SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'a Mehmet Ali Yılmaz lazım

Trabzonspor'a Mehmet Ali Yılmaz lazım

13 Ekim 2018 Cumartesi - 13:35




Bordo-mavili kulübün unutulmaz yöneticilerinden Hikmet Onur Karadeniz'e konuştu





‘Kulüp batmış... Tek çare var... O da aklıselim, paralı bir başkan’ diyen Onur, gönlünden geçen kurtarıcı ismi de açıkladı:

“Kulübün kapısına her gün bir alacaklı geliyor. Öyle krediyle, borçla bu iş yürümez. Tıpkı 1982 yılında olduğu gibi bir başkan gelecek. Tüm borçları üstlenecek ve Trabzonspor yeniden hayata dönecek.”

HİKMET Onur ismi Trabzonspor için çok şey ifade eder. Bordo-mavili kulübün başarılarına başarı kattığı yıllarda önemli görevler üstlendi. 1982-83 sezonunda Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın başkan olduğu dönemin genel kaptanıydı. 1 yıl sonra ise resmi olarak tarihe geçen son şampiyonlukta yine genel kaptanlık görevi Hikmet Onur’a aitti. Tecrübesi, sakinliği, bilirkişiliğiyle aranan, fikir sorulan birisiydi Hikmet Onur. Malumunuz Trabzonspor’da Aralık ayında kongre olacak. Kongre denince bizim de aklımıza ilk gelen isim Hikmet Onur oldu. Onun söyleyecekleri, göstereceği yol önemliydi bizim için. Trabzon’un kalbi Meydan’da buluştuk Hikmet Onur’la. Her zamanki kibarlığı, sevecenliğiyle karşıladı bizi. Kısa bir hasbihalin ardından merak ettiğimiz soruları birbiri ardına sıraladık.

 




BU BORÇLARI AHMET AĞAOĞLU KARŞILAYAMAZ

Aralık ayında bir kongre süreci var. Kimine göre sessizlik, kimine göre çalışmalar var. Mevcut yönetimi görüyorsunuz, ekonomik tablo belli. Kongre öncesi bu sessizlik bir fırtınanın başlangıcı mıdır? Ekonomik anlamda Trabzonspor şu an çok kötü bir durumda. Benim dışarıdan gözlemlediğim bu. Bu borçların karşılanması mümkün değil. Kim ne derse desin. Herkes aday olabilir. Ama aday olmak yetmiyor. Daha güvenilir ellere teslim edilirse Trabzonspor’a yardımcı olmaya hazırız. Ahmet Ağaoğlu arkadaşımız. Ancak borçlar ortada, gelir olmadığı belli. Gelirler temlikli. Ciddi bir sıkıntı var. Tablo karanlık.

GÜÇLÜ BİRİ OLMAZSA KULÜP KAPANMAYA BİLE GİDER

Trabzonspor bu dar boğazdan nasıl çıkar? Bu ekonomik sıkıntıları bu yönetim çözebilir mi? Trabzonspor’da bu yönetim sorunları çözemez. Ekonomik anlamda Trabzonspor’u sırtlayabilecek bir aday olmalı. Benim kafamdaki tek isim Mehmet Ali Yılmaz’dır. Mehmet Ali Bey’le yıllardır çalıştım. Ciddi, bu işe gönülden bağlı talip olması bizim en büyük temennimiz. Desteğimizi her zaman veririz. Seçilecek başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın yaptığını yapabilecek birisi olmalı. 1982 yılında Trabzonspor’un borcu çoktu. Herkes bunun altından nasıl kalkacağız diye düşünürken, İbrahim Cevahir, ‘İşte size bizi kurtaracak başkanı getirdim’ dedi. Mehmet Ali Yılmaz daha 34 yaşında gencecik birisiydi. ‘Kulübün ne kadar borcu var?’ diye sordu. ‘165 bin lira’ dendi. Yanında gelen kişiye çantayı açtırdı. Ondan çeki istedi. Günlük çek yazdı ve 165 bin lirayı bir çırpıda ödedi. İşte Trabzonspor’a bugün Mehmet Ali Yılmaz gibi bir başkan lazım. Aslında doğrusu bu kulübün kurtuluşu ancak Mehmet Ali Yılmaz ile olur. Ya da onun kadar cesur ve parası olan birisi tüm borçları üstlenip öder ve bu dar boğazdan çıkılır. Aksi takdirde söylemesi acı ancak bu kulüp tamamen batar.

KATARLILARIN OLMASINDA BİR SAKINCA YOK


■ Trabzonspor’un yabancılara verilmesi konusu zaman zaman gündeme geliyor. Böyle bir durum için düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? Bir ara bu konu ciddi ciddi gündem oldu. Katarlıların Trabzonspor’u almak istediği konuşuldu. Açıkçası ben olumlu baktım. Çünkü mevcut şartlarda başka kimse bu borcu üstlenemez. Eğer Katarlılar alsaydı kulüp ekonomik olarak rahatlardı. Dünyada bunun örneği çok. İngiltere’de var, İtalya’da var. Birçok Avrupa ülkesinde var. Bunun korkulacak bir yanı yok. Yönetim ve idare sizin elinizde olursa neresi kötü bu durumun?

HAYRETTİN HACISALİHOGLU BIRAKACAK

■ Hayrettin Hacısalihoğlu bazı çevrelerce tartışılıyor. Bunun nedeni sizce nedir? Yönetim içinde de zaman zaman ona karşı isimler olduğu söyleniyor. Bunu hak ediyor mu sizce? Hayrettin Hacısalihoğlu çalışkan bir arkadaşımız. Zor bir görevi üstleniyor. Geldiği günden bu yana sürekli para kriziyle karşı karşıya. Çok yorulduğunu biliyorum. İstifa edeceğini söylüyor. Bence bırakacak. Bazı çevreler ‘Derin Trabzonspor’dan söz ediyor. Böyle bir yapılanma var mı? Yok böyle bir şey. Kim söylüyor bunları? Trabzonspor’da böyle bir yapılanmayı ben görmedim.

CELİL HEKİMOGLU SEÇİLSEYDİ TRABZONSPOR BU HALE DÜŞMEZDİ

Muharrem Usta çok tartışılıyor? Mevcut yönetim şu anki kötü tablonun suçlusu olarak onu gösteriyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz? Mevcut yönetim her fırsatta Trabzonspor’un borcunun çok olduğunu söylüyor. Bunu zaten bilmeyen yok. Çözüm üretecek bir durum da görünmüyor. Çünkü bir geliriniz yok. Gelen paralar da temlikli. Futbolcuya para vermezseniz onu oynatamazsınız. O zaman başarı gelmez. Ancak asıl yanlış 2015 yılında yapıldı. Eğer o gün seçimi Muharrem Usta değil de Celil Hekimoğlu kazansaydı bugün Trabzonspor bu halde olmazdı, daha iyi yerlerde olurdu. Yanlış karar verildi ve Muharrem Usta seçildi. Ancak şimdi Celil Hekimoğlu’na başkanlık teklifi yapılsa kabul etmez. O tren kaçtı. İbrahim Hacıosmanoğlu boşlukta geldi, başkanlık yaptı kendine göre. Bence sağlıklı bir başkanlık yapamadı. Mehmet Ali Bey’in kriterlerinde değil bunlar.


KALİTELİ İSİMLER OLMAZSA TAKIM KÜME DÜŞER

Öze dönüş Trabzonspor’a ne kadar fayda sağlar? Takımda kendi çocuklarımızın olması tabii ki hepimizin isteği ancak tamamen altyapıdan gelen oyuncularla yarışmacı takım olamazsınız. Mutlaka takıma kaliteli ve isimli futbolcular almak gerekir. Hedefsiz takımı da kimse izlemeye gelmez. Allah göstermesin bu düşünce takımın alt lige düşmesine kadar gider. Bunu yaparken çok dikkatli olmak gerekir. Ancak kaliteli oyuncu için de sizin paranızın olması şart. Para olmadan hiçbir başarı gelmez. Kötü takımı kimse seyretmeye gelmez. Taraftar bu durumda niçin para verip izlesin böyle bir takımı?

BURAK OLAYINDA YÖNETİM SINIFTA KALDI

Paralarını alamayan Burak Yılmaz başta olmak üzere yerli oyuncular TFF’ye, yabancılar ise FIFA’ya gitti. Bu konu kamuoyunda çok konuşuldu ve tartışıldı. Size göre yönetim bu süreci iyi yönetemedi mi? Yönetimlerin işi yönetmek, futbolcunun işi ise çıkıp sahada topunu oynamak. Ancak para vermediğiniz oyuncuyu oynatamazsınız. Bir sıkıntı olduğu gerçek ancak yönetimin bu konuyu kendi içinde halletmesi gerekirdi. İyi bir başkan olsa bu konular dışarı sızmazdı. İçeride halledilir ve bir çözüm bulunurdu. Burak ve diğerleri alacaklarını istemiş. Onları suçlamak doğru olmaz.

İSTANBUL TAKIMLARI ÇOK PARA HARCIYOR


■ Ünal Karaman ve takımla ilgili neler söylemek istersiniz? Trabzonspor’un şampiyonluk şansı nedir? Ünal bizim sevdiğimiz bir isim. Yöneticilik yaptığımız dönem transferini gerçekleştirmiştik. İyi bir çocuk. Ahlaklı, çalışkan. Elinden geleni yapmaya çalışıyor. Şampiyonluk için İstanbul takımlarıyla mevcut ekonomik şartlarda yarışmak çok zor. Onlar bu iş için inanılmaz paralar harcıyor. Çok yatırım yapıyor. Gönlümüzden başarılı olmak geçiyor elbet ancak gerçekler göründüğü gibi çok farklı.

TRABZON ŞEHRİ VEFALIDIR

■ Avni Aker yıkıldı, Yavuz Selim yıkıldı. Bu yıkımlarla birlikte efsanelerin adlarını taşıyan yerler silindi gitti. Bu konuda bir vefasızlık söz konusu mu? Ya da şöyle soralım: Bu yaşananlardan sonra hayırsever kişiler, bu tür yardımları yapmaktan kaçar mı? Avni Aker bizim önemli bir değerimiz. Adını yaşatmamız gerekir. Sanırım orada yeni bir yapılanma olacak ve adı kalacak. Ancak böylesine önemli kişilerin adı yaşamalı. Dediğiniz gibi bu gibi olaylar yardım yapacakları olumsuz düşünceye itebilir. Ancak Trabzon şehri kendi efsanelerine karşı her zaman sevecen olmuştur.

 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap