SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu kin neden?
20.02.2022

Atatürk’ün Samsun’daki anıtı 1931’deki Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Ulu Önder’in 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapurundan inip ayak bastığı yere konulmuştur. Bu Onur Anıtı’nı hedef alarak yıkmak istediler. Bu ahlaksız kişiler yakalanarak adalete teslim edildiler. Bu olay bütün Türkiye’de lanetlendi; her kesimden tepki gördü. Bütün millet Ata’sına koştu, anıtı korumaya aldılar ve günlerce anıtta nöbet tutuldu. Sosyal medyada bu hain saldırı bütün kesimler ve siyasiler tarafından kınandı. Bu kâfirler vatanın kimin tarafından kurtarılıp bu duruma getirildiğini herhalde bilmiyorlar. Cumhuriyet devrimi Atatürk’ün ifadesiyle aşama aşama gerçekleştirildi. 23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM açıldı; 21 Ocak 1921’de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen anayasa yürürlüğe girdi.

(Teşkilatı Esasiye Kanunu) 1922’de saltanat kaldırıldı, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi,  1928 öncesinde “Devletin dini İslam’dır’’ maddesi kondu. Atatürk; Mart 1924 tarihindeki Meclis açılışında Cumhuriyetin bugün de ileride de kesinlikle ve sonuna kadar her türlü saldırılardan korunması için dinin ve ordunun siyasetten ayrılması gerektiğini söylüyordu. 3 Mart 1924’te de “Devrim Kanunları’’ çıkarıldı. Bu sayede din ve ordu siyasetten ayrıldı. Böylece laik ve demokratik cumhuriyet yolunda ilk büyük adım atıldı. Sonuç olarak Türkiye’yi dünya milletleri seviyesine getiren Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saldırılar ve kinin nedeni vatanı kurtarıp Cumhuriyeti kurduğu için mi? Ne yaparsanız yapın bu milletin kalbinden Atatürk sevgisini ve ona olan bağlılığını güçlendirmekten başka hiçbir işe yaramaz. İyi hafta sonları. 3 ana kuralımızı unutmayalım: MASKE, MESAFE, HİJYEN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap