SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > MÜTHİŞ BİR TRABZONSPOR!

MÜTHİŞ BİR TRABZONSPOR!

18 Aralık 2017 Pazartesi - 08:53




Süper Lig’de sahasında Bursaspor’u 1-0 yenerek 232 hafta sonra 5 maç art arda kazanma başarısı gösteren Fırtına teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimi





Bordo-mavili takım sezona iyi başlayamasa da Rıza Çalımbay'ın gelmesi ile şaha kalktı. 54 yaşındaki hocanın imzasının ardından iki gün sonra Malatyaspor'a 1-0 (Okay kendi kalesine) yenilen Fırtına, o günden sonra kaybetmeyi unuttu. Ardından Galatasaray'ı sahasında 2-1 yenen Karadeniz ekibi, Kayserispor deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönerken, Osmanlıspor'u da Medical Park'ta 4-3 yendi.

MÜTHİŞ BİR YÜKSELİŞ
Demir Grup Sivasspor'u deplasmanda 2-1 yenerek sezonun ilk dış saha galibiyetini alan Karadeniz ekibi, Antalyaspor'u sahasında 3-0, Kasımpaşa'yı deplasmanda 3-0, Bursaspor'u ise evinde 1-0 mağlup etti. Bordo-mavililer, böylece 232 hafta sonra 5 maç art arda galibiyet serisi yakaladı. Trabzonspor, en son 82 puan topladığı 2010-11'de uzun süreli galibiyet serisi yakalamıştı.

Yüzde 81 galibiyet oranı
Trabzonspor, Rıza Çalımbay yönetiminde lig ve kupada toplam 11 karşılaşmada 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Bordo-mavililer, deneyimli teknik adam ile yüzde 81.8'lik gibi başarılı bir galibiyet oranı yakalayarak Süper Lig ve Türkiye Kupası hedeflerini sürdürdü.

SiHiRBAZ ÇALIMBAY
Gittiği her takımda önemli başarılara imza atıyor, şaha kaldırıyor

TRABZONSPOR'daki yükselişin mimarı Rıza Çalımbay'ın mazisi başarılarla doldu. Beşiktaş'ta oynarken 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık, 6 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşayan Çalımbay, bu başarısını teknik adamlığına da taşıdı. Gittiği her takımı adeta bir sihirli değnek değmişcesine değiştiren başarılı hoca, özellikle son yıllarda tecrübe de kazanmasıyla başarı çıtasını yükseltti. Çalımbay 2016-17'nin 6'ncı haftasında Antalyaspor'un başına geçmişti. Antalyaspor 6 maçta 2 beraberlik 4 yenilgi almış, galibiyetle tanışamamıştı.

Çalımbay'la çehresi değişti. 28 maçta 17 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyet elde etti. 42 gol atıp, 29 gol yedi ve 56 puanla ligi 5'inci sırada bitirdi. Antalyaspor bu sezona da Çalımbay'la girmiş, ancak yeni seçilen başkanla anlaşamayarak görevden ayrılmıştı. Akdeniz ekibi şimdi ligin sonlarında yer alıyor.

MERSiN 7'NCiYDi, DÜŞTÜ
2015-2016'da Kasımpaşa'da 34 maçta 14 galibiyet, 8 beraberlik, 12 yenilgi gören Çalımbay, takımı 7'nci sıraya taşıdı. 2014-2015'te ise Mersin İdman Yurdu'ndaydı. Takım 34 maçta 47 puanla sezonu 7'nci sırada tamamladı. Daha sonra Rıza hocayla yollar ayrıldı. Sonraki sezon da Mersin İdman Yurdu sonuncu olarak lige veda etti, bir daha da dönemedi

DENİZLİSPOR AVRUPA'DA
Çalımbay'ın antrenörlüğünün ilk yıllarında sondan 5'inci sırada devraldığı Denizlispor'u UEFA Kupası'na taşıması ve 4'üncü tura kadar çıkarması hâlâ unutulmadı. Tecrübeli hoca şimdi Trabzonspor'un başarısı için ter döküyor.

26 GÜN SONRA İZİN
Teknik direktör Rıza Çalımbay, maç yoğunluğu nedeniyle oyuncularına çok fazla izin verememişti. Bursaspor galibiyetinin ardından ise futbolcularına kısa bir konuşma yapan 54 yaşındaki hoca, "Sahada istediğim her şeyi yaptınız. Mücadeleniz taktire şayandı. Ben de sizi izinle ödüllendiriyorum. Salı günü saat 18.00'e kadar izinlisiniz" dedi. En son 20 Kasım 2017'de izin yapan bordo-mavili takım böylelikle 26 gün sonra ilk kez dinlenme fırsatı buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap