SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'da Kuruluş yıldönümü etkinlikleri belli oldu

Trabzonspor'da Kuruluş yıldönümü etkinlikleri belli oldu

14 Temmuz 2024 Pazar - 12:40




Trabzonspor’un İkinci Lig Şampiyonluğunun 50. Yılı ile 57. Kuruluş yıldönümü birlikte kutlanacak





Süper Lig’de 50. Yıl Etkinlikleri, Trabzonspor’un İkinci Lig Şampiyonluğunun 50. Yılı ile 57. Kuruluş yıldönümü birlikte kutlanacak.

1-2 Ağustos tarihlerindeki etkinlikler, 50 yıl önceki şampiyonluğa şahitlik edenlerle birlikte gerçekleştirilecek.

Futbolda “Anadolu İhtilali”ni gerçekleştiren Trabzonspor’un 1973-1974 Sezonunda Türkiye İkinci Lig’nde şampiyon olarak Birinci Lig’e (Süper Lig)  yükselmesinin 50’inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler 2 Ağustos 1967’de kurulan Trabzonspor’un 57’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri de birleştirilecek.

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu ile Trabzonspor yönetimince organize  edilen etkinlikler 1-2 Ağustos Perşembe ve Cuma günleri gerçekleştirilecek.
Mahmut Ören, organizasyon ile ilgili olarak Trabzonspor camiasına gönderdiği davet yazısında şöyle dedi:

“Trabzonspor’umuzun miladı 1973-74 sezonunda Türkiye İkinci Lig Kırmızı Grup şampiyonu olarak Birinci Lige yükselmesinin ardından geçen 50 Yılımızı çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.
Futbolda Anadolu ihtilali için ilk adımın atılmasında emeği geçenler ile bir araya gelerek söz konusu sezonda yaşananları hatırlamak, yeni kuşaklara anlatmak ve o günleri anmak için “SÜPER LİG’DE 50. YIL” adı altında bir organizasyon düzenliyoruz.

O sezonun yöneticisinden, teknik adamına, A takım futbolcusundan genç takım oyuncusuna, malzemecisinden personeline, hakemlerinden maskotlarına, o günleri yazıları ve fotoğraflarıyla ölümsüzleştiren gazeteci, yazar ve foto muhabirlerine kadar emeği geçen herkesi saygı ve minnetle aramızdan ayrılanları da rahmetle anacağız.

50 yıllık bir destanın adımlarının atıldığı o şanlı günlerin hatıralarını, "Yaşayanlarla birlikte anacağımız" etkinlikte bizimle paylaşılacak anıların, görsellerin gelecek miraslara kalabilmesi ve geçmiş ile gelecek arasında köprü kurabilmesi için kitap haline getireceğiz.

PLANLANAN ETKİNLİKLER

50. Yıl Etkinlikleri, Trabzonspor’un kuruluş tarihi olan 2 Ağustos 1967’nin 57’inci yıldönümü ile entegre edilerek kutlanacak.

İkinci Lig Şampiyonluğu’na şahitlik eden yönetici, futbolcu, teknik adam, gazeteci-yazarların davet edildiği etkinliğin açılışı 1 Ağustos Perşembe günü Ramada Hotel’de yapılacak. Buradaki tören geniş katılımlı olarak gerçekleştirilecek.

Aynı yerde İkinci Lig şampiyonluğunun elde edildiği tarihte yayınlanan yerel ve ulusal gazete sayfalarının yer aldığı  “Gazete Sayfalarında Şampiyonluk Sergisi” açılacak.
Açılış törenine o dönemde muhabirlik-yazarlık yapan TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Şansal Büyüka, Güven Taner, Öcal Uluç, Atilla Gökçe ve spiker-sunucu Orhan Ayhan, foto muhabiri Yaşar Saygı, İhsan Öksüz ile eski hakemler katılacaklar.

Etkinlikler kapsamında Trabzonspor M. Şamil Ekinci Müzesi, Hüseyin Avni Aker Stadı (Millet Bahçesi), Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri de ziyaret edilerek, söyleşiler yapılacak. Etkinlikler için davet edilen dönemin futbolcu, yönetici ve basın mensupları 1 Ağustos’ta Trabzonspor’un Papara Park’ta yapacağı UEFA Kupası Ön Eleme Turu rövanş maçı da izleyecekler.
2 Ağustos Cuma günü de Atatürk Alanı’nda kuruluşun 57’inci yıldönümü nedeni ile çelenk konulacak.

Ayrıca yıldönümünün anısına PTT tarafından hatıra zarf ve pul da bastırılacak.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap