SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şampiyon Taraftar!
16.05.2022

Genelde görkemli düğünler için kullanılır “40 gün 40 gece” deyimi ama bu durum büyük başarıların kutlanması için de söz konusudur. İşte kanıtı: Trabzonspor taraftarları, resmen 38 yıl sonra, camiada hâkim görüşle 2010-11 sezonunun ardından 11 yıl sonra gelen şampiyonluk kutlamalarına Antalyaspor maçı öncesinde başladı. Kutlamalar Yenikapı’da zirve yaptı. Ligin tamamlanacağı Başakşehir maçına kadar 40 gün 40 gece geçmiş olacak. Önceki gün yapılan kupa törenindeki görkemli gösteriler, büyük coşkuyla yapılan eğlenceler, dün İstanbul’da sürdü. Altay maçı için Atatürk Olimpiyat Stadyumunu bordo mavili formalarıyla tıklım tıklım dolduran taraftarlar maç izlemekten ziyade eğlenmeyi tercih etti.

Haftaya Başakşehir maçıyla da tribün eğlenceleri tamamlanmış olacak ama belli ki Trabzon başta olmak üzere İstanbul ve birçok ilde etkinlikler sürecek. Altay maçı Şenol Güneş Spor Kompleksindeki stadyum zemininin bozulması nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda böyle bir ortamda başladı. Abdullah Avcı küme düşmüş rakibine karşı yine as oyuncularını sahaya sürdü. Gelecekte takımın yükünü çekecek genç oyunculara nedense şans vermedi. Tam kadro Trabzonspor ilk yarıda rakibine baskı kurmasına karşın kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. Golü ise İbrahim’in ters vuruşuyla buldu.

Baskı ikinci yarıda da sürdü. Ancak üçüncü bölgede son vuruş hareketleri gerektiği gibi yapılamadı. Doğrusunu Altay’dan Rodriguez yaptı ve eşitliği sağladı. Avcı 1-1’den sonra oyuna 3 değişiklikle müdahale etti. Sonra penaltı geldi. Nwakame yine lakayt bir vuruş yaptı. Topu kurtaran kaleci öne çıkmıştı ve atış tekrar edildi. Nwakame bu kez işin ciddiyetine vardı ve takımını yeniden öne geçirdi. 2-1Karşılaşma bu skorla sona erdi ve Tribünleri dolduran onbinlerce taraftarın sevinci katlandı. Kupa ve şampiyonluk turu gerçekten de görülmeye değerdi. Trabzonspor son haftalarda futboluyla olmasa da camiasının görkemli kutlamalarıyla sadece Türkiye’de değil tüm dünyada büyük beğeni kazandı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap