A+ A-
Yorum
10

TFF'deki Değişim

Yayın Tarihi: 15.10.2024 - 09:50

İbrahim Hacıosmanoğlu, 18 Temmuz’da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçildikten sonra çok önemli işlere imza attı, atmaya da devam ediyor.
Son yıllarda seçilmiş tüm TFF başkanları; eleştiriliyor, yerden yere vuruluyor, gerilime sebep olacak kararlar alıyordu.
Bu başkanların söylemleri ile eylemleri bir değildi. Kamuoyunun da güvenini kaybetmiş kişilerdi. İbrahim Hacıosmanoğlu şaibeli bir hal alan, hiç olmadığı kadar kaos yaşayan, birbirine girmiş futbol camiasının üzerindeki kara bulutları bir bir dağıtıyor. O, futbolun en tepe koltuğuna oturduktan sonra var olan kavga iklimi ortadan kayboldu.
Geçtiğimiz günlerde 4 büyük kulüp başkanını futbolun sorunları ile ilgili bir araya getirdi. O toplantı çok değerliydi.
Bunun yanında Anadolu takımlarının sorunları ile de yakından ilgileniyor.
Amedspor’u ziyareti yani birçok ilde tepki gören bu takımı ve yöneticilerini kucaklaması da çok değerli bir hareketti. Futbol iklimini yumuşatma, geliştirme, sorunlara odaklanma konusundaki kararlı tavrıyla TFF’ye hiç olmadığı kadar güven kazandırmış durumda.
Kronikleşmiş hakem sorunlarını çözme adına da Avrupa’nın en iyi Hakem Gelişim Direktörü Dr.Vitor Melo Pereira ile anlaştı. Hakem meselesini kısa vadede çözmesini beklemiyoruz. Ama çözüm için niyetli.
Hacıosmanoğlu başlangıçta 281 delegenin 134 oyuyla başkan olmuştu. 129 delege rakibine oy vermişti. Bugün öyle bir ortam oluşturdu ki yeniden seçim olsa neredeyse tüm delegelerin oyunu alır.
Kendisinden A Milli Takımın bir maçını Trabzon’a vermesini bekliyoruz. Bunun yanında Trabzonspor’un maçlarında yaşanan gözle görülür hakem hatalarıyla da yakından ilgilenmesini istiyoruz.


KARDEŞ TAKIM TRAKTÖR SAZİ


1967 Trabzonsporlular Dernek Başkanı Yusuf Ünal çok gayretli bir STK başkanı. Kulüp için birçok fikir ve proje üretiyor. Beklentisiz bir şekilde ürettiği
bu projeleri kulüp temsilcileriyle de paylaşıyor. Geçen gün bana bir mesaj attı.
Trabzonspor’un, Traktör Sazi takımıyla kardeş olması yönünde bir kamuoyu oluşturulması ile ilgili. Geçmişte Trabzonspor Kulüp Dergisi’ne bir yazı yazmıştım. Trabzonspor’un kardeş takımlarıyla maçlar yapması gerektiğini ve yeni kardeş takımlar oluşturmasını dile getirmiştim. O yazıdaki önerim ise Güney Kore takımı FC Seul’le kardeş takım olunması yönündeydi. Şenol Güneş’in de çalıştırdığı Seul’le bir hazırlık maçı yapılması pekâlâ çok da güzel olurdu. Traktör Sazi, 35 milyon civarında taraftarı olan bir takım. 1967 Trabzonsporlular Derneği’nin bu takımla kardeş olunması yönündeki düşüncesini destekliyorum.

Etiketler