SON DAKİKA



Haber > Spor > Yavuz Selim’i kaybetmek çöküşü başlatır!

Yavuz Selim’i kaybetmek çöküşü başlatır!

03 Haziran 2017 Cumartesi - 10:54




ASKF Başkanı Cahit Erdem, en büyük hayalinin Yavuz Selim’i sporun yaşam merkezi haline getirmek olduğunu ifade ederek, “Aksi takdirde çöküş başlar” de





BIRAKIP GİDELİM

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Burhan Cahit Erdem, Karadeniz gazetesine özel açıklamalar yaptı. En büyük projelerinin Yavuz Selim sahasını sporun yaşam merkezi haline getirmek olduğunun altını çizen Erdem, “Trabzon spor kamuoyuna burada çok iş düşüyor. Bu görev bizim tek başımıza halledebileceğimiz bir şey değil. El birliğiyle bu projemizin önündeki tüm engelleri aşmalıyız. Aksi takdirde bu koltuklarda oturmamızın anlamı yok” diye konuştu. İşte Erdem’in açıklamaları:

YORULANA KADAR

İyi bir seçim kampanyası yürüttük. Seçimi farklı kazanacağımızı biliyorduk. Seviyeli bir seçim olması için büyük katkı sağladık. Özellikle iktidarda olan insanlar yıpratılırlar. Bu konuda Hüseyin Balaban değil ama çevresindeki arkadaşların asılsız iddiaları oldu. Bu iddialara cevap bile vermedik. Tabii bir gönül burukluğu da oldu. Ben bu işe zamanını, emeğini harcayan insanları delegelerin takdir ettiğini düşünüyorum. Seçim sonrası ilk sabah binaya gelerek aynı şekilde çalışmalara başladım. Bu sonuçta fahri bir görev. Bayrağı devraldık. Taşıyabildiğimiz kadar taşıyacağız. Yorulduğumuzda başka bir ekip için müsaade edeceğiz.

BU PROJEYE SAHİP CIKIN


Projede Yavuz Selim sahası yine olacak. Saha tribünlerinin altında kulüplerimizin birer tane odası olacak. Yine altında 4 tane idman salonu... Fatih Lisesi, Trabzon Lisesi, Sanat Okulu, Cumhuriyet Ortaokulu gibi okulların gençlerinin okuldan çıktıktan sonra enerjilerini harcayabilecekleri salonlar olmalı. 19 Mayıs bu işi karşılıyor. Yıkılınca insanlar idman yapmak için Beşirli’ye gitmez. O gençlerimiz oralarda idman yapmalılar ki internet kafelere ve madde bağımlılığına kapılmasınlar. Bir tane kültür merkezi ki, bunu belediye de özellikle istiyor. Çok amaçlı bir salon, tiyatro, sinema ve nikahların yapılacağı bir kültür merkezi... Avni Aker’in duvarının kapalı tribünün arkasındaki tribün korunarak, restore edilerek ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu projeye bağlı önünde Avni Aker’in maketi olması, bir kısmında da efsane oyuncuların heykellerinin olduğu kompozisyon şeklinde bir anıt olması ve insanların gelip ziyaret edebileceği, o tarihi orada yaşayabileceği bir alan olmasını istiyoruz. Kalan kısımlar yeşil alan olarak, yürüyüş yolu, açık basketbol sahası olarak kullanılabilir. Tam anlamıyla spor kompleksi havasında olması gerek. Dosyamızı hazırlıyoruz. Bakanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, rektöre ve Trabzon büyüklerine bu dosyamızı sunacağız. 1003 yıl önceki fotoları bulunacak. Yavuz Selim ne amaca hizmet ediyor? Trabzon’daki bir kültür yapısının olduğunu anlatacağız.

YAVUZ SELİM SPORUN YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Projelerimiz içerisinde Yavuz Selim çevresinde 200 metre kare amatör evi yapalım dedik. İçerisinde toplantı salonu, lokal, maçların izlenebileceği alan olsun. Maraton tribünü yıkıldığında altındaki spor taban birlikleri dağılacak. Bunları da bir arada toplayalım, bir merkez oluşturalım,  misafirlerimizi ağırlayacağımız bir yerimiz olsun istiyoruz. Maç öncesinde ve sonrasında antrenörlerin ve yöneticilerin konuşma yapacakları, içinde toplantı salonu olan 200 metre karelik yer satın alacağız. Ödenek çalışmalarımız sürüyor. Bir kısmını bloke ettik. Bir iki yıl içerisinde tapulu yerimiz olacak. Yavuz Selim’le ilgili herkes konuşuyor ama gerçeği şu: 1937 yılında Trabzon Belediyesi aldığı meclis kararıyla gençlerin spor yapmaları amacıyla Gençlikspor’a devretti. Bu şartlı devirdir. Burada apartman, rezidans yapılması hukuki değildir. Bu konuda gerek belediye başkanıyla gerek bakanımızla, milletvekillerimizle ortak fikre vardık. Ama bunu eyleme dönüştürmeyi bu süreçte yapmamız gerekiyor.

ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, olmazsa olmazının Yavuz Selim sahası olduğunu söyledi. Erdem, “Yavuz Selim’deki amacımıza ulaşamazsak bizim görevimizde durmamızın anlamı yok. Trabzon utansın, spor camiası utansın. Yavuz Selim’i kaybetmek çöküşü başlatır” dedi. Erdem, herkesi Yavuz Selim sahasına sahip çıkmaya çağırdı.

EN ÖNEMLİSİ SAHA SIKINTISI


Bizim en önemli sorunlarımızın başında tesisler geliyor. Tesis yönünden çok kötü durumdayız. Spor salonlarımız, atletizm sahaları yapıldı. Ama futbol sahalarımız yapılmadı. Şu anda BAL’da maç oynanacak saha yok. Beşikdüzü, Şalpazarı ve Yeşilköy’ün idman yapacak sahaları dahi yoktu. Şimdi yapıldı. İnşallah oradaki kulüplerimizin sorunu çözülecek. Akçaabat’ta Fatih Stadı her an yıkılabilir. Buradaki yoğunluğu Yaylacık’taki sahaya almamız gerekiyor. Genç takım müsabakalarını orada oynatabilirsek yükü hafifletiriz. Ancak orada da soyunma odaları yok. Projeleri hazırladık, takipçiyiz. Soyunma odalarının bir an önce yapılması gerekiyor. Yavuz Selim sahasının zemini tamamen bitti. TOKİ birkaç gün içerisinde ‘Gençlikspor’a buraları devredin’ diyebilir. O zaman alternatif ne yapılabilir hiç kimsenin umurunda değil. Ama ASKF olarak biz projelerimizi tamamlamak üzereyiz. Sonra bir kampanya başlatacağız. Sivil toplum örgütleri, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Odası hep beraber bir araya geleceğiz ve orayı projelendireceğiz.

80 YIL ÖNCESİ KARAR ALINDI

Ben Yavuz Selim ile ilgili belediyeyle uğraştım. 1937 yılında Atatürk ölmeden 1 yıl önce genelge çıkardı. Ama bunların tesisi yok, malı yok. Beden Terbiyesi’ne yaptık ama bunlara belediye mal versin, üzerine saha yapsınlar. Buradan yola çıkıyor. Yıl 1937. Bu belge kimsede yok. Belediyenin meclis kararı... 80 yıl öncesi bir karar.

ASKF’Yİ MERKEZ KONUMUNA GETİRECEĞİZ

Kulüplerle ilgili bazı spekülasyonlar yapıldı. Fason kulüp denen bir şey yok. Faaliyeti olmayan kulüpler var. O arkadaşlar bilmiyor ki futbolun dışında faaliyet göstermeyen kulüpler aktif kulüplerdir. Ben 7-8 kulüp sayarım ki rakibin listesinde kişiler fason diye tabir ettiği kulüplerden geldi. Ancak bunu kamuoyuna, Cahit Erdem’e, ‘yönetiminde fason kulüpler var’ diye mal etmeye çalıştılar. Bir kere bu tabir yanlıştır. Kanunlara göre kurulmuş, vecibeleri Dernekler Yasası’na uygun, yasal ölçüdedir. Mademki faaliyeti olmayan kulüplere bu kadar karşısınız, siz neden delege geliyorsunuz? Bunu sorgulamak gerek. Kulüplerin faaliyette olmamasını önemsiyoruz. Faaliyet yapmaları için de elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Bakan Yardımcımız Kemal Civelek okullarla görüşme halinde. Bu kulüpler futbol dışında ne tür faaliyetlerde bulunabilir diye çalışma yürütüyor. Yaklaşık 8-10 kulübe sporcu ve antrenör teminini yapıp onlardan faaliyet yapmalarını sağlayacağız. ASKF diğer branşlarda da faaliyet gösteren kulüplerimize katkı sağlayan bir merkez konumda olacak.


SPORA YÖNELİK DEĞİL TURİZME YÖNELK TESİS

Sokak futbolunu başlattık. Ne yazık ki saha yok. Sokak futbolunu mahalle aralarında ve okul bahçelerinde yapabiliriz. Ama 7-8 bölgede yer tespit ettim. Belediye ve Maliye hazinesine ait. Buraları hayata geçirmemiz lazım. Bu işin çözümü bir tek bizim gibi sivil toplum örgütünün uğraşıyla olmuyor. Bizim derin bir spor büyüğümüzün olması gerekiyor. Fikirlerimizi getireceğiz, o da yetkililerle görüşecek, işi çözecekler. Biz hem proje üreteceğiz hem işi bitireceğiz hem de zaman ve para harcayacağız. Bu çok zor. Ama bir büyüğün olması şart. Koordine yok. EYOF ile ilgili spor tesisleri yapıldı. Tesisler ilçelere uygun muydu, bu görüşülmedi. O ilçedeki insanlar faydalanabilir mi? Yüzme havuzu, jimnastik yapıldı, müsabakalara yönelik tesisler yapıldı. Spora yönelik tesisler değil. Turizme katkısı olur. Yoksa halkın topluca faydalanabileceği tesisler değil. Statlar artık 15 günde bir değil. Her gün yaşanır sosyal donatılar olmalı. Sosyal aktiviteler olmalı her gün yaşansın. 15 günde bir maç oynanacak stada 100 trilyon vermek Türkiye şartlarında hiç rantabl değil.

BİLGİLİ İNSANLARA İHTİYAÇ VAR

Spor tesisleri genellikle sahil şeridine konuşlandırıldı. Bizim güneye doğru açılmamız lazım. Erdoğdu’da 50 bin nüfus yaşıyor. 30 bin nüfus Çukurçayır’da yaşıyor. Burada iki tane futbol sahası olmazsa olmazımız olmalı. Bu projenin 2 -3 sene sonra hayata geçirilmesi gerekiyor. Onun için de şu an çalışma içerisindeyiz. Özellikle Cumhurbaşkanının yayımladığı genelge ile şehir içerisindeki askeri alanların şehir dışına çıkartılması gerekiyor. Çukurçayır’da bulunan tugayın içerisindeki arka kısımda bizim gençliğimizde futbol oynadığımız saha veya Erdoğdu Kışla’nın içerisindeki sahaların yerleri  Büyükşehir Belediyesine veyahut Gençlik Spor’a tahsis edilebilir. Buraya iki tane futbol sahası kazandırırız ki şehrin güneyini spor tesisi anlamında rahatlatırız. Trabzon’un geleceğini rahatlatırız. ‘Askeriye vermez’ diyebilirler. Bugün Erdoğdu Kışla’daki Yol İş Ortaokulu’nun sahasını askeriye terk etmedi mi? Milli Eğitim’e devretti. Gençlikspor’a veya belediyeye devredebilir. Başka bir örnek de Cephanelik’in olduğu arazi, Çamoba’daki botanik park yapılan parkı askeriyeye tahsisliydi. Askeriye burayı belediyeye devretti. Bunlar yapılabiliyor. Yeter ki bu işleri takip edelim. Özellikle derin Trabzonspor büyüğümüz olmalı. Bize iş bitirecek hem siyaseten hem sportif bakımdan bilgili insanlara ihtiyacımız var.

AKYAZI’NI AKIBETİ BELLİ DEĞİL


Akyazı ile ilgili de konuşan Erdem, “Özellikle güneydeki bir sentetik ve bir çim saha ile yandaki Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait tesisin Gençlik ve Spor’a verilmesi lazım. Çünkü amatör maç oynatabilmemiz için bunun olması gerekiyor. Girişimimiz var. Gerek gerekli müdürlük nezdinde gerek il müdürlüğü nezdinde. Ancak Akyazı’nın akıbeti şu anlık belli değil. Trabzonspor uzun yıllığına kiralamadı. Trabzonspor bildiğim kadarıyla müsabaka başına kiralıyor” dedi.

Haber: Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap