SON DAKİKA



Haber > Spor > Unutulmuş amatörü ayağa kaldırdık

Unutulmuş amatörü ayağa kaldırdık

13 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:04




ASKF Trabzon Şubesi kongresinde başkan adayı olan Hüseyin Balaban, “9 yıldır bir şey yapmamışken 3 yılda proje yapacaklarını ifade ettiler. Bir nevi b





ŞEVKİMİZ KIRILMADI

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesinin başkan adayı Hüseyin Balaban, seçim süreci ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili Karadeniz gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Balaban, kongreden sonra şevklerinin kırılmadığını, amatöre hizmet için yola çıktıklarını ifade ederek, “Mevcut yönetimin verdiği sözlerin takipçisi olacağız. Eksiklerini söyleyip amatör spora katkı sağlama noktasında her zaman var olacağız” dedi.

KAPIMIZI ÇALAN OLMADI

ASKF’ye talip olmalarındaki gayeyi “Amatöre katkıda bulunmak” olarak açıklayan Balaban, “Ekip olarak yola çıktık. Bu yolda çok olumlu tepkiler de aldık. Faal olan toplam 120 kulübü gezdik. Bu ziyaretlerde bize ‘10 yıldır kimsenin kapılarını dahi çalmadığı’ serzenişinde bulunup teşekkür eden bir yığın insan oldu. Maalesef 10 yıldır amatörden Trabzonspor’a hiçbir katkı gerçekleşmedi” diye konuştu.

Spor kamuoyu aydınlanmış oldu


OLUMSUZLUKLARI GÖRDÜK

Amatörün tüm Türkiye’yi besleyen bir havuz olduğuna dikkat  çeken Balaban, “Biz de bu asil göreve talip olduk. Neler eksik neler yapabiliriz diye incelemeler yaptık. Bu süreç içerisinde şunu gördük ki, 15-20 yıldır amatöre hiçbir katkı yapılmamış. Seçim sürecinde çok şeyler yaşadık. ASKF’ye talip olduktan sonra tabela kulüpleri kuruldu. 2017’ye ait 24 tane tescilli kulüp olduğunu gördük. Bu kulüplerin dışında geçmişte de buna benzer kulüplerin olduğunu öğrendik. Mevcut başkanın üçün üzerinde kulübü olduğunu öğrendik” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ PROJELER

“Tabela kulüplerinin ve buna benzer yığınla olumsuzluğun olduğunu görünce ne kadar doğru bir işe atıldığımıza bir kez daha inandık” diyen Balaban, açıklamasına şu cümlelerle devam etti: “Bizim gayemiz katkı sağlamaktı. Aday olarak da amatöre ve bu camiaya hizmet edenleri, kamuoyunu uyandırdık. Bu bile çok büyük bir katkı. Artık herkes amatörde nelerin döndüğünün farkında. Biz projelerimizi ortaya koyduk ki; bunlar arasında büyük yük olan aktarma paralarının kaldırılması, kulüplerin malzemelerinin karşılanması, tesisleşme gibi çok ciddi projelerimiz vardı.”

TAKİPCİSİ OLACAĞIZ


Bu yola çıkarken emek verebilecek kişilerden bir yönetim kurulu oluşturduklarını belirten Balaban, “Başarıya ulaştığımıza inanıyoruz. Çünkü tamamı faal olan 137 arkadaşımızın oyunu aldık ki bu da kulüp olarak 45’e denk geliyor. Seçim bitti, iş bitti demiyoruz. Amatörün takipçisi olacağız. Bundan sonra da toplantılar yapacağız” dedi. Yeni ekibi tebrik eden Balaban, “Umarım bundan sonra daha başarılı olurlar. Geçmişte yaptıkları eksiklikleri görerek daha iyi işler yapabilirler. Verdikleri sözlerin de takipçisi olacağız” dedi. Seçimleri hatırlattık Balaban, “Yıllardır seçimler yapılıyor ancak seçimlerden kimsenin haberi dahi olmuyordu. En güzel katkımız da bu oldu. 

SEÇİMLERİ HATIRLATTIK

Bu, insanları çalışmaya itecektir. Amaç üzüm yemekse bağcıyla alakamız yok. Nasıl katkı sağlayacağımızı konuşuyoruz artık. Hangi faydayı sağlayacaksak onu yapacağız. Mevcut başkan 20 yıldır bu oluşumun içerisinde. Bu döneme kadar hiçbir projesini görmedik. 3 yıl önce proje görmedik.  9 yıldır bir şey yapmamışken 3 yılda proje yapacaklarını ifade ettiler. Bir nevi mevcut yönetimi de ayağa kaldırmış olduk. ASKF’yi yönetmek, plaket veya yemek vermek değildir. Kulüplerin soyunma odaları yok. Bu tür sıkıntıları proje etmek gerekir. ASKF’yi basamak olarak görmeyeceksiniz, hizmet edeceksiniz” dedi.

TÜZÜK DEĞİSMELİ

Balaban şöyle devam etti: “Amatör unutulmuştu. Bizim sayemizde ayağa kalktılar. Seçim süresince ve seçim günü öyle olaylarla karşılaştık ki şok olduk. Kulüplerin delegelerini mevcut yönetimin yazdığıyla, seçim günü hangi kulübü temsilen seçimde bulunduğunu bilmeyen insanlarla karşılaştık. Her şeye rağmen kırmadan dökmeden yolumuza devam edeceğiz. İyi yaptıklarına destek olacağız.  Çıtayı yükselttik. En önemlisi bu tüzüğün en kısa sürede değişmesi gerek. Tüzükteki eksikliklerin demokrasi çerçevesinde giderilmesi gerekiyor.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap