SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Çocuklarınız tehlikede!

Çocuklarınız tehlikede!

24 Temmuz 2013 Çarşamba - 08:55




Trabzon’da son dönemlerde özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden meydana gelen bilişim suçlarla ilgili uzmanlar aileleri uyardı.





Kemal BEKTAŞ Trabzon’da son dönemlerde özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden meydana gelen bilişim suçlarla ilgili uzmanlar aileleri uyardı. Trabzon’da sadece gençlerin değil büyük şirketlerin ve yöneticilerinin de bilinçsizce interneti kullandığı bu sayede kötü niyetli kişilerin günde yüzlerce kişinin bilgilerine rahatlıkla ulaştığı ortaya çıktı. Çocukların büyük bir tehlike altında olduğunu belirten Bilişim Uzmanı Orhan Bayrak, “Bu gün herkesin evinde ve iş yerinde bir bilgisayar mevcut. Bu bilgisayarlara giren küçük çocuklar ise kötü niyetli kişiler tarafından kandırılıp yanlış yönlendirilebiliyor. Bu durumda aileler çocuklarına mutlaka kontrollü bir şekilde bilgisayar kullandırmalıdırlar” dedi. Çağımızda hepimizin en az bir akıllı telefonu ve birde kişisel bilgisayarı var ayrıca birçoğumuz evimizde veya iş yerimizde kablosuz network kullanıyoruz. Peki, acaba bu teknolojileri kullanırken gerekli önlemleri alıyor muyuz? Eğer almıyorsak nasıl bir risk altındayız? KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİ VE RİSKLERİ Ev veya iş yerlerimizde kullandığımız kablosuz network yapılarında çoğu zaman şifre koymak yeterli bir önlem değildir. Kötü niyetli birileri sizin haberiniz olmadan kablosuz ağınıza ulaşmayı başarırsa bu ağ üzerinde yapacakları tüm işlemlerden siz sorumlu tutulursunuz. Bu kişiler sizin internet hesabınızı kullanarak suç işleyebilirler ve hesap sahibi siz olmanız nedeniyle başı ağaran maalesef siz olacaksınız. Bunu engelleyebilmek için lütfen kablosuz ağ güvenliği ve gerekli önlemler konusunda uzmanlardan yardım isteyin. ORTAK İNTERNET AĞI KULLANIMI IP adresi sizi internette temsil eden bir adres bilgisidir. Gerçek hayattaki TC kimlik numarasına benzetilebilir. Her bir internet bağlantısı kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu noktadan hareketle çoğumuz kafeteryalara veya benzeri kamuya açık alanlara gittiğimizde kablosuz bağlantı bilgilerini alıp ortak bir ağ üzerinden internete ulaşıyoruz.Kablosuz internet ağının bilgilerini alıp rahatlıkla internete bağlanabiliyor peki diyelim ki bu kişilerden birisi bir suç işlediğinde bu kişiyi nasıl tespit edeceğiz? İşte bu nedenle batılı ülkelerde kamuya açık alanda kablosuz internet bilgilerini istediğinizde kimliğinizi vermek zorundasınızdır. Ne yazık ki ülkemizde bu tür bir uygulama yoktur. Bu bağlamda size tavsiyem lütfen iş yerlerinizde, evinizde veya benzeri bir yerde kablosuz ağınıza ait bilgileri müşterileriniz veya arkadaşlarınızla paylaşırken gerekli önlemleri alın aksi takdir de 5651 sayılı kanuna göre tüm sorumluluk sizin olacaktır” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap