A+ A-
Yorum
10

Kış Sofralarına Tat Katan Lezzet: Balkabağı Böreği Tarifi

Yayın Tarihi: 06.12.2025 - 15:12
Balkabağı böreği nasıl yapılır? Çıtır ve pratik balkabağı böreğinin malzemeleri ve yapılışı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Tatlı ve çıtır dokusuyla dikkat çeken balkabağı böreği, hem pratik hem de kışa en çok yakışan tariflerden biri. İşte adım adım hazırlanışı…

 

Balkabağı Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 yufka

  • 800 gram rendelenmiş balkabağı

  • 6 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

  • Yarım su bardağı süt

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

 

İç Harcın Hazırlanışı

Rendelenmiş balkabağını toz şeker ve tarçın ile birlikte tavaya alın. Kısık ateşte 6–8 dakika soteleyin. Kabak suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve hafif soğumasını bekleyin. Ardından çekilmiş cevizi ekleyip harcı kenara alın.

 

Böreğin Tepsiye Yerleştirilmesi

Bir kapta süt ve sıvı yağı karıştırın. Tepsiyi yağladıktan sonra ilk yufkayı serip üzerine sostan sürün.
İkinci yufkayı da serip balkabağı harcının yarısını yayın.

Üçüncü yufkayı yerleştirip üzerine sos sürdükten sonra kalan harcı ekleyin.
Dördüncü ve beşinci yufkayı hafifçe buruşturarak tepsiye döşeyin ve en üste kalan sostan sürün.

 

Pişirme Süresi ve İdeal Kıvam

Fırını önceden 180°C sıcaklığa getirip iyice ısıtın. Böreği 30–35 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit