Kaynak:İHA

Trabzon sokaklarına kadın eli değdi

Yayın Tarihi: 16.09.2024 - 10:35
Ortahisar Belediyesi bünyesinde görev yapan kadın temizlik görevlileri her gün binlerce kişinin yürüdüğü sokak ve caddeleri temizleyip güzelleştiriyor

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi tarafından istihdam edilen kadın temizlik görevlileri kenti daha temiz ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için işbaşı yaptı. Kentin en işlek caddelerinde iş elbiselerini giyerek ellerine aldıkları süpürge ve faraşları ile çalışan 3 kadın temizlik görevlisi her gün binlerce kişinin yürüdüğü sokak ve caddeleri temizleyip güzelleştiriyor.


Ortahisar İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 3 kadın temizlik görevlisi görenlerin ilgisini çekiyor. Kentin en işlek noktalarından olan Kahramanmaraş Caddesi, Uzun Sokak ve Kunduracılar Caddesi'nde süpürge ve faraşları ile yaklaşık 3 hafta önce işbaşı yapan 3 kadın temizlik görevlisi kolları sıvayarak her gün binlerce kişinin yürüdüğü noktalarda sabahın erken saatleri ile temizliğe başlıyor. Sıcak ve yağmura aldırış etmeden görevlerini yapan kadın temizlik görevlilerini gören Trabzonlular bu duruma şaşırsa da bir yandan da onlarla gurur duyuyor.


Kadın temizlik görevlilerinin sayısını arttıracaklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, şehir temizliğinde bir farkındalık oluşturduklarını söyledi. Kaya “Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Geldikleri günden itibaren de farklarını fark ettirdiler. Maraş Caddesi, Uzun Sokak ve Kunduracılar Caddesi onlara emanet. Bir farkındalık oluştu. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir. Caddelerimizde güzelleşti. Farkındalık oluştu derken bunu sıradan bir söz olsun diye söylemedim. Arkadaşlarımız şöyle bir tespitte bulundular. 'Elimde sigara izmariti vardı daha önce içiyordum sokağa atıyordum ama kadın arkadaşların çalıştığı görünce aldım izmariti gidip çöp kutusuna attım' Böyle de bir farkındalık oluştu. İnşallah hep birlikte Trabzon'umuza hizmet edeceğiz. Sayıyı arttırmaya çalışacağız. Bütün sokaklarımıza kadın eli değsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş Caddesi'nde çalışan Gülden Çağılcı isimli kadın temizlik görevlisi Trabzon'da kadının elinin değdiği yerin daha da güzelleşeceğini kaydederek, “Başkanımıza bizi böyle bir proje ile buluşturduğu için çok teşekkür ediyoruz. Trabzon'da kadının elinin değdiği yer daha da güzelleşecek. Tepkiler çok güzel. Yoldan geçen vatandaşlarımız beni durdurup sarılıyor. Esnaf çok memnun. Maraş Caddesi'ne bakıyorum. Bu caddenin daha da güzelleştiğini söylüyorlar” dedi.

“Utanacak hiçbir şey yok sonuçta ekmek paramızı kazanıyoruz”


3 hafta önce işe başladığını belirten Yasemin Yılmaz ise “Ortahisar Belediyesince kadınlara özel bir ilan çıkmıştı. Başvurduk ve kabul edildik. Çok olumlu tepkiler aldım. Şaşırdım ve bu kadar beklemiyordum. Şehrin en işlek caddelerinden birinde bu işi yapmak güzel aslında. Kendi işimiz ile ilgileniyoruz. Kafamızı kaldıracak vaktimizde olmuyor. Sigara izmaritleri çok fazla oluyor. Bu iş için çekinenler çok oluyormuş. Çekinecek hiçbir şey yok. İş çok rahat. Çekinmeden başvurabilirler” diye konuştu.


Uzun Sokak'ta görevli olan Asiye Yıldırım da işini gururla yaptığını belirterek, “Güzel tepkiler alıyoruz. Karşılaştığım en büyük problem sigara izmaritleri ve çöplerin yere atılması. Duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu iş için utanılacak, çekinecek hiçbir şey yok ben bu işi gururla yapıyorum. Bize bu imkanı sağlayan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Utanacak hiçbir şey yok sonuçta ekmek paramızı kazanıyoruz. İlk kez bu işi yaptım ama çok da güzel oldu” şeklinde konuştu.

Etiketler