum. Gerçekten profesyonel insanlar. Takım içindeki rekabet her zaman sizi ve takımı daha ileri götürür. Daha iyi antrenman yapmanızı sağlar, daha iyi maçlar çıkarmanızı sağlar. Ben de bu rekabetin hem onlar hem de benim adıma daha iyi olacağını, takıma da katkıda bulunacağını düşünüyorum."


'Trabzonspor beni hızlı ikna etti'

"Başka teklifler aldım. Avrupa’dan da dahil olmak üzere başka kulüplerin tekliflerini aldım. Ama Trabzonspor’un beni ikna süreci çok hızlı oldu, süreç kısa gelişti. Trabzonspor’un bana olan ilgisini duyduktan sonra hemen ardından hocamızdan telefon geldi. Hocamızla yaptığımız görüşmede beni ne kadar istediğinden, takımda görmek istediğinden bahsetti. Zaten konuşmamızdan sonra başkanımla görüşeceğini, süreci olabildiğince hızlandıracaklarını söyledi. Sonraki süreçte 2-3 gün içinde anlaşma tamamlandı. Trabzonspor ile görüşmemiz çok hızlı gelişti. Benim açımdan karar alma süreci çok kolay ve basit oldu."

'Benkovic ve Orsic ile görüştüm'

"Ben gelme kararı almadan önce burada tanıdığım arkadaşlarımla görüştüm. Benkovic ve Orsic ile görüştüm. Onlar da bana Trabzonspor hakkında olumlu şeyler söylediler. Trabzonspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu ifade ettiler."

'Hep beraber bunun tadını çıkaracağız'


"Benim açımdan, her maçı kazanmak isteyen, kupalar kazanmak isteyen, herkesle yarışmak isteyen, her yerde mücadele etmek ve var olmak isteyen bir kulüpte oynamak her oyuncunun dileğidir. Benim açımdan da bunları düşündüğünüzde basit bir karar oldu. Ailem açısından da hızlı ve basit bir karar oldu. Umuyorum hep beraber bunun tadını çıkaracağız."

'Asistlerimle takımımın kazanacağı kupalara katkıda bulunmak istiyorum'

"Kolay değil ama düşünüyorum. Nasıl katkıda bulunup neler yapabilirim diye. Birçok takımın iyi yatırımlar yaptığını, iyi takımların dahil olduğunu biliyorum. Kamp öncesi çalışıyordum, kamp sonrası da bu çalışmaları sürdürdüm. Rangers'ta yaptığım hücum katkılarını yapmak istiyorum. Asistlerimle takımımın kazanacağı kupalara katkıda bulunmak istiyorum. Bizler savunma oyuncularıyız, bizim için önemli olan kaleyi gole kapatmak. Asistlerimle ve gollerle katkıda bulunmak istiyorum."

'Hepsi kazanmak istiyor'

"2 haftalık çalışma sürecim oldu. Fazla uzun bir süre değil, takımımızın oyun arzusundan mutlu olduğumu ifade edebilirim. Hepsi kazanmak istiyor. Böyle şeyler antrenmanda başlar. Maçlara da aynı şekilde çıkarsınız. Eren'i şöyle tarif edebilirim: Kibar, nazik ve hep gülümseyen birisi. Yüksek bir kalitesi var. Her sene 30'dan fazla maç oynaması tesadüf değil. Bu, onun kaliteli olduğunu gösterir.

Ben çok konuşan birisi hiç olmadım. Bizim için konuşacak yer sahanın içi; en iyi performansımı sahada verip en iyisini orada yapacağım. Konuşmak için en iyi yer orası benim için."

61SAAT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap