SON DAKİKA
SON DAKİKA


Akıllar kupada olunca!
7.05.2022

Trabzonspor şampiyonluğu garantilediği, Hatayspor da bir hedef kovalamadığı için iki takımın da sadece güzel futbolu hedeflediği bir karşılaşma oldu. Bordo mavililer salı akşamı yapacakları kupa yarı final rövanş maçı nedeniyle as elemanlarını kulübede bekletmesine karşın ilk yarda etkili bir futbol ortaya koydu. Hatayspor da buna karşılık verince ilk 45 dakika pozisyonu bol hareketli bir futbola sahne oldu. Bordo mavililer bir penaltıdan yararlanamadı. Uğurcan kalesinde yine devleşti, ev sahibi ekibin bir şutu da direkten döndü. İlk 45 dakika golsüz sona erdi.

İlk yarıyla ilgili bir önemli ayrıntı da Trabzonspor’un bir maça ilk. Kez 7 yerli futbolcuyla çıkması oldu.  Bu maçta şans bulan oyunculardan ön plana çıkan tek futbolcu Ahmetcan’dı. Genç oyuncu kritik müdahaleler yaptı ve bu takım için önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Diğerleri yedek kalmaya devam etmelerine neden olacak şekilde vasatın altında futbol sergilediler. 

Abdullah Avcı ikinci yarıya Cornelius, Abdülkadir Ömür ve Visca takviyesiyle başladı ve kısa sürede Djaniny ile golü buldu. Djaniny rakip atağa kalkarken yakaladığı topu klas biçimde taşıyıp, kalecinin solundan filelere bıraktı.

Gol sonrasında bordo mavililer ciddi baskı yedi. Bekler, özellikle de İsmail Köybaşı çok kötü gününde yakalandılar ve çok baskı yediler. Trabzonspor, Avcı’nın kötü bekleri sadece izlemekle yetindiği uzatma dakikalarının son saniyelerine kadar şansa direndi. Ancak Diouf’un eşitlik golüne engel olamadılar.

Böylece Şampiyon Trabzonspor tümüyle Salı günkü kupa maçına odaklandığı için bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap