SON DAKİKA



Haber > Spor > Yusuf'la sınırlı kalmamalı...!

Yusuf'la sınırlı kalmamalı...!

29 Ağustos 2015 Cumartesi - 09:09








Futbol oynayan onca gencin hayalidir, bir büyük takım forması giymek. Kolay değil! 23 Yaşında ve 2 yıldır Trabzonspor formasını giyiyor Yusuf. Bu evladımızın formayı hakedişinin bir nedeni olmalı. Yani genç ve tecrübesizliğinin yanında... Onun bu formayı giymesini sağlayan bir becerisi var demek ki.! Rakibini ekarte etmekte gene lde başarılı oluyor. Sonrasında sıkıntılar yaşıyor: Hedefini bulmayan ortalar...Yanlış pas tercihleri gibi...

Ancak, çalışmayla düzeltilecek eksiklikler olması onun adına sevindiricidir. Yaşı gereği, zaman içerisinde sıkı çalışmayla üstesinden gelebilir bu eksikliğinin. Ama tüm bunlardan önemlisi, Beşiktaş maçında... İlk yarının sonunda Queresma ile girdiği mücadelesiydi. Şımarık Portekizli’nin gamsız bir şekilde topa giderken... Yusuf’un büyük bir iştah ve hırsla topu kazanmak için verdiği mücadelesini... Neye uğradığını şaşıran Queresma’nın onu ancak faulle durdurmasını... Çok önemsediğim için maç kritiğimde de bu konuya değinmiştim.

Ancaaak...! Bu mücadelenin sadece 3-4 büyük maçta değil...! Diğer maçlarda da gösterilmesi şart...! Söz konusu durum sadece Yusuf’la da sınırlı kalmamalı. Takım halinde kuşkulanıp, endişe duyarak... Büyüklerin dışındaki diğer rakipleri ‘çantada keklik görmeden’... O gafleti yaşamadan mücadele sürdürülmelidir. Sanırım böylece daha keyif alınabilecek... Daha zevkle izlenebilecek bir takım sahada olur.

OMURGA...

Tüm gemilerin, teknelerin, sandal ve yatların inşası sırasında... Kızağın üzerine konan ilk kısımdır Omurga. Diğer parçalar bu omurga üzerine monte edilerek inşa edilmektedir. Omurganın en önemli püf noktası; Geminin su içerisinde dengede durmasını sağlayan bölümü olmasıdır. Bu tanımlamayı bir futbol takımına uyarladığımızda... Sağlam bir omurganın kaçınılmaz olduğunu görürüz. Efsane Teknik Adam; Ahmet Suat Özyazıcı için omurganın mihenk taşları; Atan ve tutan. Yani kaleci ve golcü olmuştur. Trabzonspor’a baktığımızda... Tutanı sağlam ellerde, pek sorun yaşanmaz.!


Atanı için aynı şeyi söyleyebilir miyiz? Şimdilik bir olumsuzluk yaşanmayacak gibi. Ama yine de erken. Zamana ihtiyaç var. Yeniden şekillenecek olan savunmanın merkezinde belirsizlik şimdilik devam ediyor. Orta saha, son birkaç yılın en iyisi olmaya namzet gibi. Şayet omurga, kıç bodoslamadan, baş bodoslamaya sağlam bir şekilde çatılırsa... Kimbilir, belki de yelkenleri rüzgârla doldurma zamanı geliyordur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap