Kaynak:HABER MERKEZİ

Gerigelmez ;Belediye meclisi kimsenin piar çalışması alanı değildir

Yayın Tarihi: 11.10.2024 - 10:20
Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Davut Gerigelmez CHP gurubunu sert sözlerle eleştirdi.

Akçaabat Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi belli oldu. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında Ekim Ayı olağan meclis toplantısı için toplanan Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler neticesinde oy çokluğu ile 2025 yılı Akçaabat Belediyesi bütçesi kabul edildi. Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler neticesinde Akçaabat Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi 800 Milyon TL olarak kesinleşti.


CHP'DEN RET OYU


CHP grup sözcüsü Dr. Mustafa Çankaya bütçeye ret nedenlerini açıklarken;


Daha önceki aylarda doğru şekilde ve istişare ile ya da bizim görüşlerimize gereken önemin verildiği hususlarda bir çok karara evet oyu vererek oy birliği ile çıkmasını sağladık. Ancak bütçe konusunda gerek ortaya konan rakamsal değerler, gerekse uygulanan genel tavır ve istişareyi önemsemeyen anlayış sonrası grubumuz ret oyu kullanmayı tercih etmiştir. Maddesel bazda ele alınacak olursa ret gerekçelerinden bazılarını sayın ilçe başkanımız Emre Şahin Köroğlu zaten açıkladılar. Madde madde hepsine girmek istemiyorum. Belediye başkanımızın bile görüşmeler sırasında eksik bulup revize edilmesini istediği madde oldu. Biz bu bütçe yapma tavır ve anlayışını toptan reddediyoruz.'' ifadelerini kullanmıştı.


AK PARTİ ADINA GERİGELMEZ'DEN CEVAP


Akçaabat Belediyesi Ak Parti grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Davut Gerigelmez, CHP grubu sözcüsü Dr.Mustafa Çankaya'nın sözleri ile yaptıklarının birbirini tutmadığı dile getirerek ;


Beni yakından tanıyan dost ve arkadaşlarım benim hiçbir zaman medyatik olmaktan ve kendimi ön plana çıkarmaktan hoşlanmadığımı bilirler. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK PARTİ’nin AKÇAABAT kurucularından bir tanesiyim. 3 dönem teşkilatlarda görev yaptıktan sonra meclis üyesi seçildim ve bu dönem meclisteki 3. dönemim. Sosyal medyayı her zaman kendim için değil daha çok liderim ve partimin çalışmaları için aktif tutup kullandım ve ALLAH izin verirse kullanmaya devam edeceğim. Belediye meclisinde de verilen görevler haricinde kendimi ön plana çıkarmak için gayret sarf etmedim. Zaten belediye meclisleri halka hizmet yeridir. Hiç kimsenin SİYASİ KARİYER PLANLAMASINDA ya da ŞAHSİ PİAR ÇALIŞMASINDA basamak olarak kullanacağı bir yer değildir. Bu dönem partim tarafından şahsıma Akçaabat Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekilliği görevi tevdi edildi. Bu sebeple meclis toplantılarında gerekli gördüğümüz konularda partimizin, grubumuzun ve şahsımın fikirlerini açıkladığımız zamanlar oluyor. Bu ay meclisimizin konularından bir taneside 2025 yılı bütçe programıydı.. Bütçemizin kabulünden sonra hem bir teşekkür hem de bütçenin tüm maddelerine red oyu veren CHP ‘li arkadaşlara eleştirel bir konuşma yaptım. Tekrar yazıyorum normalde kendimi ön plana çıkaran haber ve video paylaşmaktan hoşlanmam. Ancak CHP grup sözcüsü sayın Mustafa Çankaya’nın kendi sosyal medyasında benim eleştirilerime vermiş olduğu cevapların (ki konunun etrafından dolanıp bana göre net cevaplar vermemiştir.) videosunu paylaştığı bilgisi bana ulaşınca , bu videoyu izleyip varsa beğenip ,yorum yapanların mutlaka benim hangi eleştirilerime karşı Sn. Çankaya bu cevapları vermiştir diye merak ettiklerini düşündüğümden her ne kadar şahsi prensiplerime uygun olmasa da bugünkü meclis toplantımızda yapmış olduğum konuşmanın videosunu sizlerle paylaşmak istedim'' ifadelerinde bulundu.

Etiketler