SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Götze, Jovic, Telles, Insigne! Abdullah Avcı’nın gözdeleri

Götze, Jovic, Telles, Insigne! Abdullah Avcı’nın gözdeleri

14 Kasım 2022 Pazartesi - 17:20




Trabzonspor, sezon başında Abdullah Avcı'nın istediği bazı isimleri kadrosuna katamadı. Bunun nedeni ise maliyet hesabı oldu. Avcı'nın istediği isimlerin alınması durumunda bordo mavililerin maaş bütçesi 55 milyon Euro'yu bulacaktı. Ancak Ahmet Ağaoğlu, takım bütçesini en fazla 35 milyon Euro'ya çıkarabileceklerini Avcı'ya iletti.





Trabzonspor geçen sezon 20 milyon Euro’luk takım bütçesi ile şampiyon oldu… bu sezon takım bütçesi Şampiyonlar Ligi’nde katılıp gelmesi muhtemel 24 milyon euro’luk gelir de planlanarak 35 milyon euro olarak hesaplandı. Geçen sezon tamamlandığında Abdullah Avcı’nın verdiği listeden pek çok oyuncu alınamadı.

Nedeni ise oyuncuların istedikleri maaşlardı. Başkan Ahmet Ağaoğlu da bunu; “talip olduğumuz oyuncuların, neredeyse tamamının talep ettikleri ücretler karşılayabileceğimiz rakamlar değildi” diyerek itiraf etti. 

Eğer Avcı’nın istediği oyuncular transfer edilseydi, Trabzonspor’un takım bütçesi 55 milyon euro’yu bulacaktı. Camiada son günlerin tartışma konusu ise Abdullah Avcı ile Başkan Ahmet Ağaoğlu arasında, istenilen oyuncular alınmadığı için Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin dışında kalındığına dair bir tartışma olduğu. 

ABDULLAH AVCI'NIN TRANSFER ETTİREMEDİĞİ İSİMLER

Sağ bek Zeki Çelik (7 milyon euro’ya Roma’ya gitti), Larsen geldi. 


Sol bek Alex Telles (Bedelsiz Sevilla’ya kiralandı). Eren Elmalı alındı. 

Stoper Mbemba (Bedelsiz Marsiya’ya gitti). Bartra geldi. 

Kamara (Bedelsiz Aston Villa’ya gitti.) Gbamin geldi. 

Götze (Bedelsiz Frankfurt’a gitti.) Bardhi ve Yusuf Yazıcı geldi. 

Insigne (Bedava Torino’ya gitti.) Trezeguet geldi. 


Luka Jovic (Bedelsiz Fiorentina’ya gitti) Maxi Gomez geldi. 

Avcı pek çoğuna bonservis bedeli ödenmeyecek oyuncuların alınmasını isterken özellikle bonservis bedeli ödenmeyeceği için kar edeceklerini planlıyordu.

AHMET AĞAOĞLU, ABDULLAH AVCI'YA SAHİP ÇIKTI

Bu arada Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açıklama ile Abdullah Avcı'ya sahip çıkyı. Ahmet Ağaoğlu, ''Hoca eleştirilebilir. Oyun sistemini, değişikliklerini eleştirebilirsiniz ama hoca tartışılmaz. Takımı, uzun süre sonra şampiyon yapan hocanın tartışılmasını doğru bulmam. Değişikliği sevmem. Devamlılık esastır. Yanlışları, hataları, eksikleri düzelterek devam edersiniz. Her değişiklik yeniden yapılanmayı getirir, sıkıntıları vardır. Hoca eleştirilebilir. Puan kaybı olan veya zor geçen maçlardan sonra karşılaşıyoruz ama hocayla devam edeceğiz.'' açıklamasında bulundu.

Beğendim
8
Sevdim
6
Beğenmedim
6
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap