SON DAKİKA



Haber > Spor > Yuvaları yandı

Yuvaları yandı

27 Ocak 2016 Çarşamba - 11:36




Trabzon’un Çağlayan Mahallesinde önceki gece bir evde çıkan yangın sonrası olay yerine 9 saat sonra gelen itfaiyeye isyan eden ev sahibi Ali Cemal Sad





Trabzon’un Ortahisar İlçesine bağlı Çağlayan Mahallesi Karadağ mevkiinde önceki gece çıkan yangın, mahalle halkının uzun uğraşları sonunda söndürülebildi. Ali Cemal Sadıklar’a ait müstakil evde çıkan yangında itfaiye ekiplerinin kapanan yollardan dolayı geç kalması tepkiye neden olurken olay anında evde dört kişi olduğunu belirten Sadıklar, “Yangın gece 2 buçuk civarında çıktı. Binanın alt katındaki inşaat malzemeleri ve odunların olduğu bölümde başladı. Buranın bir üstü daire ve içerisinde ben, hanımım Havva ve torunlarımla kalıyoruz. Yangın bir anda çıkınca kontrol edemeyeceğimizi anladık ve 3 buçuklarda itfaiye ekiplerine haber verdik. Sadece itfaiye değil fen işlerine de haber verdik. Çünkü kapanan mahalle yollarından dolayı desteğe ihtiyaçları olabilirdi.  Fen İşleri tarafından mahalle civarında bir kepçenin çalıştığını bize söylediler. Saat 3.45 gibi Çağlayan Muhtarı Ömer Ergenç’e ulaşarak bize yardım etmesini söyledik. Kepçe ile geri dönerek bize yardım edebileceğini ısrarla söylememize rağmen Sayın Ergenç, ‘Ben buradan geri dönemem’ dedi ve gitti. Yangını teferruatlı bir şekilde Çağlayan Muhtarına haber vermemize rağmen devletin makinesini yangına kullanmayıp, bizi mahrum etti. Bu da yangının büyümesine sebep oldu” dedi.

MAZOT BİTTİ!

Sabah saatlerinde mahallenin karşı tarafından aşağıya doğru dönen bir kepçe gördüklerini belirten Sadıklar, “Kepçenin operatörüne telefon açtığımızda ‘Mazotumuz bitti, mazot almaya gidiyoruz’ cevabını aldık. Bizde bari buradan aşağıya inde yol açılsın dedik, bizi hiç umursamadan bastı gitti. Devletin kendine ait kepçesinden mahrum kaldık. Sabah saatlerinde itfaiyeye haber vermemize rağmen 12.30’da ancak gelebildi. Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun büyük akrabalarının evi karşı mahallemizdedir. Ama ekipler 17 kilometrelik yolu 9 saatte gelemedi. Belediyedeki çocuklara elden ele yangın söndürme tüpü verseydiler şimdiye yangın sönerdi” dedi.

YALIN AYAK İŞ BAŞINA

Büyükşehir yasasının sadece PKK’ya yaradığını söyleyen Sadıklar, “Biz yurttaş olarak elimizden geleni yaparak kartopu atarak yangını söndürmeye çalıştık. Yaklaşık 30 kişilik mahalleli ile ardiye katını söndürdük. Soğutma işlemi yapamadığımız için sıcaktan üst kattaki halılar tutuştu. Belediye yetkililerinin ilgisizliği ve itfaiye ekiplerinin tecrübesizliğinden dolayı bu hale geldik. İtfaiye araçlarının üstüne rampadan yukarıya belki ilk defa vuran 20 yaşlarındaki gençleri koyuyorlar, bu adamlar tabi ki korkup arabayı kullanamazlar. Neden bu erlerin yanında tecrübeli bir itfaiyeci yok. Ama bu rampadan neden çıkamıyorum diye direksiyondaki değil belediye yetkilileri düşünecek. Sakın bize kimse gelip de geçmiş olsun demesin. Kimseden bir şey istemiyoruz. Sadece aynaya baksınlar ‘17 kilometrelik yola 10 saatte neden çıkamadık?’ diye kendilerine sorsunlar. Buraya gelemeyen yetkili gitsin Doğu’da PKK’ya yardım etsin” dedi. Ayaklarında kösele ayakkabı ile dağın başındaki ihtiyaçlılara yardım etmeye gelenlere tepki gösteren Sadıklar, “Bizim yangını söndürmemize yardım eden TREX OFF- ROAD Kulübü üyelerine sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yusuf ARSLAN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap