Kışın Şifa Deposu: Balkabağıyla Yapabileceğiniz 7 Nefis Tarif!
Yayın Tarihi: 06.12.2025 - 15:09
Balkabağıyla hazırlanan sağlıklı ve pratik tarifler. Çorbadan tatlıya 7 farklı balkabağı tarifi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Bağışıklığı güçlendiren, lif ve beta-karoten açısından zengin balkabağıyla mutfağınızı şenlendirecek 7 farklı tarif! Tatlıdan tuzluya balkabağının en lezzetli halleri…
Balkabağının Faydaları Saymakla Bitmiyor
Kış mevsiminin en sevilen lezzetlerinden biri olan balkabağı, yüksek lif içeriği ve bol miktarda beta-karoten sayesinde hem sindirim sistemine hem bağışıklığa katkı sağlıyor. Sağlıklı yağlar, magnezyum, çinko ve protein yönünden zengin yapısıyla vücuda önemli destek sunuyor.
Türkiye, coğrafi yapısı nedeniyle gerçek bir balkabağı cenneti olmasına rağmen bu mucizevi sebze dünya mutfaklarında çok daha geniş kullanım alanına sahip. Oysa mutfakta tatlıdan tuzluya onlarca farklı tarifle değerlendirilebilir.
Biz de bu kış balkabağını daha çok tüketmek isteyenler için 7 kolay ve lezzetli tarif derledik.
1. Balkabağı Çorbası (En Pratik Şifa Kasesi)
Malzemeler
-
600 gr balkabağı
-
1 adet soğan
-
2 diş sarımsak
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 litre su veya sebze/tavuk suyu
-
Tuz, karabiber, isteğe göre muskat
-
100 ml süt veya krema
Yapılışı
Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayıp tencerede zeytinyağıyla 2–3 dakika soteleyin. Ardından küp doğranmış balkabağını ekleyip 2 dakika daha kavurun. Su veya et suyunu ilave edip kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar 15–20 dakika pişirin. Blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Baharatları ekleyin; isterseniz süt veya krema ilave edip birkaç dakika daha kaynatın.
Muhabir/Editör:Burak Çimşit